Plaja in Mexic - Riviera Maya
  • Imagineaza-te pe o plaja cu nisip alb, cu vantul adiind printre frunzele palmierilor, cu bautura preferata in mana, admirand marea dintr-un hamac! Construieste castele de nisip cu copiii, sau plimba-te la malul marii la asfintit. Orice e posibil : Riviera Maya iti poate transforma toate visele in realitate si, pentru mai multa inspiratie, iti oferim o lista cu principalele plaje !

    Daca iti doresti viata de noapte animata, dar, in acelasi timp, si specific local, ar trebui sa stai in Playa del Carmen. Una din primele cinci destinatii de diving din intreaga lume, Playa del Carmen e o versiune sofisticata si temperamentala a satului pescaresc care a fost odata. Petrece-ti timpul pe plaja, pe terenul de golf sau joaca-te cu maimutele din Rezervatia Jungle Place, exploreaza ruinele antice din Coba sau observa localnicii si turistii care se plimba pe bulevardul principal - denumit Quinta Avenida. 

    Cuplurile si familiile care vor sa se bucure toata ziua de mare se vor simti perfect in Akumal, in golful Soliman sau in golful Tankah - plajele care le marginesc ofera o lista nesfarsita de activitati ca snorkeling, kayaking , diving sau, pur si simplu, inot si relaxare. 

    Tulum e un loc deosebit - dincolo de apa limpede si nisipul alb si fin, calatorii vin aici atrasi de misterioasele ruine - un memento fascinant al trecutului.  Iar pasionatii de natura vor ajunge sigur in Rezervatia Biosferei Sian Ka'An, pentru o incursiune in flora si fauna salbatica a Caraibelor.

    Puerto Morelos, X'Calcel, Xpu Ha si Paamul - toate ofera plaje frumoase, unde se poate face snorkeling si privelisti minunate. 

    Cancun - cel mai mare oras din regiune - este principalul centru de distractie si o alegere buna daca vrei sa ai totul aproape : plaja, hoteluri de lux, un numar aproape infinit de restaurante si magazine, insa, din pacate, n-a pastrat mai nimic din atmosfera traditionala mexicana. 

    Sigur ca nu poti rata Chichen Itza - considerat una din noile "Sapte Minuni ale Lumii', se afla la aproape 150 de km Vest de Cancun. Dimensiunile, simetria , simbolurile si arhitectura sunt un testament al civilizatiei mayase - te sfatuim sa- i rezervi o zi din vacanta ta - si, pe drum, opreste-te la frumosul oras colonial Valladolid, faimos pentru "cenote"  - piscine naturale scufundate. 

     

    Itinerariul include : 

    - bilet Bucuresti - Cancun - Bucuresti ( cu escala) 

    - cazare 7 nopti 

    - all inclusive

    - transferuri aeroport - hotel - aeroport 

  • Jungle, desert, orase aglomerate, artificii, petreceri - toate sunt fatete ale aceleiasi tari, care, cu un caleidoscop de imagini contradictorii, te va surprinde inca de cand rotile avionului ating pista aeroportului din Mexico City sau Cancun. 

    Din junglele sudice si vulcanii inzapeziti, pana la deserturile intesate de cactusi in nord, plajele cu nisip fin si lagunele misterioase, Mexic este o aventura fara sfarsit.

    Cu o clima temperata pe alocuri, insa fierbinte in mare parte a teritoriului, este destinatia ideala pentru activitatile in aer liber, in orice colt al tarii te-ai afla. Asa ca relaxeaza-te pe plaja, la Marea Caraibelor, ia masa in aer liber, plimba-te pe strazile incantatoarelor orase istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole, fa scufundari, aventureaza-te prin paduri sau imbarca-te pe catamaran si porneste in cautarea delfinilor si a balenelor! 

