Innsbruck si satele de vacanta
  • Cele sase sate la Vest de Innsbruck sunt locuri minunate ce merita vizitate, cu o atmosfera calda si prietenoasa. Grinzens, Axams, Birgitz, Götzens, Mutters si Natters se bucura de o amplasare insorita deasupra capitalei Alpilor, si isi invita oaspetii sa descopere arhitectura traditionala, spiritul comunitatii rurale si legatura puternica intre localnici si cultura lor.

    Satucele sunt conectate intre ele de 2 linii de tren ce strabat intreaga regiune - Innsbrucker Almenweg si Panoramaweg. Printre activitati se numara inotul, divertisment pentru copii cu sporturi incitante si aventuri in aer liber. Inapoi in sat va puteti bucura de florile superbe, de fermele autentice, de bisericile baroce si de traditiile vibrante.


    Statiunea NATTERER SEE – paradisul familiilor

    Lumea este cu susul in jos in Natterer – sau cel putin asa pare de pe malurile superbului Lac Natterer See. Toata diversitatea si frumusetea naturala a Tirol-ului, incluzand cerul senin, se reflecta in apa curata a acestui lac pitoresc, situat intr-un loc linistit, departe de drumurile principale.

    Situat la 830 m deasupra marii, acest loc este dedicat relaxarii, un paradis al familiilor si o baza minunata pentru diverse sporturi si aventuri in zona.

    Jocuri Olimpice in apa, fotbal-gigant, discoteci pentru copii, spectacole de magie, spectacole pentru si cu copii, povestiri la foc de tabara – Lacul Natterer See le ofera pe toate pentru toate gusturile. Programul gratuit de divertisment pentru copii incurajeaza interactiunea, creativitatea si (cel mai important) curiozitatea si pasiunea pentru descoperiri. 

  • Trecutul si viitorul se intalnesc in inima Alpilor, acolo unde cele mai faimoase atractii ale Innsbruck-ului - dovezile trecutului provinciei Tirol - stau alaturi de arhitectura post-modernista internationala, si creeaza un amestec fascinant!

    Palatul Imperial, Palatul Ambras, Ottoburg si Basilica Wilten – toate prezinta trecutul orasului plin de evenimente, si personalitatile sale, ca Philippine Welser – sotia secreta a Arhiducelui Ferdinand I, Andreas Hofer – luptatorul tirolez pentru libertate si ultimul, dar nu cel din urma – Imparatul Maximilian I care a construit multe din monumentele prezente si astazi in oras, cum ar fi Acoperisul de Aur si mormantul sau din Biserica Imperiala.

     

    Cinci ispite – nenumarate posibilitati.

    Alpi cu atmosfera de sat fermecator. Sentimentul de “acasa” in mijlocul naturii, insa foarte aproape de centrul orasului.

    Satele de vacanta ale Inssbruck-ului sunt ca niste bijuterii rare: ispititoare, seducatoare si diversificate, insa unice – fiecare merita cate-o vizita din partea voastra.

    Aici vei gasi acel ceva special – in combinatia dintre traditie si modernism, printre muntii de vara si experientele de iarna, profitand de ospitalitatea calda a localnicilor – in Tirol-ul original.

    Fiecare dintre cele 5 regiuni are propriul sau caracter unic: satele de vacanta sudice sunt relaxante, incantatoare si te revitalizeaza. Cele vestice va ofera o selectie variata de divertisment si activitati sportive, potrivite pentru orice familie. Valea Sellran ofera experienta vacantei pe un varf Alpin, bogata in activitati sportive si peisaje naturale ce-ti taie rasuflarea. Platoul Mieming si Tirol Mitte sunt scenele perfecte pentru cea mai lunga vara din Tirol.

  • Satele de vacanta iti ofera multiple posibilitati de petrecere a timpului liber.

    Mergi cu cabina teleferica si alege traseul montan usor, cum ar fi Axamer Lizum, ce inconjoara Muntii Kalkkögel (zona protejata de lege) la baza lor, si descopera informatiile despre fauna si flora locale.

    Organizeaza un picnic pe Platoul Mieming, si bucura-te de soarele austriac.

