Parfumeriile din Grasse - Esentele Frantei
  • Simte mireasma acestei zone concentrata intr-o sticluta cu parfum!

    Acest tur inmiresmat cuprinde o vizita la distileriile din Grasse si la centrul de creatie pentru industria parfumurilor din Forcalquier. 

    Fragonard, Galimard si Molinard sunt  trei companii ale caror fabrici sunt deschise publicului si pe care le poti vizita.  Aici, poti participa activ la ateliere, unde vei invata despre metodele moderne de productie, precum si tehnicile traditionale ale crearii unui parfum. 

     

    Fragonard

    Fondata in 1782, aceasta companie poarta numele unui pictor celebru. Atelierul de lucru al companiei poate fi vizitat in Grasse.

    Aici exista si doua muzee deschise publicului din Paris - unul pe Rue Scribe (langa opera, acesta fiind proiectat de Garnier) si una pe Bulevardul Capucinilor. 

    Cum ajungi aici?

    - Din Cannes: mergi pe N285, apoi pe N85 spre Grasse, Castellane si urmareste semnele spre Centre Ville;

    - Din Nice sau Aix-en-Provence: paraseste autostrada la Exit 42, Cannes-centre, Grasse. Mergi pe N85 spre Grasse, Castellane si urmeaza indicatoarele spre Centre Ville.

     


    Molinard

    Fondat in 1849, Molinard are, de asemenea, o fabrica in Grasse. Aici, iti poti crea propriul parfum, poti participa la diverse jocuri olfactive, cum ar fi „odorama” si multe alte activitati ce-ti vor incanta mirosurile. 

    Compania reuneste mirosuri si arome in Atelierul Gourmand, axate pe ingrediente ca ceai, ciocolata si cafea. 

    Vizita cu ghid 30 min - gratuit

    Vizita "Le bar a Parfum" 30 min 

    Vizita atelier 1h (include crearea unui parfum personalizat)

    Detalii workshop-uri: http://goo.gl/jfv5Yi 


    Galimard

    Nu confunda aceasta parfumerie fermecatoare din Grasse cu celebra locuinta Gallimard, din Paris.

    Atelierul si buticul Galimard sunt deschise publicului larg. In compania unui ghid, vei descoperi o colectie magnifica de parfumuri, precum si ustensile antice de producere a parfumului.

    Vizita te va purta prin laboratoarele unde magia se intampla, iar o parte din secretele acestei arte iti vor fi impartasite. In cele din urma, vei putea vizita magazinul Galimard. Aici, vei gasi numeroase produse de calitate si o selectie larga de cadouri pentru cei de acasa la preturi de fabrica. Poti alege din parfumuri, ape de toaleta, apa de colonie, sapunuri, cosmetice, produse de baie si multe altele. 

    Detalii workshop-uri: http://goo.gl/kCCZFj


    Centrul de training privind industria parfumurilor in Forcalquier

     La numai 200 km de Grasse, in Alpii de Haute-Provence, se afla un orasel medieval ce ascunde miresme de neuitat. Este vorba despre Forcalquier, situat intre Luberon si Valea Durance, in mijlocul unui peisaj de campuri de lavanda, plantatii si dealuri cu covoare de cimbru salbatic.

    Acest oras este locul ideal pentru centrul de formare profesionala si de promovare in industria locala, deschis recent (L’Occitane si Cie sunt alte doua exemple de companii ce au luat nastere in apropiere de Manosque). 

    Gazduit intr-un monument istoric (Couvent des Cordeliers), acest institut privat isi propune sa fie la fel de cunoscut ca si cele doua mentionate mai sus. Aici, iti vei putea crea propriul parfum si vei putea participa la un training de 2 ore unde puteti invata despre istoria parfumului, principalele ramuri, si multe altele.

    La sfarsit, vei putea pastra parfumul personalizat, precum si un suport de curs privind secretele acestor esente.

     

     

    Pentru cazare iti propunem un hotel impresionant, ce va intregi decorul de visare al acestei zone. Este vorba despre Chateau de la Vignette Haute.

  • Franta este renumita pentru industria de parfumuri si este casa celor mai faimoase parfumerii din intreaga lume, cum ar fi Guerlain, Chanel sau Givency.

    Industria producerii de parfumuri are doua centre - unul  in Paris si celalalt in Grasse, capitala istorica a florilor de pe Riviera Franceza.

    Datorita climatului favorabil, cel din urma oras gazduieste domenii intregi de flori parfumate, cum ar fi trandafiri, lavanda si iasomie. Astazi, metodele de productie au evoluat, iar milioanele de flori folosite la producerea parfumurilor sunt in mare parte importate. Insa profesionistii se bazeaza inca pe comorile din Paris si Grasse.

    Crearea unui parfum este o adevarata arta, iar in aceasta vizita vei avea ocazia sa descoperi secretele ascunse intr-o sticluta ! 

    Vei invata ca parfumurile nu sunt facute doar din petale de flori, ci si din fructe (portocale), condimente ( vanilie sau scortisoara) , rasini (smirna si tamaie), ierburi si radacini, miere sau ceara. 

