Circuit 8 zile - Misterele Iordaniei
  • Descopera comorile ascunse ale Iordaniei, intr-un circuit de 8 zile. Vei vizita Amman, capitala alba a Iordaniei, anticele Jerash si Aljoun, Castelele din Desert, Madaba - Orasul Mozaicului, Valea Iordanului, Marea Moarta si Aqaba, dar si bijuteria Iordaniei – orasul Petra si o escapada in aventurosul Wadi Rum.

    Itinerar detaliat:

    Ziua 1: Sosire in Amman

    La sosirea in Amman vei fi intampinat si condus la hotel de catre partenerii nostri locali. 

    Amman, capitala Iordaniei, este un oras al contrastelor fascinant – o contopire unica dintre vechi si nou, situat pe o zona deluroasa intre desert si Valea Iordaniei. Vei avea tot restul zilei la dispozitie pentru a-l petrece dupa bunul plac.

    Mese: cina

    Ziua 2: Amman - Jerash - Aljoun - Amman

    Dupa micul dejun vei face un tur panoramic in Amman in care vei include: piete locale, biserici, moschei si situri arheologice. Vei continua catre Jerash, unul dintre cele mai bine conservate orase romane. Aici vei face un tur de oras urmand sa continui catre Aljoun unde vei vizita Castelul Aljoun. Spre seara vei fi transferat la hotelul din Amman.

    Mese: mic dejun, cina

    Ziua 3: Amman - Desert Castles - Marea Moarta - Amman

    Dupa micul dejun vei fi transferat catre Desert Castles si vei vizita: Castelul Amra, Castelul Kharraneh si Castelul Azraq. Continui catre Marea Moarta. 

    Marea Moarta este unul dintre cele mai dramatice locuri de pe pamant, situata la 400m sub nivelul Marii, cu un mediu natural la fel de uimitor precum puternica sa importanta spirituala. Apele neobisnuit de calde au atras vizitatori din cele mai vechi timpuri, inclusiv Regele Irod cel Mare si regina Egiptului, Cleopatra. 

    Vei avea cateva ore la dispozitie pentru a te relaxa. Spre seara vei fi transferat la hotelul din Amman.

    Mese: mic dejun, cina

    Ziua 4: Amman - Madaba - Mount Nebo - Karak - Petra

    Astazi dupa micul dejun te vei indrepta catre Madaba, Orasul Mozaicul unde vei vizita Biserica St. George. Vei continua cu Muntele Nebo, locul unde se afla mormantul lui Moise. Vei ajunge in Karak unde vei vizita fortareata, urmand ca mai apoi sa te indrepti catre Petra. 

    Una dintre minunile Terei este “orasul de piatra” – Petra. Inconjutat de pereti masivi din piatra si alimentat cu apa dintr-un rau ce strabate locul, orasul Petra se afla la intersectia unor importante drumuri comerciale.

    Mese: mic dejun, cina

    Ziua 5: Petra

    Astazi vei vizita una dintre cele 7 Noi Minuni ale Lumii, Petra. 

    Intrarea in defileu, din parte estica a vaii, este una impresionanta ce uimeste de fiecare data cand este  strabatuta. Defileul este numit “Siq” (sageata), iar la capatul acestui defileu  se afla  cea mai impresionanta cladire  “Al Khazneh” – Trezoreria. Aceasta impresionanta ruina este sapata in intregime in piatra aurie-rosiatica cu motive arhitecturale impresionante.

    Continuand calatoria prin acest oras, si trecand de impresionanta Trezorerie, intalnim  la poalele muntelui en-Nejr un imens “teatru”. Acest teatru este amplasat in asa fel incat din interiorul lui sa fie vizibila mare parte a mormintelor din apropiere.

    La capatul defileului, valea se deschide brusc iar orasul Petra se infatiseaza in toata splendoarea lui.

    Mese: mic dejun, cina

    Ziua 6: Petra - Wadi Rum - Aqaba

    Dupa micul dejun vei fi tramsferat catre Aqaba. Pe drum vei face un tur cu o masina 4x4 prin Desertul Wadi Rum. 

    O excursie rapida la Wadi Rum ofera o experienta unica si aventuroasa. Un loc uimitor, atemporal, parca neatins de nimeni.

    Un labirint de roci se ridica din desert la inaltimi de peste 1700m, creand o provocare pentru alpinistii impatimiti.

    Vei continua catre Aqaba.

    Mese: mic dejun, cina

    Ziua 7: Aqaba - Marea Moarta

    Vei avea cateva ore la dispozitie pentru a te bucura de Marea Rosie, urmand ca spre dupa amiaza sa fii transferat catre Marea Moarta.

    Mese: mic dejun, cina

    Ziua 8: Marea Moarta - Plecare din Amman

    Dupa micul dejun vei fi transferat la aeroportul din Amman pentru a te imbarca in zborul catre casa.

    Mese: mic dejun

  • Pentru majoritatea vizitatorilor, Iordania incepe si se termina cu fermecatorul oras vechi, Petra. Si nu e de mirare, Petra fiind, fara indoiala, unul dintre cele mai spectaculoase orase din Orientul Mijlociu.

    Insa Iordania are de oferit mult mai mult decat atat: orase-ruine romane, castele, cetati si locuri biblice cu puternice conotatii religioase: paraul unde Iisus a fost botezat, cetatea in care Irod a taiat capul Sf. Ioan Botezatorul si muntele unde Moise a pasit.

    Scenele biblice nu sunt doar de domeniul trecutului in Iordania. Aici, veti vedea o multime de localnici care poarta robe lungi si conduc animalele prin desertul nesfarsit. Capitala Iordaniei, Amman, este un oras modern cu o cultura diversa, care nu se incadreaza in cliseele Orientului Mijlociu.

    Iordania ofera, de asemenea, una dintre cele mai salbatice aventuri din zona, precum si peisaje extrem de variate, de la deserturile cu nisip rosu din Wadi Rum la golfurile pline de corali din Aqaba, de la vai bogate intesate de palmieri la Marea Moarta.

    In cele din urma, gustul dulce-amar de cafea cardamom sau mirosul bogat parfumat de narghilea te vor face sa versi cateva lacrimi la plecare.

  • Lasa-te acaparat de ospitalitatea localnicilor. Iordanienii sunt foarte mandri de tara lor si sunt obisnuiti sa intampine vizitatorii cu bratele deschise.

     


    In Petra, participa la o sesiune de meditatie. Vei avea o experienta unica, iar acest oras este locul perfect pentru o asemenea activitate relaxanta. 

  • Zona araba este recunoscuta prin multitudinea de condimente folosite in bucatarie, deci nici Iordania nu face exceptie. Bucataria din aceasta zona este foarte elaborata si sofisticata.  

    Cultura gastromomica  reprezinta un factor principal in viata de zi cu zi si reflecta generozitatea si ospitalitatea arabilor. Popoarele arabe sunt extraordinar de ospitaliere, insa iordanienii ii intrec pe toti.  

    Astfel poti fi invitat  la masa chiar daca nu cunosti gazdele.  Pe mesele lor intalnim aperitive precum mezze, placinete, iaurturi, dulciuri, fistic, precum si manaf – mancarea traditionala din carne de miel cu orez si iaurt.

cum ajungi acolo

Exista zboruri directe cu TAROM , in fiecare saptamana , Bucuresti – Amman.

Travel Tips

Ai grija sa intrebi de fiecare data inainte de a fotografia localnicii.