Delta Dunarii
-
La capătul unui drum ce depăşeÅŸte 2.860 km colectând apele unui impresionant bazin hidrografic a cărui suprafaţă acoperă mai mult de 80% din suprafaÅ£a Europei, Dunărea, cel de-al doilea fluviu ca mărime al bătrânului continent construieÅŸte la întâlnirea sa cu Marea Neagră, de mai bine de 10 000 de ani, una dintre cele mai frumoase delte din Europa ÅŸi chiar din lume, cunoscută ÅŸi ca una din marile zone umede ale planetei.
-
Delta Dunarii este cea de-a doua delta din Europa si a cincea din lume din punctul de vedere al marimii sale si este cea mai bine conservata din Europa.
De asemenea este considerata a fi cea de-a treia zona ca importanta ecologica din lume. In 1991 a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO ca rezervatie a biosferei. Din suprafata totala de 4152 kmp ai Deltei, 3446 apartin Romaniei, restul revenind Ucrainei.
Delta Dunarii:
- este cel mai nou pamant din Europa (creste cu 40 m de pamant in fiecare an);
- este a doua delta ca marime din Europa (cea a Volgai detine primul loc) si ocupa locul 23 in lume;
- este a treia ca importanta ecologica din cele 300 de rezervatii naturale din lume;
- este una dintre cele mai mari si compacte zone de stuf din lume (240.000 ha);
- este locul cu cea mai bogata fauna ornitologica din lume (peste 250 specii);
- este locul in care se gasesc specii de pasari foarte rare si pe cale de disparitie, cum ar fi pelicani dalmatieni, cormorani mici, gaste cu pieptul rosu sau Pelecanus crispus, Pelecanus onocrateus, Egreta alba, Egreta garzeta;
- dispune de pescarii cu aprox. 90 de specii de pesti de apa dulce, salcie si sarata, specii locale sau migratoare, printre care se numara si unele rare ca Acipenseriada;
- este una dintre putinele zone din lume unde isi gasesc adapost mamifere precum Mustrella Lutreola si oterul (Lutra lutra).
In Tulcea se plateste o taxa micuta de acces in Biosfera, o taxa turistica, si, daca aveti intentia de a pescui, trebuie sa faceti un drum pana la AGVPS Tulcea pentru a intra in legalitate. In rest, cumparati din timp bilete la pasager, cataraman sau salupa rapida.
-
Fa o calatorie in apropiata Delta, podgorii si manastiri.
Mergi in excursii cu barci de agrement sau cu autovehicule de teren, pentru o experienta unica. Fie ca esti un calator sociabil, naturalist, admirator de pasari, pescar sau simplu curios, aceste excursii sunt pe gustul fiecaruia.
-
-
Delta Nature Resort 5* - Somova
Un refugiu elegant si luxos, beneficiind de cele mai bune servicii personalizate, situat intr-o zona spectaculoasa, casa a sute de specii de pasari, plante, pesti si animale, locul unde fericirea devine atemporala.
Acest resort Premium 5* va pune la dispozitie 30 vile cu vedere la lacul Somova sau la gradina, un restaurant cu bucatarie internationala si multe activitati extra (safari-uri acvatice, croaziere pe Lacul Somova la apus, canoe si caiac, pescuit, bird watching)
la cerere -
Aqua Villa - Mila 26, Sat Vulturu
Veti descoperi o lume minunata, salbatica, ce va va oferi clipe de neimaginat si povesti de spus la foc de tabara, toate acestea din confortul unei locatii moderne, de patru stele, situata in Delta Dunarii.
“Ce poate fi mai minunat decat sa atingi nuferii de-abia-nfloriti, intr-o alunecare lina a barcii printre smarcuri sau sa simti ca ti-ai pierdut auzul de atata liniste si aparenta nemiscare?”
Pe langa splendoarea si exotismul pe care-l poate oferi mirajul unei pensiuni din Delta Dunarii, ne-am gandit sa asortam aceste placeri cu altele, atat in jurul pensiunii, cat si mai aproape de salbaticie. Astfel, puteti sa va bucurati de activitati precum: pescuit, calarie, plimbari cu salupa, sporturi nautice.
la cerere
-
-
O excursie in Delta Dunarii iti rezerva multe surprize. De la peisajul unicat la particularitatile locului (sute de specii de pasari si plante) si pana la bucataria pescareasca, totul te va uimi. Si, in ceea ce priveste experienta culinara, se spune ca nu ai mancat cu adevarat bucate din peste pana cand nu ai ajuns in Delta.
Nu pleca fara sa incerci: Bors pescaresc, Crap cu sos pescaresc, Crap la cuptor pescaresc.
cum ajungi acolo
Pana in Tulcea se poate ajunge cu autoturismul propriu, cu microbuzele sau cu trenul.
Din Tulcea poti lua pasagerul sau catamaranul, in functie de zona in care vrei sa ajungi.
Travel Tips
Indiferent de perioada in care calatoresti, sa nu lipseasca din bagaje: haine usoare de ploaie si vant, palarii pentru protectia capului, creme de protectie solara, unguente sau spray-uri de protectie impotriva tantarilor.
Apa pe hotelul plutitor este potabila dar se foloseste doar la toalete si dusuri. Pentru baut se asigura pe tot sejurul apa minerala si plata rece.
Daca ai inchiriat o barca/salupa si nu ai ghid sau conducator ambarcatiune, nu te aventura pe canale! Drumul de intoarcere ar putea fi dificil si neplacut, asa ca te sfatuim sa nu pleci in aventura fara un ghid specializat sau un conducator ambarcatiune.