Descopera Cape Town in 8 zile
  • "Orasul Mama "iti va cuceri cu siguranta inima. Muntii si oceanul care-l marginesc il transforma intr-o adevarata panorama, iar cei peste 300 de ani de istorie a colonistilor fac din el o atractie culturala si istorica de neegalat. Frumos, sofisticat, plin de culorile mostenirii sale multiculturale, nu trebuie ratat, indiferent cat de putin stai in Africa de Sud! 

    Muntele Table este atractia ce defineste orasul, dar exista multe alte peisaje naturale la fel de impresionante. Suprafetele cultivate din interiorul Parcului National unde salasluieste acest munte-plat, cum ar fi Gradinile Istorice, Gradinile Botanice Kirstenbosch si Parcul Green Point fac din explorarea orasului o adevarata placere.

     

    Itinerariu:

     

    Ziua 1: Surprinde vedetele din False Bay!

    Incepe vacanta cu o plimbare de-a lungul False Bay - una dintre cele mai linistite si pitoresti zone de coasta din Peninsula. Mai putin turistica, e preferata de surferi si inotatori si ofera o promenada cu restaurante si baruri interesante, coffee-shop-uri moderne si puncte de belvedere scutite de aglomeratia din celelalte regiuni ale Cape Town.

    Una din atractiile zonei sunt balenele, care in fiecare an, in perioada iunie - noiembrie, migreaza spre apele de la Vest. Opriti-va si la Colonia de pinguini de la Boulder’s Beach - una din putinele rezervatii naturale - aici ii puteti vedea in libertate, pe propria lor plaja! Pentru o priveliste panoramica a locului unde Oceanul Indian se intalneste cu Atlanticul, urcati pana la Cape Point Lighthouse - desi False Bay nu apartine Oceanului Indian, diferenta de culoare e surprinzatoare!

     

    Ziua a 2-a: Incarca-te cu energie pozitiva emanata de Table Mountain!

    Luati telecabina pana in varful Table Mountain pentru o vedere panoramica asupra orasului, portului si plajelor de la tarmul Atlanticului. Daca va pasioneaza arta traditionala africana, merita o vizita la Greenmarket, unde puteti gasi masti, statuete sau bijuterii lucrate de mana. 

     

    Ziua a 3-a: Sarbatoreste viata alaturi de un vin traditional!

     O vizita la Capetown nu e completa fara o degustare de vin la Stellenbosch sau Franschhoek. Sunt o multime de podgorii in zona si aproape toate au restaurante excelente. Drumul e destul de lung, dar peisajul merita efortul!

     

    Ziua a 4-a: Fa cunostinta cu vegetatia abundenta a Africii!

    O vizita la Parcul National Botanic Kirstenbosch se poate transforma, dintr-o plimbare relaxata, intr-un maraton alpinistic - aleile parcului se intretaie cu parauri, cascade si stanci spectaculoase. Daca n-ai obosit, fa o vizita in suburbii - asa-numitele “townships” - spiritul vibrant al Africii e surprins cel mai bine aici, unde vei face cunostinta cu oamenii si cu modul lor de viata.

     


    Ziua a 5-a: Evadeaza din cotidian printr-o vizita la inchisoarea lui Mandela!

    Ia feribotul spre Robben Island, pentru o vizita la inchisoarea lui Nelson Mandela - unde si-au petrecut multi ani in detentie si alte figuri politice. Excursia include si un tur al insulei, cu panorama sa asupra Table Mountain.

    Dupa-amiaza, plimba-te pe V&A Waterfront - Marina Victoria & Albert, cu magazine de artizanat, restaurante moderne si cafenele pline de culoare, iar daca timpul iti ajunge, poti sa mai vezi si Two Oceans Aquarium.

     

    Zilele 6 - 8: Completeaza-ti jurnalul de calatorie cu un moment de rasfat pe plaja africana!

    Dupa ce ai facut cunostinta cu cele mai importante repere ale Africii de Sud, ai putin timp la dispozitie pentru relaxare. Daca esti amator de golf, Cape Town are cateva terenuri excelente.  

    Pasionatii de moda au la dispozitie Kalk Bay, Hout Bay, dar si promenada V&A, cu multe magazine de accesorii, haine si decoratiuni.

