Lacul Garda - Escapada in familie
  • O vacanta la Lacul Garda nu inseamna doar plaja, inot si relaxare. Aici, in zona, sunt numeroase atractii de vizitat si descoperit. 

    Dar pentru dimineti si seri memorabile, iti recomandam sa-ti petreci vacanta intr-un hotel pe malul lacului - merita sa-ti rezervi camera cu vedere ! 

    Noua ne place Villa Luisa - deschisa in 2010, imbina confortul unui hotel de lux si designul modern, cu fantastice privelisti asupra Lacului Garda si padurilor de maslini de pe dealuri .

    E alegerea perfecta pentru gurmanzi - dar si pentru wellness - relaxeaza-te si ofera-ti cateva zile de rasfat ! 

     

    Principalele repere ale vacantei tale:

    Gardaland, Castelnuovo del Getarda (Verona)

    Gardaland este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa. Acesta ofera multe atractii, inclusiv un bazin unde poti admira delfinii inotand.  „Valea Regilor” te va transporta inapoi in timp, in perioada faraonilor care au stapanit Egiptul, iar „Jungle rapids”iti va oferi ocazia de a naviga in trunchiuri de copac scobite. Parcul este deschis de la sfarsitul lunii martie pana la inceputul lui octombrie si in fiecare weekend din octombrie. 

     

    Canevaworld, Lazise (Verona)

    Canevaworld este un parc acvatic care aminteste de o insula tropicala . Aceasta este impartita  in cinci sectiuni tematice. Printre numeroasele atractii, include Aqua Paradise Film Studios Park si o serie de tobogane vertiginoase. 

     

    Parco Natura Viva (Verona) 

    Parcul este populat de 1000 de animale din 200 specii diferite. Este situat pe un deal din apropierea Veronei , la 18 km de orasul Scaligeri.

    Este raspandita pe o suprafata de  40 de hectare si e impartita in doua sectiuni : Parcul Safari, unde poti face o calatorie de 6 km cu propria masina si Parcul Faunistico (Gradina Zoologica) unde, in afara de animale salbatice, poti vedea un parc cu dinozauri, o sera tropicala si un acvariu cu pesti, amfibieni si reptile. Parcul este deschis din martie pana in noiembrie.



    Gradina Botanica Hruska Gardone Riviera (Brescia) 

    Arturo Hruska a fost dentistul Papilor, al Tarului, apropiat al Familiei Regale Italiene si un calator pasionat. Intre 1910 si 1971, el a amenajat in jurul casei sale o gradina botanica de 15000 de metri patrati, strabatuta de rauri si iazuri artificiale. Aici vei putea admira 2.000 de specii de plante din intreaga lume, toate zonele climatice fiind reprezentate in detaliu.  Gradina este deschisa din martie pana in octombrie.

     

    Parcul din Brescia 

    Parcul Alto Garda Bresciano a fost fondat in septembrie 1989. Caplone Tremalzo este una dintre cele mai incantatoare zone ale Lacului Garda, plina de mari contraste: interior salbatic cu vai, paduri, stanci si munti - impresionanti pereti abrupti care se termina abrupt in apele lacului. 

    Puteri descoperi o arhitectura industriala interesanta in Valle delle Cartiere si tesatoria de bumbac din Campione. Plantatiile de maslini, plajele, catunele, vilele, gradinile si hotelurile din zona sunt doar cateva motive pentru care merita sa-ti petreci aici o zi. 

     

    „Le Lemonaie” 

    Sunt sere unde s-au cultivat citrice inca de la inceputul secolului al 17-lea. Multe au fost neglijate si s-au degradat de-a lungul timpului, dar trei dintre ele au fost restaurate si deschise publicului pentru vizite. Serele adapostesc peste 100 de arbori - 66 sunt lamai. 

     

    Castelul din Scaglieri si Muzeul din Malcesine

    Castelul dateaza  din vremea lombarzilor. A fost distrus de francezi si reconstruit in secolul al 13-lea. E amplasat pe o stanca, oferind o priveliste impresionanta asupra lacului si adaposteste  Muzeul Baldo si Muzeul Garda - deschise zilnic, din aprilie pana in octombrie. 

  • Lacul Garda - cel mai mare din lacurile Italiei, e situat in Nord, la jumatatea distantei dintre Venetia si Milano.

    Destinatia este perfecta pentru o escapada in familie, intrucat in aceasta zona sunt situate numeroase parcuri de distractie si orase care merita o vizita - cele mai sonore nume sunt Brescia, Verona si Trento

    Un sejur la Lacul Garda inseamna intotdeauna o vacanta fericita, plina de aventura. Inotati in lac, faceti plaja si bucurati-va de soarele italian, hoinariti prin   satele medievale si priviti apusul soarelui cu un pahar de vin alaturi. 

     Muntii care inconjoara lacul ofera numeroase ocazii de plimbare si trasee de explorat - multe ideale pentru plimbari relaxate. Insa cei experimentati pot urca pana  la peste 1800 m si se pot bucura de privelisti uimitoare si aer proaspat. Muntele Baldo, numit „Gradina Europei”, imensul Parc Natural Alto Garda, cu nenumaratele sale trasee pentru drumetii, sunt doar cateva dintre obiectivele  pe care ar trebui sa le bifezi. 