    Daca ai mai mult timp la dispozitie, pe langa faimoasele pafumerii, viziteaza si Muzeul International al Parfumeriei, Muzeul de Arta si Istorie din Provence, Muzeul Marinei, Catedrala Notre-Dame-du-Puy de Grasse.

  • Viziteaza o piata locala din Grasse. Aici poti gasi o gama larga de alimente traditionale cu o savoare imposibil de egalat de oferta din marile magazine. Nu-ti fa griji, le vei gasi foarte usor, iar daca nu te descuri, localnicii vor fi incantati sa-ti arate drumul! Profita de ocazie pentru a admira si nenumaratele fantani din Grasse, carora orasul le datoreaza o parte din faima! 

    • La Bastide Saint Antoine

      In inima unei gradini de maslini, Bastide St Antoine- o resedinta construita in secolul al 18-lea, isi asteapta oaspetii cu camere decorate in stil provensal sau contemporan, cu un restaurant gourmet si o terasa larga, care ofera o panorama minunata a Golfului Cannes. Chef-ul Jacques Chibois a creat in restaurantul renumit - distins cu 1 stea Michelin - o adevarata alchimie de gusturi mediteraneene. Din program nu pot lipsi o plimbare in parcul ce inconjoara cladirea, care dispune de propria gradina botanica, sau cateva ore de relaxare in piscina sau jacuzzi. 
      Indiferent daca ai venit in Provence ca sa te bucuri de vinurile renumite, ca sa te initiezi in arta crearii parfumului sau in bucataria traditionala, te vei indragosti de Bastide St Antoine - si pariem ca te vei intoarce !

       

      la cerere
    • Hotel Chateau de la Tour

      Situat in Cannes, Château de la Tour ofera echilibrul perfect intre discretie, eleganta si confort, cu gradini generoase, terase scaldate de soare si privelisti ale marii. Cladirea dateaza din 1870 si numara doar 34 de camere - ceea ce o deosebeste de alte hoteluri din Cannes este parcul privat de 5000 mp si panorama asupra golfului.  Te poti bucura de un sejur linistit, la numai 5 minute de efervescenta si agitatia de pe Croisette !

      la cerere
    • Mas des Romarins

      Daca stai la Mas des Romarins, vei avea la picioare - la propriu - cel mai frumos sat din Luberon : Gordes! 

      Cladirea e construita in stil caracteristic inceputului de secol al 19-lea - hotelul, distins cu standardul de 3 stele, ofera confort si farmec, dispune de piscina incalzita, propria parcare, gradina, salon de zi si restaurant gastronomic.   

      Si daca te plictisesti, in numai 5 minute poti ajunge, pe jos, in centrul Gordes , considerat unul dintre cele mai frumoase si autentice sate din Franta! 

      la cerere
    • Chateau de la Vignette Haute

      Château Hôtel la Vignette Haute e un loc caracterizat in primul rand de romantism. Se afla pe o stanca , aproape de fermecatorul sat Auribeau sur Siagne. Aici, vei fi in conjurat de verdeata si de gradini inflorite, la numai 30 de minute de Aeroportul din Nisa, 20 de minute de plajele din Cannes si 10 minute de Grasse. Bucura-te de o incredibila calatorie in trecut, in confortul secolului al 21-lea.

      Te vei indragosti de restaurantul provensal - bucatarul - sef Daniel Egreteau si echipa sa au creat un meniu autentic cu accente fusion. Bucataria creativa isi datoreaza, insa, savorile, si colaborarii stranse cu producatorii locali.  

      la cerere
  • Gastronomia, sau arta de a manca si a bea bine este mai mult decat o simpla necesitate  in aceasta zona. La fel cum verdele stralucitor al maslinilor caracterizeaza peisajul, uleiul de masline parfumat cu condimente domina meniurile.

    Sosul special   aioli este folosit in orice combinatie posibila, alaturi de o selectie specifica de ierburi aromatice si condimente.

    Placerea culinara a francezilor este cea mai vizibila in pietele locale si magazinele stradate. Aici gasesti tot ce iti vei putea dori: de la branza, legume, paine, pana la fructe si preparate traditionale.

    Sa nu uitam ca suntem in Franta, prin urmare branza este nelipsita si se serveste de obicei la finalul mesei. Ai de ales din cateva sute de tipuri de branza disponibile. Nu ratati specialitatile din lapte de oaie si de capra.

cum ajungi acolo

Cel mai apropiat aeroport cu zboruri directe este Nisa - aici zboara atat companii de linie, cat si low cost. Vei avea nevoie de o masina, pentru a putea explora in voie zona. Nu uita sa verifici restrictiile bagajului de cala - probabil ca nu vei rezista in fata ofertei parfumeriilor din Grasse! 

Travel Tips

Traieste ca un adevarat localnic pret de cateva clipe: opreste-te la o cafenea de pe marginea drumului, consuma ceva usor si priveste lumea care trece.

Nu uita ca esti in Grasse, asa ca nu ezita sa cumperi suveniruri specifice zonei pentru cei dragi: parfumuri, sapunuri, lotiuni, uleiuri speciale. Iti va fi greu sa alegi!