    Nu rata o excursie cu gondola din Satul Mutters – te va duce in punctul de pornire a multor trasee montane usoare, printre care si cel pe Valea Stubay.

    Daca vrei sa te relaxezi mai mult decat orice altceva, atunci iti propunem sa vizitezi unul din faimoasele Spa-uri austriece: ai de ales intre spa-urile cu ape termale si spa-urile moderne, cu tot felul de proceduri cosmetice si medicale.

    Nu rata Gradina Zoologica Alpina a Innsbruck-ului. Organizata pe un spatiu imens, natural, pe dealuri si cu poteci intortocheate. Poti ajunge fie facand o plimbare de aprox. 30 minute pe jos, fie luand funicularul Hungerburgbahn, fie cu masina personala. Aici vei descoperi tot felul de animalute, de la ursi la lupi, de la vulturi si acvile la feline de talie mare. Iti recomandam sa vizitezi Gradina Zoologica pe timpul verii, astfel vei prinde toate animalele in afara perioadei de hibernare si poate vei avea ocazia sa vezi cativa pui nou-nascuti.

    In Innsbruck iti recomandam sa nu ratezi evenimentele locale. Experimenteaza deliciul muzical si slava Perioadei Renascentiste la Festivalul de Muzica Veche. Descoperiti perioada anilor 1500 cu costume specifice, muzica si dans la Carnavalul Imparatului Maximilian I.

    • Ferienparadies Natterer See

      Acest parc de vacanţă este situat într-un complex de camping de lângă lacul pitoresc Natterer See, la 7 km de Innsbruck. Proprietatea oferă o varietate de unităţi de cazare È™i un lac de înot privat, cu numeroase facilități gratuite pentru sporturi ÅŸi agrement.

      Lacul proprietăţii are un parc acvatic cu tobogane, trambuline, leagăne pe apă È™i închirieri de plăci de surfing. De asemenea, puteÈ›i juca volei pe plajă È™i puteÅ£i participa la programul de activități. OaspeÅ£ii vor beneficia gratuit de o linie de autobuz directă de la Natterer See Ferienparadies la Innsbruck. 


      la cerere
    • aDLERS Hotel

      Inaugurat în data de 21 iunie 2013, Hotelul aDLERS este cel mai înalt hotel din Innsbruck È™i are restaurant, zonă de spa, terasă pe acoperiÈ™ È™i camere cu vedere frumoasă la oraÈ™ È™i Alpii Tirolezi.

      Hotelul aDLERS este la 5 minute de mers pe jos de centrul istoric al oraÈ™ului, iar Gara Principală din Innsbruck se află la doar 50 de metri. O staÈ›ie de autobuz pentru schiori este chiar lângă hotel.

       

      la cerere
    • BEST WESTERN Plus Hotel Goldener Adler

      Hotelul de nefumători Goldener Adler se află chiar în inima oraÅŸului Innsbruck, la 100 m de Goldenes Dachl (AcoperiÅŸul de Aur).

      La Palatul Imperial ÅŸi Biserica Hofkirche se poate ajunge în maxim 5 minute de mers pe jos.

      la cerere
    • Hotel Innsbruck

      Hotelul Innsbruck este situat pe malul râului Inn, în centrul oraÈ™ului vechi, la doar 5 minute de mers pe jos de Centrul de Congrese ÅŸi de telecabina Hungerburgbahn. 

      Hotelul Innsbruck oferă o piscină interioară și 2 zone de spa, la care accesul este gratuit.

      Zona panoramică de spa (zona de nudism) cu vedere la acoperișurile orașului vechi are ferestre panoramice, saună bio, saună finlandeză, cabină cu infraroșu şi terasă la soare.

      la cerere
    • Pensiunea Nattererboden - Natters

      Nattererboden se află într-o poiană mare, la o altitudine de aproximativ 800 de metri, având în jur o pajiÈ™te întinsă È™i o pădure deasă. Împrejurimile idilice, potrivite pentru copii, È™i ospitalitatea tiroleză a gazdelor reprezintă garanÈ›ia unei vacanÈ›e relaxante.

      Copiii de toate vârstele vor fi încântaÈ›i de terenul mare de aventuri; de asemenea, în clădire există o sală de joacă, dotată cu perete de escaladă È™i facilități de fotbal de masă.

