Vacanta la Paris
 • În centrul FranÈ›ei se află Ile-de- France, în inima căreia se găseÈ™te Paris. Din momentul în care, în secolul al V-lea d.Chr, Clovis a stabilit capitala aici, Parisul È™i Ile-de-France au fost nucleul în jurul căruia s-a È›esut destinul acestei țări minunate.  

  Parisul are reputaÈ›ia de a fi cel mai frumos È™i cel mai romantic dintre oraÈ™e încărcat de asociaÈ›ii istorice È™i rămânând influent în domeniile culturii, artei, modei, gastronomiei È™i design-ului. 

  Numit OraÈ™ul Luminilor ( la Ville  Lumière)- nume datorat mai întâi faimei lui ca centru al educaÈ›iei È™i ideilor în Perioada Iluminismului È™i mai târziu adoptării timpurii a iluminatului stradal- È™i Capitala Modei, Paris este centrul economic È™i cultural al FranÈ›ei. 

  Cu zeci de muzee È™i galerii de artă, parcuri frumoase, uimitoare magazine pline de cele mai renumite creaÈ›ii de modă ale lumii, precum È™i irezistibile cafenele È™i restaurante, vizitatorul Parisului este ocupat în fiecare clipă. O mare parte din oraÈ™, incluzând Râul Sena, face parte din  Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind cea mai populară destinaÈ›ie turistică din lume cu 45 de milioane de turiÈ™ti anual. AtracÈ›iile de top ale Parisului sunt Disneyland Paris (15  mil de vizitatori anual),Catedrala Nôtre-Dame (13.6 mil), Sacre Coeur (10,5 mil), Muzeul Luvru (8,8 mil), Turnul Eiffel (7 mil), Palatul Versailles (6 mil), Centrul Pompidou (5 mil) È™i Cite des Sciences (3 mil). La începutul secolului al XX-lea, Parisul a fost acceptat drept centrul mondial al artei moderne, având ca figură centrală pictorul Paul Cezzane. Parisul a fost farul călăuzitor al noutatilor -  Turnul Eiffel, construit în 1889 pentru expoziÅ£ia naÅ£ională a comemorării centenarului RevoluÅ£iei, domină oraÅŸul.

 • Paris -  capitala FranÈ›ei, este cu cei 2,2 milioane de locuitori trăind în centrul oraÈ™ului (de aprox. 105 km²) È™i aproape 12 milioane de oameni care trăiesc în zonă metropolitană- una dintre cele mai mari aglomerări urbane din Europa.

  Este localizat în nordul țării, pe malul râului Sena. 

  OraÈ™ul Paris este divizat oficial în 20 de districte denumite arondismente, numerotate de la 1 la 20 în sensul acelor de ceasornic, pornind din centrul oraÈ™ului (care este cunoscut ca È™i Kilometrul Zero, localizat în faÈ›a catedralei Nôtre-Dame).

  Arondismentele sunt numite în conformitate cu numărul lor. Adesea numit OraÈ™ul Visurilor, Parisul a fost din cele mai vechi timpuri ca o Mecca pentru artiÈ™tii È™i scriitorii în devenire, pentru gânditori È™i aventurieri.

 • Palatul Versailles aflat la 17 km de Paris, construit la cerinÅ£a regelui  Ludovic al XIV-lea în 1661, considerat  reÅŸedinÅ£a regală supremă. Timp de aproape 50 de ani, cei mai mari arhitecÅ£i ai vremii au lucrat pentru acest castel.

  Restaurarea acestuia a început după 1919, când aici s-a incheiat Tratatul de la Versailles ce a marcat sfârÅŸitul primului război mondial.

  Luvrul a fost la început imaginea artei - în timpul domniei lui Francisc I care a expus picturile sale italiene. Regii care au urmat au achiziÅ£ionat noi opere de artă ÅŸi Luvru a devenit în cele din urmă unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, cu exponate ce datează de mai bine de ÅŸapte mii de ani.

  Veţi avea apoi posibilitatea de a vă relaxa in Jardin du Luxembourg- al doilea cel mai mare parc public din Paris. Acest parc este grădina Senatului Francez, care este găzduit de Palatul Luxembourg.

   

  O plimbare noctura prin Paris nu poate lipsi din nici un itinerariu - veti vedea de ce-si merita renumele de Oras al Luminilor. 

  În Montmartre , pe dealul abrupt pe care parizienii îl numesc „La Butte” se înalţă marea bazilică albă de la Sacré-Coeur. Basilique du Sacré-Coeur a fost începută  ca un omagiu adus celor 58.000 de oameni uciÅŸi în razboaiele franco-prusace ÅŸi ca o ispăşire pentru crimele comunarzilor. PuteÅ£i trece ÅŸi prin Place Pigalle în drumul spre Centrul Pompidou, o instituÈ›ie culturală originală, în întregime dedicată artei  oderne È™i contemporane.