    Daca vrei sa te relaxezi la plaja, Camps Bay e o alegere buna. La doar 7 minute de centru, avand in fundal lantul muntos al Celor Doisprezece Apostoli, plaja Camps Bay e una din cele mai frumoase si mari din Cape Town. Promenada abunda in restaurante si cafenele moderne care prind viata incepand cu apusul soarelui. 

  • Daca vizita in Africa de Sud dureaza doar o saptamana, o excursie in Cape Town te va mentine ocupat 100%.

    Primul lucru pe lista ar trebui sa fie o ascensiune pe Table Mountain, pe jos sau cu telecabina, pentru o panorama uimitoare. Pentru cei pasionati de cumparaturi, zona Victoria & Albert Waterfront, desfasurata de-a lungul portului , este o destinatie obligatorie. 

    De aici te poti imbarca pentru a vizita Robben Island - locul in care a fost inchis Nelson Mandela. 

    O plimbare de o zi, cu masina, in zona viticola Cape Winelands, va fi o incantare - si nu doar datorita degustarilor, ci si privelistilor exceptionale. Ar trebui sa vizitezi si Kirstenbosch National Botanic Gardens, cunoscuta drept una din cele sapte gradini botanice magnifice ale lumii. 

    Daca ai mai mult timp la dispozitie, exista destule excursii de o zi care merita toata atentia. Poti merge cu masina pana la Cape Point, cu superba lui panorama a intalnirii dintre doua oceane, sau catre coasta de Est, unde te poti plimba printre pinguinii de pe Boulders Beach sau poti hoinari prin magazinele de antichitati din colorata zona Kalk Bay

    O excursie de-a lungul coastei de Vest, in special in Namaqualand, in perioada infloririi, ofera privelisti spectaculoase si plimbari relaxante prin sate boeme, in timp ce orasele viticole Stellenbosch, Paarl si Franschhoek sunt cadrul perfect pentru o dupa-amiaza lenesa. 

  • Fa o excursie in afara orasului de-a lungul peninsulei pe Drumul Muizenberg si poti avea norocul de a vedea o priveliste spectaculoasa cu balene sarind din apa. Intre August si Noiembrie, balenele cu cocoasa vin in Cape pentru a se imperecha. Aceste creaturi minunate pot fi vazute de-a lungul coastei Cape, dar mult mai multe poti vedea in False Bay. 

    Viziteaza suburbiile sarace ale Cape Town - asa -numitele townships, pentru a intelege cultura si istoria nationala -  sunt multe agentii locale care ofera aceasta experienta. 

    Cape Town are o indelungata istorie muzicala si un propriu stil de jazz, care, in mod previzibil, a incorporat mult din cultura popoarelor care au colonizat tara. Incearca un Jazz Safari , care iti va oferi o incursiune si o cina in caminul unui muzician de Jazz, urmata de o seara la un club de jazz. 

    Mergi la un gratar - braai- activitatea preferata a localnicilor, in timpul weekendului. Silvermine, cu impunatorul Table Mountain in fundal, e una din cele mai apreciate destinatii pentru amatorii de braai si ofera si cateva itinerarii interesante de plimbare, pentru cei interesati sa vada flora si fauna specifice. 


    • Hotel Taj - Cape Town

      Acest hotel este situat în inima oraÅŸului Cape Town, la câÅ£iva paÅŸi de majoritatea atracÅ£iilor turistice ÅŸi de afaceri. OaspeÅ£ii hotelului au la dispoziÅ£ie acces gratuit la internet WiFi, mic dejun zilnic gratuit, acces gratuit la Jiva Spa ÅŸi un serviciu de transfer gratuit la V&A Waterfront în fiecare zi.

      V&A Waterfront ÅŸi masivul Table se află la 10 minute de mers pe jos de Taj Cape Town. Faimoasa Long Street este la numai 1 minut de mers pe jos. 

      la cerere
    • The Table Bay Hotel - Cape Town

      The Table Bay este un hotel luxos de 5 stele situat pe faleza Victoria & Albert din Cape Town. Oferă vedere frumoasă la portul animat, la Muntele Masa și la Oceanul Atlantic. Oaspeții au la dispoziție o piscină şi un centru spa.

      la cerere
    • Grande Roche Luxury Estate Hotel - Paarl

      Situat la baza Stancii Paarl, acest conac victorian renovat ofera si o piscina in aer liber incalzita, si un centrul Spa. 