       

      la cerere
    • Pensiunea Gasthof Stern - Natters

      Această pensiune tradiÅ£ională datează din 1892 ÅŸi este situată în centrul oraÈ™ului Natters, la 4 km de Innsbruck È™i la numai 1,5 km de regiunea de schi Mutterer Alm. Autobuzul gratuit de schi opreÅŸte la 100 de metri.

      la cerere
    • The Art & Sport Hotel - Natters

      Acest hotel elegant cu un design nou se află la 10 minute cu maÅŸina de Innsbruck ÅŸi la 600 de metri de centrul localităţii Natters. 

      Hotelul Art & Sport este situat într-o regiune montană idilică, cu multe trasee de drumeÅ£ii ÅŸi ciclism montan. Lacul Natterer See din apropiere vă invită să vă bucuraÅ£i de o baie reconfortantă, iar în imediata vecinătate a hotelului există terenuri de tenis.

      la cerere
  • Snitel vienez, strudel cu mere – acestea ne sunt binecunoscute ca fiind specifice Austriei, insa nu ne rezumam doar la atat!

    Stiai ca Wiener Schnitzel nu a fost inventat in Viena, desi este un simbol cultural al orasului? Austriecii folosesc, de obicei, carne de vitel pentru prepararea faimosului snitel.

    Tafelspitz este un alt fel de mancare specific austriecilor. Carne de vita fiarta, servita cu sos de hrean si de mere.

    Käsespätzle este varianta austriecilor pentru macaroanele cu branza ale italienilor, doar ca prefera sa adauge ceapa pentru a-i da un alt gust. Si gulasul unguresc (Gulash) a fost preluat de cei mai multi localnici.

    In materie de supe, cea mai cunoscuta este Wiener Suppentopf, care consta in taitei cu bulion, carne de vita si carnati vienezi taiati feliute.

    Cand vine vorba de desert, nici nu stii ce sa incerci mai intai dintr-o cofetarie austriaca. Mai mult ca sigur, o sa-ti faca prima data cu ochiul Sacher Torte, cel mai cunoscut tort din intreaga lume, preparat prima data in 1832. Desigur, nu vei putea sa refuzi nici Linzer Torte, pregatit dupa o reteta veche de mai bine de 350 de ani.

    Wiener Apfelstrudel este delicatesa in materie de patiserie, in timp ce specialitatile Vanillekipferl fac de fiecare data un Craciun memorabil pentru familia austriaca. Mai mult decat atat, pralinele cu martipan din orasul natal al lui Mozart va vor cuceri pe loc.

    Cafeaua a devenit o adevarata arta in Austria o data cu invazia turcilor, astazi bucurandu-se de numeroase varietati pentru toate gusturile. In plus, ati auzit, daca nu chiar ati si baut cel putin o data cappuccino vienez, o specialitate cu multa crema si ciocolata vieneza.

    Vinul servit la masa provine, in general, din culturile de vita de vie din estul AustrieiCidrul este de asemenea preferat de localnici, dar bautura nationala a Austriei este Almdudler, o bautura carbogazoasa dulce, preparata din suc de mere si ierburi aromate.

cum ajungi acolo

In Innsbruck se poate ajunge comod si cu avionul - cateva companii de linie, ca Lufthansa si Austrian, au zboruri cu escala din Bucuresti catre Innsbruck.

Travel Tips

Atat in Innsbruck, cat si in oricare din satele sale de vacanta cauta Cardul Turistului.

Cardul Innsbruck poate fi achizitionat online sau din oras, de la casieriile speciale, si ofera intrari gratuite la muzee, calatorii cu telecabinele, tururi gratuite cu autobuzele Hop-on hop-off, inchirieri de biciclete, si numeroase discount-uri la multe alte servicii turistice din si din preajma orasului.

Guest Card-ul este distribuit gratuit de unitatile de cazare din satele de vacanta din preajma Inssbruck-ului. Pe timp de iarna ofera transport gratuit cu autobuzul ce duce la statiunile de ski din Muttereralmpark si Axamer Lizum. Pe timp de vara, cardul va ofera tot felul de excursii in natura, intrari la evenimente muzicale si acces la Lacul Natterer See.