de la 885
vezi harta
Plaja in Zanzibar
  • Cunoscut pana in secolul al 19-lea mai ales datorita exportului de mirodenii si traficului cu sclavi, Zanzibar a devenit mai mult decat un simplu punct de tranzit pe un itinerariu. Combinatia unica de plaje superbe si recifuri de corali e completata de farmecul decadent al capitalei Stonetown, al carui centru istoric a fost inclus in Patrimoniul UNESCO.

    Pentru cei activi, padurea Jozani, din interiorul insulei, ofera ocazia de a vedea maimutele red colobusPrison Island, la care se ajunge dupa un drum de 30 de minute cu barca, e adapostul testoaselor uriase - unele dintre ele, batrane de sute de ani!

    Fa-ti timp pentru o vizita la o ferma de mirodenii, de unde te poti aproviziona cu vanilie, ylang-ylang, cuisoare si scortisoara ! De altfel, Zanzibarul e printre primele tari exportatoare de condimente, pe plan mondial.

    Iubitorii de snorkeling trebuie sa incerce neaparat Blue Safari cu o barca traditionala de lemn ( dhow) , iar cei care ajung aici in cautarea relaxarii se vor bucura de plajele minunate si clima perfecta.

     

    SEZONALITATE : Temperaturile scad rareori sub 20 de grade si, in general, nu depasesc 35 - de aceea, Zanzibar e o destinatie care se poate vizita aproape tot timpul anului.

    Ianuarie - Februarie - luni aproape complet lipsite de ploi, cu temperaturi ridicate

    Martie - mai racoros, ploi trecatoare - cea mai buna luna pentru scufundari

    Aprilie - Mai - sezon ploios ( ploua cam o data pe zi) . In mai sunt cele mai scazute tarife de cazare

    Iunie - ploile se raresc

    Iulie - Octombrie - sezon uscat si cald ( august este varf de sezon) 

    Noiembrie - Decembrie - sezon de ploi scurte, vreme imprevizibila.

    VACCINARE : Nu sunt vaccinuri obligatorii pentru Tanzania ( daca nu se calatoreste dispre si spre o zona cu risc de transmitere a febrei galbene.)

    MONEDA LOCALA : Shillingul Tanzanian ( TSH) - 1 USD = 2100 TSH.

    ORA LOCALA : in timpul verii, acelasi fus orar ca si in Romania, iarna cu o ora in avans fata de Romania

    RELIGIE : musulmana

    ELECTRICITATE - 220 - 240 V AC, 50 HZ - majoritatea prizelor cu trei pini, de tip britanic.

     

    In sectiunea Hoteluri care ne plac, din stanga, vei gasi propunerile noastre de cazare, preturi si recomandari! Toate hotelurile au fost vizitate si "testate"! 

    Pentru orice intrebari, te asteptam la tel 021 3123576 sau email : office[at]travel-tips.ro 

  • Zanzibar e un arhipelag constituit din 52 de insule - cele mai mari fiind Zanzibar si Pemba. Situat la aproape 40 km Est de Tanzania , insula are doar 85 km lungime si 30 km latime. 
    Plajele spectaculoase cu nisip alb, recifurile de corali si pitorescul Stone Town - considerat singurul oras african cu o existenta continua,inca din antichitate - sunt principalele repere . 

    Vremea e perfecta mare parte din an. Pe coastele de Nord si Est, arsita verii e temperata de briza. Datorita apropierii de Ecuator, temperaturile sunt ridicate tot timpul anului. In noiembrie pot aparea ploi de scurta durata. Ceva mai abundente in precipitatii sunt aprilie si mai - insa, de obicei, nu ploua zilnic nici macar atunci.


    NUNGWI - partea de Nord a Zanzibarului

    E caracterizata prin plaje minunate, apa limpede si nisip alb. Singurul dezavantaj este ca majoritatea hotelurilor sunt construite pe dealurile din Nordul satului Nungwi si, in timpul fluxului, plajele sunt uneori inundate. In general, insa, fluxul nu reprezinta o problema. In apropierea satului exista o comunitate restransa de backpackeri - asa ca, daca ai chef sa iesi seara din hotel, e locul perfect.

    KENDWA - zona de Nord - Vest

    Plaje idilice, pustii si apusuri superbe. 
    Sunt relativ putine hoteluri aici - pentru ca plajele sunt destul de inguste. Singura exceptie e Kendwa, o intindere larga de nisip alb, care se continua cu apele azurii ale oceanului, oferind o priveliste panoramica asupra insulei Tumbatu. 