    Pasionatii de sporturi acvatice nu vor fi dezamagiti de Lacul Garda si de plajele din apropiere. Lacul in sine este unul dintre primele centre de navigatie si windsurf din Europa.

  • Fa o vizita la Museo dell’Olio di Oliva - in acest muzeu deschis in 1980, vei putea admira o colectie de materiale folosite pentru producerea de ulei de masline din secolul al 18-lea, inclusiv o presa masiva din stejar inca in stare de functionare. Pe langa toate acestea, vei avea ocazia sa afli multe detalii interesante legate de producerea uleiului de masline. 

    Verona e aproape - asa ca da o fuga pana acolo - ca sa vezi cel putin Balconul Julietei si Arena, unde are loc in fiecare vara Festivalul de Opera. 

    Pentru suveniruri, viziteaza oricare din numeroasele piete din zona - aglomerate, zgomotoase si colorate, cu arome care-ti vor acapara simturile , pietele din Garda iti ofera tot ce ti-ai putea dori. 

    • Canevaworld Resort

      Situat intre superbele localitati Lazise si Peschiera del Garda, Complexul CanevaWorld e o structura impartita in patru sectiuni , cu tematici diferite: Aqua Paradise, the Medieval Times Restaurant & Show, The Movieland Park, the Rock Star Cafe.  Aqua Paradise este un aquapark imens, construit sa indeplineasca toate cerintele, cu  tobogane interesante si golfulete cu nisip. 

       

      la cerere
    • Hotel du Lac

      Acest hotel e administrat, de doua generatii, de familia Arosio. E perfect daca preferi hotelurile mici si intime, dar pline de rafinament. Pozitionat departe de zgomotul si aglomeratia Bulevardului Gardesana, in micutul sat Villa, la poalele Alpilor Lombardiei, a fost amenajat intr-o veche resedinta nobiliara de la malul lacului.  Linistit si confortabil, e locul ideal pentru cateva zile de relaxare, aproape de Lacul Garda, dar departe de aglomeratia turistica. 

       

      la cerere
    • Bella Riva

      O resedinta clasica italiana, construita chiar pe mall Lacului Garda, hotelul boutique Bella Riva e o baza fermecatoare pentru vacanta ta - de aici poti ajunge cu usurinta in toate orasele din zona si, in acelasi timp, te poti bucura de liniste si relaxare. Noua ne place pentru serviciile ireprosabile, camerele elegante, liniste si privelistea lacului si muntilor. De altfel, ai acces direct la Lac, chiar de pe domeniul pe care este construit hotelul. 

      la cerere
  • Calatorind prin Lombardia, nu neaparat doar in apropierea Lacului Garda, vei observa ca, in decorarea restaurantelor, predomina galbenul - nu e o coincidenta. Obiceiul dateaza din perioada Evului Mediu , cand mancarea era presarata cu praf de aur , spre incantarea mesenilor. De altfel, aurul era considerat remediul universal si garantia sanatatii. Odata cu trecerea timpului, lombarzii au cautat si alte metode de a obtine acelasi efect cu un cost mai mic - de aici culoarea galbena din decoratiuni - si  nuanta aurie a risotto-ului cu sofran. 

    Faimosul Risotto alla Milanese are propria legenda - se pare ca un pictor din Milano a decis sa acopere orezul servit la nunta sa cu o vopsea comestibila, de culoarea aurului. Traditional, risotto milanez se serveste cu osso buco - friptura de vitel sub forma de felii, cu tot cu os. 

    In Nordul Italiei, apropierea de Elvetia si Austria dicteaza si influentele culinare: orezul, pregatit cel mai des sub forma de risotto, e mai popular decat pastele, untul e preferat uleiului de masline, iar carnea e prezenta in toate meniurile, fiind mult mai populara decat pestele sau fructele de mare. 

    Italia de Nord e un paradis al iubitorilor de branza: aici au luat nastere Gran Padano, Gorgonzola, marmorata de vinisoare albastre, varietatea Taleggio - moale si maturata- Provolone sau cremoasa Robiola

    Panettone, o alta inventie a lombarzilor, preparat cu stafide si coaja de lamaie confiata, umplut cu crema , acoperit cu ciocolata sau aromatizat cu diferite lichioruri, e simbolul Craciunului in toata Europa, din secolul al XV-lea pana in zilele noastre! 

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe pana la Verona - care ar fi cel mai apropiat aeroport. Daca ai mai mult timp la dispozitie si vrei sa vizitezi si Milano, poti alege intre numeroasele curse de linie si low cost care aterizeaza pe toate aeroporturile din Milano - Bergamo, Linate si Malpensa. 

Orice aeroport ai alege, trebuie sa tii cont ca ai nevoie de o masina inchiriata, pentru a explora in voie zona. 

Travel Tips

Fa o vizita la Villa Il Vittoriale, o vila transformata intr-o adevarat muzeu Kitsch, de catre poetul  Gabriele d’Annuzio. Priveste cu atentie exponatele , in mare parte, ciudate : broaste testoase imbalsamate sau chiar un biplan care dateaza din timpul Primului Razboi Mondial. 

Descopera  Riva del Garda, situata in Nordul lacului - stradutele sunt pline de magazine cu suveniruri si gelaterii - copiii vor fi incantati!