  • Degusta tequila pe ritmuri de muzica traditionala mexicana si bucura-te de o petrecere cu mariachi.  Nu rata un tur cu un ghid la una dintre distileriile de tequila. Vei invata despre cum se preseaza planta agave, pana la imbutelierea bauturii propriu-zise. Exista si un tren -Tequila Express - care porneste din Guadalajara spre campurile de agave - dupa aceasta excursie, te poti numi un adevarat „tequilero” (expert in tequila)

    Viziteaza un sat traditional maya din zona Playa del  Carmen. Urca pe Marea Piramida din Coba, exploreaza pesterile scufundate si aventureaza-te in jungla - zona ofera o multime de posibilitati - dar, mai ales, incearca sa intelegi modul de viata al familiilor maya. Dupa o partida de inot in cenote- piscinele scufundate- ofera-ti un pranz traditional mexican, intr-un sat din zona. 


    • Secrets The Vine - Cancun

      Definind eleganta si premiat cu AAA Four Diamond, hotelul se incadreaza perfect in peisajul apelor cristaline ale Caraibelor, si ale plajelor cu nisip alb fin al Cancun-ului.

      Oferind serviciul "Unlimited Luxury", hotelul promite o excelenta in serviciile All Inclusive la care te astepti din partea unui resort de clasa mondiala.

      la cerere
    • Sandos Cancun Luxury Experience

      E timpul rasfatului!

      Sandos Luxury Resort ofera servicii de lux intr-un design elegant, si o bucatarie gourmet. Aici vei descoperi o multime de moduri sa te simti ca un adevarat VIP in vacanta ta All Inclusive. Cu o priveliste de invidiat catre apa turcoaz a Caraibelor si a Lagunei Nichupte, resortul iti aduce o doza in plus de liniste si pace, asigurandu-ti o vacanta perfecta.

      la cerere
    • Hotel Paradisus

      Situat ideal pe plaja cu nisip fin si alb, acest complex hotelier ofera serviciile pe care le cauti in fiecare vacanta a ta.

      Paradisus iti ofera ocazia de a descoperi frumusetea uimitoare a Cancun-ului, frumusete ce l-a transformat intr-o destinatie exclusivista, luxurioasa, de nepretuit. Acest angajament de calitate a dus la premierea resortului cu distinctia AAA Four Diamonds in 2006.

      la cerere
    • Le Blanc Spa Resort

      Resortul va ofera o multime de avantaje pentur a face sederea voastra cat mai placuta. Puteti alege sa va antrenati pe terenul nostru de golf, sa va relaxati la Spa sau sa va bucurati de orice alt serviciu pe care vi-l punem la dispozitie, intr-un mediu utopic.

      la cerere
    • Barcelo Maya Palace

      Hotelul este pozitionat pe una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, in Riviera Maya. Din punct de vedere al calitatii, hotelul nu va dezamagi, fiind dotat cu tot ce-ti este necesar pentru o sedere relaxanta. 

      Printre altele, hotelul va pune la dispozitie 6 restaurante cu diferite specifice internationale, 4 baruri strategic pozitionate in cadrul hotelului, 3 piscine, un Aqua Park spectaculos pentru copii. 

      Recent, hotelul a fost premiat cu distinctia AAA Four Diamonds, o importanta recunoastere a calitatii serviciilor de lux pe care le ofera.

      la cerere
    • Viva Wyndham Azteca

      Bucura-te din plin de vacanta ta pe malurile Playa del Carmen din Riviera Maya, la unul dintre hotelurile de top din Mexic. Pozitionat pe plaja privata a unui mic satuc de pescari, Resortul are o multime de facilitati pentru tine si familia ta, si servicii All Inclusive care sa completeze peisajul perfect.

      la cerere
    • Gran Porto Real Resort and Spa

      Pitoresc si relaxant, resortul este pozitionat pe o fasie de plaja privata chiar in mijlocul statiunii Playa del Carmen, la doar cativa pasi de magazinele si restaurantele de pe Fifth Avenue.

      Resortul ureaza bun-venit si familiilor, si cuplurilor, dar si grupurilor de prieteni, oferind servicii de calitate pe gustul si nevoile fiecaruia.

      la cerere
  • Bucataria mexicana e un amestec indraznet - si picant - de influente locale si spaniole - probabil, cea mai buna ilustrare a diversitatii culturale a acestei tari fascinante. 