    MATEMWE - in Nord - Est

    Plaja de aici e larga si destul de putin populata - doar recent a intrat in circuitul turistic. In departare se poate distinge insula Mnemba. Mareea afecteaza destul de puternic partea de Nord - Est, asa ca la reflux marea se retrage foarte mult. 

    KIWENGWA si PONGWE - in Est 

    Plaja de aici masoara peste 20 de kilometri - la reflux, formeaza o intindere vasta de nisip alb, care continua cu o centura de alge , urmata de bariera de corali. La flux, insa, apele marii inainteaza pana in apropierea drumului marginit de palmieri. Multe din hoteluri sunt concentrate aici - motivele fiind plajele intinse si peisajele superbe . Singurul dezavantaj este ca, daca vrei sa iesi seara, nu exista nici un centru de distractie in apropiere.

    KIZIMKAZI - in Sud

    Una din cele mai bune zone pentru diving - desi inca nedezvoltata. Nu are cele mai bune plaje, insa e preferata de amatorii de snorkeling si diving, care se pot practica relativ aproape de tarm. Plajele sunt afectate de reflux, dar avantajul este ca, la flux, ofera conditii perfecte pentru inot fiind, in acelasi timp, izolate si retrase. Tot in Sud se afla emblematicul restaurant The Rock, construit in varful unei stanci, care merita o vizita. 

    BWEJUU si DONGWE - in Sud - Est

    Una din cele mai populare plaje din insula - aici sunt concentrate cele mai multe hoteluri, iar zona nu e afectata de reflux la fel de mult ca Estul Zanzibarului. Plaja e compromisa doar atunci cand refluxul atinge un nivel extrem de scazut, in rest, poti face snorkeling sau poti inota dupa pofta inimii. 

  •  

    STONE TOWN 

    Pastreaza-ti o zi pentru o excursie la Stone Town. Poti vizita House of Wonders ( prima cladire cu electricitate si apa curenta din Zanzibar), Casa doctorului Livingstone si Fortareata Araba, trecand pe langa casa in care a trait Freddie Mercury inainte de a ajunge celebru. 
    Rataceste pe strazile intortocheate pana la piata aglomerata si admira din mers usile de lemn sculptate , cele doua catedrale si nenumaratele moschei.

    O vizita la Piata de Peste e o experienta care te va aduce mai aproape de spiritul Zanzibarului - insa pregateste-te sa tii piept mirosurilor puternice si valurilor de insecte. Daca te simti coplesit, in imediata apropiere se afla si piata de legume si fructe, de unde poti cumpara mango, banane pitice si fructul pasiunii. De asemenea, merita sa te opresti la Vechea Piata de Sclavi si sa vizitezi incaperile in care, in urma cu sute de ani, erau tinuti sclavii inainte de licitatii - tot aici se afla si Monumentul Sclaviei si Catedrala Anglicana.

    PIATA DE NOAPTE FORODHANI 

    Completeaza perfect turul capitalei - iti recomandam sa ajungi inainte de apus, pentru a urmari cum spatiul se umple rapid cu bucatari imbracati in alb, care amenajeaza standuri si gratare. Vei putea savura zeci de feluri de peste, calamari, creveti, homar, crabi si scoici. Printre alte tentatii : sucuri proaspete de cocos, trestie de zahar, salate, frigarui de vita si oaie, falafel si fructe proaspete. Frecventata in special de localnici , Piata de Noapte Forodhani e invaluita de o atmosfera de sarbatoare si ofera o incursiune interesanta si plina de autenticitate in viata cotidiana a locuitorilor din Zanzibar. 

    PRISON ISLAND

    Odinioara temnita pentru sclavii nedisciplinati, Prison Island se afla la jumatate de ora cu barca de Stone Town. E marginita de un recif de corali, ideal pentru snorkeling si are o plaja superba cu nisip alb. Insa cea mai importanta atractie sunt testoasele uriase, importate din Seychelles la sfarsitul Secolului al 19-lea. E o destinatie ideala pentru o excursie de o zi, mai ales ca la pranz te poti bucura de peste proaspat pescuit la micul restaurant din interiorul fortaretei.

    KIZIMKAZI

    Situat in extremitatea Sudica a Zanzibarului, Kizimkazi e un sat de pescari de pe a carui plaja se pot vedea adesea delfinii ! Daca ai noroc, poti avea sansa sa inoti alaturi de ei. Tot aici se afla si o moschee datand din Secolul al 12-lea - una dintre ele mai vechi de pe insula. 

    • Diamond Dream of Zanzibar - de la 1145 EUR/ persoana/ sejur!

