Egipt Adventure in 8 zile
  • Cu un mix de activitati incluse si mult timp liber, acest tur ofera numeroase oportunitati de a explora in propriul tau ritm si a lua parte la activitati care te vor ajuta cu adevarat sa intelegi aceasta destinatie aparte. Mesele in cadrul hotelului sunt optionale, asa ca vei avea timp sa iti cauti propriile aventuri culinare!


    Ziua 1-2: Cairo - cultura, culoare, piramide

    Bine ai venit intr-un oras unic! Cufunda-ti visele in haosul din Cairo, in culorile si cultura impresionanta cu o vizita la Khan al-Khalili, cel mai faimos bazar din Egipt.

    Pentru o schimbare de ritm, urca la bordul unei camile si viziteaza impozantul Sfinx, precum si Piramidele din Giza pentru a obtine acele perspective iconice egiptene. 

    Fa-ti timp pentru a vizita fascinantul Muzeul Egiptean, casa a peste 120.000 de antichitati si relicve, inclusiv faimoasele comori funerare recuperate de la mormantul regelui Tutankhamun.

    (2 nopti cazare in Cairo)

     


    Ziua 3-5: Aswan/ Nile Felucca - temple, arta culinara, plimbare pe Nil

    Alatura-te la masa unei familii locale pentru o cina traditionala nubiana. Experimenteaza o felie de cultura direct din mijlocul actiunii. 

    Ulterior, poti merge sa vizitezi fascinantele temple din Abu Simbel. Mai tarziu, navigheaza de-a lungul Nilului intr-o felucca - un mijloc de transport autentic pentru a calatori de-a lungul Nilului.

    De aici, te poti intoarce la hotel, insa cei curajosi pot petrece noaptea sub cerul instelat pe felucca. Insa negociaza pretul de inchiriere! O plimbare cu felucca pe Nil este mereu o bucurie si un mijloc de relaxare.

    In afara de vapoare de croaziera, nu prea o sa vezi altceva care sa-ti aminteasca de lumea moderna din jur. Nu rata aceasta calatorie! Sa mergi in Egipt fara sa faci o croaziera pe Nil este ca si cum ai calatori in Las Vegas si n-ai incerca jocurile de noroc.

    (3 nopti cazare in Aswan)

     


    Ziua 6-7: Luxor - temple, faraoni, plimbari distractive

    Cunoscut ca si Theber, Luxor ascunde niste comori magnifice. Mergi si viziteaza uimitoarele Temple Karnak. Distreaza-te, alegand o plimbare cu magarul inainte de a merge la Valea Regilor pentru a vizita trei dintre cele mai bine conservate morminte ale faraonilor. 

    Ulterior, ia un pranz traditional in sanul unei familii de localnici si bucura-te de timpul liber pana la intoarcerea in Cairo. 

    (2 nopti cazare in Luxor)

     


    Ziua 8: Cairo - strazi panoramice, mancare traditionala

    Intoarce-te la viata tumultoasa din Cairo. Daca ai timp, fa o plimbare pe strazile aglomerate cu vederi minunate, cumpara maruntisuri exotice de la pietele din apropiere, ia un pranz kushari intr-un restaurant local (un pranz ieftin si delicios pentru multi egipteni ce consta intr-un un bol de macaroane, linte, orez si vermicelli, amestecate cu sos de rosii cu otet) sau scapa de haosul urban din centru cu o ultima plimbare de-a lungul Nilului. 

  • Calatoreste in Egipt si urmeaza cursul fluviului Nil pentru a descoperi istoria, frumusetea si culorile acestei tari. 

    Navigheaza pe Nil intr-o felucca, descopera cele mai impresionante temple ale faraonilor, stai de vorba si ia masa alaturi de localnicii interesanti si aventureaza-te in aceasta tara a deserturilor, bazarelor si monumentelor impresionante.

    Traseu: Cairo - Aswan - Luxor

  • Egiptenii sunt foarte ospitalieri cu strainii. Daca te opresti sa schimbi o vorba, s-ar putea sa te invite la ceai sau chiar la o cina. Asa ca nu-ti va fi deloc dificil sa descoperi cultura lor si modul lor de viata.  Poti sa te revansezi ducandu-i gazdei un dar simbolic.