  • Vice Versa

   In ciuda denumirii neobisnuite, odata intrat aici, te vei simti mai degraba in Paradis, fiindca receptia hotelului e amplasata intr-un living in intregime alb. Cele 37 de camere, dispuse pe 7 etaje, sunt dedicate celor 7 pacate capitale - fiecare descris intr-un stil propriu. Avaritia e tapetata din podea pana in tavan cu bancnote, Furia e sugerata in nuante de rosu si negru, iar Mandria isi intampina oaspetii cu statuete si pereti aurii si podele de marmura. Situat aproape de Porte de Versailles, hotelul ofera acces rapid la majoritatea obiectivelor turistice din Paris.

   Oricare ar  fi pacatul tau " preferat", la Vice Versa are o reprezentare pe care te invitam sa o descoperi!

   la cerere
  • Le Meurice

   Cu vedere la Gradinile Tuileries , Le Meurice ocupa un binemeritat loc in topul celor mai elegante hoteluri din intreaga lume!

   Imbinand opulenta secolului al 18lea cu flerul contemporan, surprins in interioare Philippe Starck, Le Meurice seamana mai curand cu un luxos palat al aristocratiei, decat cu un hotel obisnuit. 

   Situarea este si ea optima - intre Place de la Concorde si Luvru - perfecta pentru tot ce are Parisul de oferit. Printre oaspetii celebri ai hotelului s-a numarat si Salvador Dali, insa, in ultimii ani, a fost preferatul starurilor din muzica si cinematografie.  Fiecare din cele sapte etaje e amenajat in alt stil, dar numitorul comun este luxul - de la camerele spatioase si elegante, si pana la baile uriase, placate cu marmura.

   la cerere
  • Comfort Andre Latin

   Pentru cei ce doresc o optiune de cazare la preturi convenabile, fara a renunta insa la confort si apropierea de obiectivele turistice, Andre Latin e ideal - situat la 300 m de statia de tren RER , ofera cazare in inima Parisului, dupa un transfer de numai 30 de minute din Aeroportul Charles de Gaulle.

   Sorbona si Gradinile Luxembourg sunt in imediata apropiere, iar Cartierul Latin poate fi atins in cel mult 10 minute de mers pe jos. Daca adaugam si renovarea recenta, ai toate motivele sa-l iei in calcul pentru urmatoarea ta vacanta. Noi l-am testat personal si ne declaram multumiti! 

    

   la cerere
 • In Franta, mancarea e mai mult decat o necesitate - e una din marile placeri ale vietii - si, la Paris,vei pricepe cu usurinta de ce Franta isi merita renumele de capitala a gastronomiei .


  Incepand de la micul dejun traditional - din care nu poate lipsi un croissant proaspat si terminand cu o cina bogata, stropita cu vinuri vechi, insotite de un platou de branzeturi selectionate atent - fiecare masa e un prilej de relaxare si incantare.

  Felurile de mâncare specifice regiunii includ- fara a se limita - coq au vin (cocoÈ™ gătit cu vin, ciuperci È™i usturoi), pot-au-feu (un fel de tocană de vită cu legume), confit de canard (specialitate de rață confiata), calves’ liver (pe bază de ficat), entrecote (antricot de vită)  È™i turbot au beurre, pentru iubitorii de peste.


  Evita restaurantele situate in imediata apropiere a obiectivelor turistice - la cateva zeci de metri poti gasi cafenele si bistrouri intime si cochete, mult mai reprezentative pentru gastronomia franceza.

cum ajungi acolo

Sunt patru Companii aeriene care opereaza zboruri directe Bucuresti - Paris. Poti alege intre zboruri de linie cu aterizare pe Aeroportul Charles de Gaulle - de unde ai trenuri directe pana in centrul orasului, sau zboruri low cost, care ajung la  Aeroportul Beauvais, situat la aproximativ 80 km de Paris. 

Daca alegi un zbor low cost, asigura-te ca bagajul de mana se incadreaza in restrictiile impuse de Companii si nu uita ca o vacanta la Paris inseamna si shopping - deci, iti recomandam sa achizitionezi bagajul de cala in avans, la preturi mult mai bune fata de tarifele din aeroport! 


Travel Tips

Parisul este unul dintre cele mai mari centre de modă din lume, alături de New York, Londra ÅŸi Milano, făcând deliciul celor pasionaÅ£i de cumpărături. PuteÅ£i găsi multe magazine în arondismentul 8.   Alte zone bune pentru a face cumpărături sunt în jurul zonei Sèvres Babylone. În această zonă veÅ£i găsi Le Bon Marché. Zona abundă în case de modă importante (Chanel, Jean Paul Gaultier, Versace, etc) ÅŸi are de asemenea boutique-uri private cu îmbrăcăminte lucrată manual.

Daca esti aici cu copiii , aventureaza-te pana la Disneyland , pentru o aventura memorabila!