      Situat pe coasta de Nord- Est, la 45 km distanta de Stone Town. Ofera regim de all inclusive. Hotel de lux, construit in mijlocul unei gradini tropicale, direct pe plaja cu nisip alb. Dispune de 5 restaurante, 3 baruri, 2 piscine de adulti si 1 piscina de copii, serviciu de baby sitting ( contra cost), boutique si zona de relaxare. 

      Pret sejur : de la 1145 EUR/ persoana

      Pretul include: zbor cu plecare din Bucuresti, taxe aeroport, transferuri, cazare 7 nopti cu demipensiune

      pret de la 1145
    • La Madrugada Beach Resort - de la 885 EUR/persoana/sejur!

      Situat in partea de Sud-Est a insulei, Madrugada Beach Resort e alegerea perfecta pentru cei in cautarea unei vacante linistite, cu soare, mare limpede si plaje perfecte. Conditiile de diving, kitesurf si snorkeling sunt excelente! 

      Il recomandam pentru pretul avantajos si conditiile excelente pentru standardul sau - a obtinut Certificatul de Excelenta Tripadvisor in 2015!

      Pret sejur : de la 885 EUR / persoana

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti, transfer privat aeroport - hotel - aeroport, cazare 7 nopti cu mic dejun 

      pret de la 885
    • Neptune Pwani - de la 1291 EUR / persoana / sejur!

      Situat in partea de Nord a insulei, pe o plaja minunata cu nisip alb, la 45 minute distanta de StoneTown. Este construit in stil traditional , cu bungalowuri cu acoperisuri de trestie. Restaurantul principal este tip bufet, mai exista alte trei restaurante a la carte si 2 baruri . Ofera regim de all inclusive- cu trei mese pe zi si gustari. 

      Pret sejur - de la 1291 EUR / persoana 

      Include zbor, transfer , taxe aeroport, 7 nopti cazare cu tipul de masa precizat 

      pret de la 1291
    • Ocean Paradise - de la 1045 EUR / persoana / sejur !

      Situat pe coasta de Nord - Est, se intinde pe o suprafata de 6.5 hectare. Toate camerele, dispuse in bungalowuri construite in stil traditional, au vedere la mare si beneficiaza de balcoane sau terase unde te poti relaxa in voie, privind Oceanul.  Cele trei restaurante ofera preparate internationale si traditionale . In fiecare seara au loc spectacole iar in timpul zilei, competitii sportive pe plaja. Este unul dintre cele mai bune hoteluri din Estul insulei, ca raport calitate-pret! 

      Pret sejur -de la 1045 EUR / persoana 

      Include zbor cu plecare din Bucuresti, taxe aeroport, transfer , cazare 7 nopti, demipensiune

      pret de la 1045
    • Diamond Mapenzi - de la 1269 EUR/ persoana/ sejur!

      Se intinde pe o suprafata de 4 hectare, in mijlocul unei gradini tropicale de 4 hectare, cu flori si palmieri, Diamond Mapenzi dispune de 87 de camere, decorate in stil traditional si dotate cu tot confortul. Ofera regim de all inclusive, cu 1 restaurant tip bufet si 2 restaurante a la carte. Fiind situat pe coasta de Est, in timpul refluxului, marea se retrage destul de mult si trebuie sa mergi cateva minute pana la punctul la care poti inota, insa raportul calitate - pret este excelent! 

      Pret sejur : de la 1269 EUR/ persoana

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti , taxe aeroport, transferuri, cazare 7 nopti , all inclusive 

      pret de la 1269
    • Blue Bay Resort and Spa- de la 1179 EUR/ persoana/ sejur!

      Situat direct pe plaja cu nisip alb, alaturi de reciful de corali, pe coasta de Nord- Est, la 45 km de Stone Town. Dispune de 112 camere, organizate in bungalowuri traditionale, restaurant tip bufet , piscina exterioara si jacuzzi.  Ofera regim de demipensiune sau all inclusive. Camerele de tip superior au fost toate renovate recent.

      Pret sejur : de la 1179 EUR/ persoana

      Pretul include : zbor, taxe aeroport, transferuri, cazare 7 nopti, demipensiune 

      pret de la 1179
    • Melia Zanzibar - de la 1524 EUR / persoana/ sejur!

      Situat in Nord- Estul insulei, la 45 de minute de Stonetown, dispune de 5 restaurante si 4 baruri , precum si un centru spa renumit. Ofera regim de all inclusive. Plaja este situata la 10 minute distanta ( se asigura transfer la plaja la fiecare 30 de minute ) si dispune de beach club, sezlonguri si umbrele. Hotelul pune la dispozitia oaspetilor posibilitatea de a face diving, snorkeling, kitesurf si alte sporturi. 