    Fa karaoke in stil egiptean - un mijloc de a cunoaste localnici si de a socializa cu acestia.


    Daca ai ocazia, mergi la o nunta egipteana. De obicei, in serile de weekend, la marile hoteluri poti asista fara probleme, aceasta avand loc in holul hotelului. 

    • Four Seasons The First Residence - Cairo

      Experienta "Four Seasons" se extinde cu mult dincolo de camera in care te cazezi - si inseamna fiecare serviciu de care beneficiezi in timpul sederii tale la noi, pe care noi il prestam in mod perfect.

      Alege sa stai in mijlocul orasului Cairo, cu vedere la piramide, si cu Gradina Botanica si Gradina Zoologica la doi pasi de tine. In apropiere de Giza, admira si cunoaste tot ce-i mai bun din arta si cultura orasului. 

      la cerere
    • Mövenpick Resort Aswan

      Situat pe insula Elephantine, în mijlocul fluviului Nil, Mövenpick Resort Aswan oferă cazare de lux cu nenumărate servicii, inclusiv o piscină, teren de tenis È™i sală de gimnastică. Camerele bine amenajate sunt spaÈ›ioase È™i elegante. Toate acestea oferă balcoane sau terase private, iar multe dintre ele oferă vederi panoramice peste râu.

      la cerere
    • Hilton Luxor Resort & Spa

      Amplasat pe malul Nilului, Hilton Luxor Resort & Spa oferă facilităţi luxoase de spa, piscine infinite uimitoare şi camere elegante cu vedere completă asupra fluviului.

      La Hilton Luxor Resort veÅ£i beneficia de un cadru liniÅŸtit ÅŸi de servicii atente. De asemenea, hotelul Hilton vă oferă spaÅ£ii variate de cazare, de la camere clasice până la suite modernizate, cu vedere spre Nil.

      la cerere
  • Multe dintre felurile despre care egiptenii sustin ca sunt autohtone sunt de origine turca, libaneza sau persana, insa exista cateva specialitati care fac parte, intr-adevar, din specificul national. 

    Cand vizitezi Egiptul, trebuie sa gusti neaparat basboosa - prajituri din gris insiropat in sirop dulce (fiind un desert extrem de dulce, se potriveste perfect cu o cafea arabeasca amara), kushari - un bol de macaroane, linte, orez si vermicelli, amestecate cu sos de rosii cu otet (un pranz ieftin si delicios pentru multi egipteni), umm ali - paste cu nuci si stafide care mai intai se lasa la inmuiat in smantana si lapte si apoi se prepara si shurbat ads - o supa din linte galbena, aromata cu chimen, lamaie si marar.

    Pe langa aceste preparate traditionale, egiptenii sunt dependenti de paste dulci si lipicioase, deci nu e de mirare ca stomatologia e o profesie foarte raspandita. Simbolul acestor creatii pline de zahar este baclavaua. Konafa este un alt desert cunoscut, care se face dintr-un aluat moale si este asociat cu ideea de sarbatoare si se mananca intotdeauna in timpul Ramadanului.

cum ajungi acolo

Cel mai simplu mijloc de transport este avionul. Tarom are zboruri saptamanale catre Cairo, dar poti folosi si Turkish Airlines, cu conexiune prin Istanbul. 

Pentru a calatori in Egipt, ai nevoie de viza - care se poate lua de pe aeroport si costa echivalentul a 25 de euro - si de pasaport valabil inca 6 luni de la data returului.

Travel Tips

Vorbeste ca un egiptean. Cateva vorbe in araba egipteana vor face multi bani cand vei cunoaste localnici in timpul calatoriei.

Invata miscarile dansului din buric. Majoritatea oamenilor se delecteaza cu spectacolele in care se danseaza din buric. Mai ales ca, dansul din buric - mai exact raqs sharqi este un exercitiu bun pentru fizic si pentru minte, buna dispozitie venind la pachet.