      Oaspetii pot lua parte si la evenimentele de degustare de vinuri, ce se desfasoara in cadrul Restaurantului, pot merge in excursiile viticole organizate de hotel sau pot alege sa se plimbe cu bicicleta pe traseul istoric la Paarl. Hotelul se afla la 5,5 km distanta de Monumentul Taal si la mai putin de 10 min distanta de centrul orasului Paarl.

      la cerere
  • Nu se poate vorbi de o bucatarie locala in Africa de Sud – singurul element prezent in absolut  toate meniurile e carnea.

    Fructele de mare si pestele sunt proaspete, iar legumele si fructele cultivate local sunt selectionate atent, asa ca, in general, calitatea ingredientelor e peste medie. 

    Nu exista o traditie a mancarii stradale – majoritatea locuitorilor apeleaza la fast food – insa in ultimii 10 – 15 ani, in marile orase s-au dezvoltat o serie de restaurante de lux, unele din ele renumite si pe plan international.  In ceea ce priveste bauturile, situatia se prezinta ceva mai bine – zona viticola e renumita si exista si cateva tipuri de bere foarte apreciate.

    Stilurile de preparare a carnii sunt particulare : mai ales braai, potjiekos si boerekos.

    Braai– o abreviere a cuvantului Afrikaans braaivleis – inseamna “gratar”, insa descrie ceva mai mult decat o simpla frigere deasupra unui foc deschis – braai e un pretext pentru socializare cu prietenii si familia si e insotit adesea de nenumarate halbe de bere. Poti frige orice pe gratar : bucati de vita, cotlete de miel sau carnatii boerewors, o specialitate locala, cartofi, ceapa si dovlecei! Un braai e, probabil, singura ocazie cand vei putea sa vezi un barbat sud-african gatind! 

    Potjiekos– o variatiune la braai – reprezinta o modalitate de preparare intr-un ceaun cu trei picioare, in aer liber, deasupra focului . Boerekos e varianta pregatita in interior – ambele sunt extrem de populare.

    In Cape Town, influentele asiatice sunt destul de pregnante – bredie (tocana) , bobotie (un preparat cu carne condimentata) si diferitele feluri de curry au fost aduse aici de sclavii importati din Indonezia si Madagascar.

    Deserturile cele mai popuare sunt curmalele umplute cu migdale si budinca numita malva – o combinatie delicioasa de lapte, zahar, smantana si gem de caise.

    Mare parte din productia de vin a Africii de Sud e localizata in Sud - Vest, in regiunea numita Western Cape. Vinurile sunt incadrate in categorii conform zonelor geografice, care sunt apoi segmentate in districte. 

    Printre cele mai bune vinuri de productie locala se numara : Sauvignon Blanc produs de podgoria Neil Ellis, Chenin Blanc, vinul tip Pinot Noir de la Tormentoso si Kanonkop, iar amatorii de Shiraz pot incerca Secateurs Red Blend

cum ajungi acolo

Din Bucuresti, ai zboruri spre Cape Town prin Amsterdam, Paris, Istanbul sau Doha. Cape Town  este pe acelasi fus orar ca Bucurestiul, asa ca vei reusi, probabil, sa te acomodezi destul de repede cu destinatia. Atentie : ai nevoie de viza, pentru obtinerea careia iti recomandam sa aplici cu doua saptamani in avans.  Ai grija cu taxiurile - recomandam rezervarea transferurilor aeroport - hotel inca din tara, pentru ca infractionalitatea este extrem de ridicata in Africa de Sud. 

Travel Tips

Piata din Hout Bay ofera o aglomerare eclectica de  obiecte de arta, articole vestimentare ale designerilor locali, decoratiuni interioare si carti - toate completate de aromele delicioase ale standurilor care ofera preparate dintre cele mai diferse. Sunt peste 100 de standuri in Hout Bay Market - asa ca exista cate ceva pentru fiecare : copii sau adulti, cupluri sau grupuri de prieteni!