      Pret sejur : De la 1524 EUR/ persoana

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti, taxe aeroport, transferuri, cazare 7 nopti, mic dejun

      pret de la 1524
    • Zanzibar Serena Hotel - pret la cerere

      Este situat pe malul marii, in centrul Stone Town. Plaja nu este amenajata, insa se asigura transfer gratuit pana la Beach Club Mangapwani ( 30 de minute distanta), unde va puteti bucura de mare si de plaja . Face parte din Small Luxury Hotels of the World, este decorat si mobilat in stil colonial. Restaurantul ofera o panorama superba asupra marii. Il recomandam pentru un sejur de 1-2 nopti, este hotelul perfect pentru a explora centrul Stone Town, insa nu si plajele din Zanzibar. 

      la cerere
    • Hideaway of Nungwi - de la 1380 EUR/ persoana/ sejur!

      Situat pe coasta de Nord - Vest - pe plaja cu nisip alb din Nungwi, la 45 de km de Stonetown. Este amneajat in stil african cu influente arabe si face parte din Leading Hotels of the World. Dispune de un restaurant tip bufet, 2 restaurante a la carte, 2 baruri si o cafenea, piscina , spa si miniclub. Ofera regim de all inclusive. Este unul din cele mai bune hoteluri din Zanzibar. 

      Pret sejur : de la 1380 EUR/ persoana

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti, taxe de aeroport, transferuri, cazare 7 nopti cu demipensiune. 

      pret de la 1380
    • Diamonds Gemma dell Est - de la 1550 EUR/ persoana/ sejur!

      Situat pe plaja, in Nordul insulei, ofera servicii de lux, 4 restaurante , 4 baruri , piscina, jacuzzi. Dispune de 138 de camere . Plaja nu este afectata de reflux, se poate inota foarte aproape de mal . Animatie in timpul serilor ( seri tematice, muzica live, spectacole culturale, disco ) . 

      Pret sejur : de la 1550 EUR/ persoana

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti, taxe aeroport, transferuri, cazare 7 nopti cu all inclusive

      pret de la 1550
    • Breezes Beach Club Zanzibar - de la 1269 EUR/ persoana/ sejur!

      Situat pe o plaja minunata in partea de Sud - Est , la aprox 50 de minute de Stone Town. Plaja este una din cele mai frumoase de pe insula. Dispune de 3 restaurante , piscina, centru spa ( primul din Zanzibar) . Desi e unul din primele hoteluri de aici, camerele sunt intretinute perfect. Mare parte din ele au vedere la mare. Nu exista televizoare in camere, filosofia hotelului e concentrata in jurul ideii de relaxare. Dispune de teren de tenis, ofera posibilitatea practicarii de windsurf, kitesurf, etc. 

      Pret sejur : De la 1269 EUR / persoana

      Pretul include zbor cu plecare din Bucuresti, taxe aeroport, transferuri, cazare 7 nopti cu demipensiune.

      pret de la 1269
    • Baraza Resort - de la 2592 EUR/ persoana/ sejur!

      A fost recent desemnat hotelul nr 1 din intreaga Africa si se afla in topul primelor 25 de hoteluri pe plan mondial.  Este situat langa Breezes Beach, cu acces la aceeasi plaja, in partea de Sud - Est a Zanzibarului. 

      Dispune de 30 de vile, toate amenajate in stil african cu influente arabe, swahili si indiene, cu antichitati si mobila sculptata manual. Ofera regim all inclusive, la un standard extrem de ridicat.

      Pret sejur - de la 2592 EUR/ persoana

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti, transfer, taxe aeroport, cazare 7 nopti cu pensiune completa  

      pret de la 2592
    • Royal Zanzibar Beach Resort - de la 1425 EUR/ persoana/ sejur!

      Situat in Nordul Insulei, beneficiaza de o plaja minunata, neafectata de maree . Este situat in mijlocul unei gradini tropicale si dispune de un restaurant principal , un restaurant grill si patru baruri. Restaurantul Samaki - unde se poate lua cina, contra cost - ofera o priveliste superba asupra marii.  Regim all inclusive . Dispune de 96 de camere  extrem de spatioase ( media este de 80 mp) , centru e fitness, miniclub, baby sitting ( contra cost) , spa. 

      Pret de la 1425 EUR / persoana/ sejur! 

      Pretul include zbor cu plecare din Bucuresti, taxe aeroport, transfer, cazare 7 nopti cu demipensiune. 

      pret de la 1425
    • The Residence - de la 1988 EUR/ persoana/ sejur!