    Cand exploratorul spaniol Hernan Cortes a ajuns aici in 1519, a descoperit specii de fructe, legume si animale salbatice neintalnite pana atunci : mango, ananas, avocado, rosii , nuci de cocos, fasole si chilli. Colonistii spanioli au introdus in Mexic alimente din Europa (usturoi, cereale, orez, vin ) si, in secolul al 19-lea, colonistii francezi si-au pus si ei amprenta asupra bucatariei mexicane - in special in metodele de preparare. Prajiturile si produsele de patiserie intalnite in Mexicul zilelor noastre sunt, multe, de origine franceza, reinterpretate in stil mexican.  

    Guacamole - fara indoiala, unul din cele mai populare preparate - dateaza din perioada azteca. Contine avocado copt, ceapa, rosii, suc de lamaie, chilli si usturoi si se serveste de obicei cu chipsuri din tortilla. 

    Enchiladas  au si ele o istorie lunga - in perioada mayasa, pestii mici, proaspat pescuiti, se mancau infasurati intr-o tortilla de porumb. Acum, tortillas se fac si din faina de grau si pot contine o multime de umpluturi - carne, branza, fasole, legume - toate stropite cu sos de chilli. 

    Elote - sau porumbul fiert - se vinde la fiecare colt de strada, fie intreg, fie doar boabele, desprinse de pe cocean, in pahare, pudrate cu sare, chilli, suc de lime, unt, maioneza sau smantana. 

    Chiles en nogada e unul din cele mai reprezentative feluri nationale - ardeii poblano se umplu cupicadillo (un amestec cu carne, fructe si condimente). Sosul de smantana cu nuci si boabele de rodie, impreuna cu ardeii verzi reprezinta culorile steagului mexican. Preparatul e originar din Puebla si se spune ca a fost pregatit in cinstea lui Don Agustin de Iturbide, eliberatorul si Imparatul Mexicului. 

    Iubitorii de ciocolata au de ce sa se bucure - in fond, aztecii au fost primii cultivatori de cacao, iar zecile de sortimente care se vand aici pot satisface orice exigenta - cele mai cunoscute marci de ciocolata sunt Abuelita, Carols V, Ibarra si Don Gustavo. 

    Churros - gogosi prajite - sunt foarte populare in Mexic- desi se gasesc in toate tarile din America Centrala si Latina, si chiar si in Spania si Franta. Se mananca de obicei la micul dejun, inmuiate in ciocolata calda sau cafea cu lapte. 

    Cel mai cunoscut export al Mexicului - tequila - se produce doar in Statul Jalisco si in anumite regiuni din Guanajuato, Michoacan, Nayarit si Tamaulipas. Tequila se obtine din siropul fermentat de agave albastre si trebuie sa stii ca singura tequila autentica provine din Mexic- fiind un produs cu denumire de origine controlata.

    In ultimele zeci de ani, pe masura ce s-a format clasa de mijloc a societatii mexicane, gastronomia pare sa se indrepte intr-o noua directie. Tortilla e treptat inlocuita cu painea alba, siropul de papaya si sucul de portocale pierd teren in fata Coca Cola, iar adolescentii mexicani se feresc de sosurile iuti cu chilli mai rau decat un "gringo", in timp ce fast food-urile internationale castiga lupta cu micile restaurante locale - nu-i de mirare, asadar, ca obezitatea a devenit o problema de sanatate nationala in Mexic. 

    Asa ca, in cele 12 zile pe care le vei petrece aici, asigura-te ca ai incercat cel putin cateva din preparatele traditionale autentice - nu cauta restaurante scumpe, aproape de atractiile turistice, alege mai degraba pietele in aer liber, carciumile de la colt de strada sau restaurantele mici, de familie - doar asa vei putea intelege si savura bucataria mexicana. 


cum ajungi acolo

Ai zboruri cu Bucuresti, cu escala la Paris, Amsterdam, Madrid, Londra sau Frankfurt. Profita de charterele din Madrid sau Frankfurt - uneori , preturile sunt foarte avantajoase! 

Travel Tips

Viziteaza muzeele scufundate - recent inaugurate, cuprind peste 400 de sculpturi acoperite de apele din apropierea Isla Mujeres si Cancun. Colectia MUSA incluse sute de exponate in marime naturala, sculptate de artistul britanic Jason de Caires Taylor, in incercarea de a distrage miile de turisti care deteriorau reciful de corali din zona. Aqua World (in Cancun) ofera snorkeling si diving in zonele in care sunt scufundate sculpturile.