      Este situat in extremitatea Sudica a insulei, in mijlocul unui domeniu de 32 de hectare. Gradinile tropicale se termina pe plaja cu nisip alb, scaldata de apele azurii ale Oceanului. Dispune de 66 de vile, fiecare cu propria piscina, toate beneficiind de serviciile unui majordom privat. Toti oaspetii hotelului au acces gratuit la biciclete, pentru a explora complexul. Centrul spa este renumit pentru tratamentele senzationale, iar oaspetii pot alege sa ia toate mesele in intimitatea propriei vile, sau la oricare din cele trei restaurante. Hotel de top, printre cele mai bune din Zanzibar. 

      Pret de la 1988 EUR / persoana / sejur

      Pretul include : zbor cu plecare din Bucuresti, taxe de aeroport, transfer, cazare 7 nopti cu demipensiune 

      pret de la 1988
    • Kilindi - pret la cerere!

      Este cu totul aparte - a fost proiectat initial pentru  Benny Andersson, unul din membrii grupului ABBA - devenind un etalon al luxului relaxat si o fuziune incredibila intre minimalismul designului scandinav si influentele orientale si indiene care caracterizeaza arhitectura din Zanzibar, pastrand in acelasi timp apropierea de natura . Dispune de 15 vile private, inconjurate de un domeniu de peste 50 de hectare. 

      In fiecare din vile, baia, zona de living si dormitorul sunt dispuse la nivele separate si sunt deschise, astfel incat, oriunde te-ai afla, simti parfumul florilor, auzi sunetul oceanului si cantecul pasarilor . Orice sejur aici e un regal al simturilor si o aventura de neuitat! 

      la cerere
  •  

    Bucataria traditionala din Zanzibar e un mix de influente acumulate de-a lungul secolelor, de la numeroasele culturi si civilizatii care au stapanit insula in decursul timpului : arabe, portugheze, indiene, britanice si chiar chinezesti.

    Unul din cele felurile de baza este  orezul condimentat ( pilau),  servit alaturi de preparate din carne, impreuna cu  alte garnituri  de provenienta africana : maniocul, fasolea, cartofii dulci, porumbul fiert.

    Daca esti aventuros, incearca rechinul preparat cu piper sau "pwewa wa nazi" - denumirea swahili a caracatitei preparate cu lapte de cocos, curry , cardamom, scortisoara, usturoi si suc de lime. 

    "Sorpotel" e o friptura de porc, asezonata cu curry, in topul preferintelor turistilor,  iar  Boku- boku - tocana traditionala care contine carne condimentata, pregatita cu ghimbir, chimen, chili, rosii si ceapa e servita la majoritatea meselor. 

    La desert, incearca prajiturile cu nuci si curmale, preparate cu lapte si vanilie sau fructele proaspete - mango, banane si fructul pasiunii. 

    Bucataria hotelurilor ofera si preparate internationale, daca cele locale nu te-au convins - si, daca esti amator de fructe de mare, e imposibil sa fii dezamagit - varietatea speciilor  e uriasa - te poti bucura de calamari, creveti, caracatita, scoici si homari deliciosi, alaturi de nenumarate feluri de peste proaspat! 

    Zanzibar e o tara musulmana, asa ca bauturile locale te vor dezamagi, insa majoritatea hotelurilor servesc vinuri excelente de provenienta sud - africana, completand perfect meniurile zilnice. 

cum ajungi acolo

Cea mai rapida conexiune este cea prin Dubai, insa exista optiuni de zbor prin Amsterdam, Frankfurt sau Istanbul. 

Pentru itinerariile prin Dubai vei avea nevoie de pasaport definitiv (nu se accepta cele temporare) . 

Daca vrei sa combini plaja in Zanzibar cu safari in Tanzania, va trebui sa iei in calcul aterizarea pe aeroportul Dar Es Salaam.

Viza nu este necesara pentru calatorii mai scurte de 90 de zile. 

Travel Tips

Opteaza pentru variante de cazare care ofera cel putin demipensiune ! In Zanzibar nu exista restaurante in apropierea hotelurilor, asa ca singura solutie pentru masa de seara va fi tot la hotelul unde esti cazat. 

Daca-ti place sa gatesti , profita de vizita in Zanzibar pentru a te aproviziona cu vanilie, scortisoara sau cuisoare - pe toate le poti gasi la preturi modice in pietele din Stone Town.

Bancomate nu exista decat in Stone Town - asa ca iti recomandam sa ai la tine numerar. Nu e neaparata nevoie sa schimbi in moneda locala ( shilingul tanzanian) - dolarii americani sunt acceptati peste tot si poti plati fara probleme direct in dolari.