Circuit India - Triunghiul de Aur - 7 zile
  • Petrece vacanta ta in India explorand clasicul „Triunghi de aur”.

    Acest circuit este o introducere in frumoasa Indie, o vacanta relaxanta, interesanta si variata, unde nu va trenui sa ratezi: Vechiul si Noul Delhi, Taj Mahal, Vechiul oras Fatehpur Sikri si pietele cu bijuterii si textile din Jaipur.

    New Delhi este numele capitalei imperiale create de britanici in timpul dominatiei lor in India. Aici, nu rata Fortul Rosu, fostul palat imperial.

    Nu foarte departe de Red Fort, se afla Jama Masjid Mosque - Moscheea de Vineri, cea mai mare moschee din orasul care timp de secole a gazduit unul dintre cele mai fastuoase state musulmane din istorie.

    Pentru o mai buna intelegere, mergi in Old Delhi si viziteaza Raj Ghat - edificiu in memoria lui Ghandi, Chandni Chowk – una dintre cele mai aglomerate si vechi piete si Jama - cea mai importanta moschee din Vechiul Delhi.

    In Agra, viziteaza Taj Mahal si incearca sa stai cat mai mult… in functie de momentul zilei, culoarea marmurei se schimba in mod magic. In Agra merita sa treci si pe la Fortul Rosu, varianta locala a palatului imperial.

    Daca iei un ghid, o sa vezi unde statea imparatul Shah Jahan pentru a urmari constructia Taj Mahalului si unde seria de Mari Moguli isi inchideau nevestele sau concubinele care se certau sau se bateau intre ele.

    Jaipur este “orasul roz” pentru ca tot centrul este vopsit in roz. Traditia vine din secolul 19, cand printul mostenitor al coroanei britanice a dat o tura prin Jaipur si, in semn de sarbatoare, a decis ca tot orasul sa fie vopsit in roz. Locuitorilor le-a placut, asa ca a ramas vopsit in roz pana in ziua de azi.

    Ca orice maharajah care se respecta, familia domnitoare din Jaipur a decis sa construiasca doua palate imense.. unul este cel din centrul orasului, frumosul City Palace, si altul este impresionantul Amber Fort, o cetate cu scop militar care, la un moment dat, i-a oprit pe musulmani din inaintare si care ulterior a devenit o a doua resedinta. 

    Daca ajungi prin centru, nu rata Palatul Vanturilor, faimosul Hawa Mahal, a carui fatada este de neuitat. Nu rata nici Jaintar Mantal, observatorul astronomic. Aici, puteti face o plimbare pe elefant pana la Amber Fort.

    Itinerar detaliat:

    Ziua 1: Sosire in New Delhi

    Dupa ce vei ateriza pe aeroportul din New Delhi vei fi intampinat de partenerii nostri locali si transferat la hotel. Cazare la Justa Greater Kailash 4*.

    Ziua 2: New Delhi

    Dupa micul dejun vei face un tur de oras care va include: Jama Masjid, vechea piata Chandi Chowk, Red Fort, memorialul lui Mahatma Ghandi - Raj Ghat, India Gate, President's House, Humayun's Tomb si Qutab Minar, al 2-lea minaret ca inaltime din India. Spre seara vei fi transferat la hotel. Cazare la  Justa Greater Kailash 4*.

    Ziua 3: New Delhi - Jaipur

    Dupa micul dejun vei transferat catre Jaipur, supranumit si Orasul Roz al Indiei. Drumul dureaza aproximativ 5 ore. La sosire vei face un mic tur de orientare pentru a te familiariza cu forfota orasului. Vei avea restul zilei la dispozitie pentru al petrece dupa bunul plac. Cazare la Holiday Inn Jaipur 4*.

    Ziua 4: Jaipur 

    Astazi vei face un tur de oras in Jaipur in care vei include: Amber Fort la care vei ajunge calare pe elefant, Jantar Mantar, City Palace si Palatul Vanturilor. Spre seara vei fi transferat la hotel. Cazare la Holiday Inn Jaipur 4*.

    Ziua 5: Jaipur - Agra

    Dupa micul dejun vei fi transferat catre Agra. In drum spre Agra vei face o oprire la Fatehpur Sikri, un mic oras al epocilor trecute. Vei face o oprire si la Complexul Akbar si Mormantul Salim Chisti. Vei continua drumul catre Agra. Ajuns in Agra vei face un tur la Agra Fort dupa care vei fi transferatla hotel. Cazare la Four Points by Sheraton 4*.

    Ziua 6: Agra - New Delhi

    Vei face astazi o vizita matinala la Taj Mahal. Vei avea parte de un rasarit impresionant si o o priveliste pe care nu o vei uita. Spre amiaza vei fi transferat catre New Delhi. Ajuns in New Delhi transfer la hotel. Vei avea tot restul zilei la dispozitie pentru al petrece dupa bunul plac. Cazare la Justa Greater Kailash 4*.

    Ziua 7: Plecare din New Delhi

    Astazi, calatoria ta in fascinanta Indie se incheie. Dupa micul dejun vei fi transferat la aeroport pentru zborul catre casa. 

  • Bine ai venit in cea mai colorata tara de pe pamant! 

    Cu un mix cultural inconfundabil, India este una dintre cele mai complexe si uluitoare tari din lume, unde vei descoperi oameni si locuri care reflecta bogatiile trecutului glorios, cultura si traditiile exotice, pastrate intacte dupa cinci mii de ani de istorie, dar si natura salbatica, monumente arhitecturale impresionante, metropole vibrante, bucatarie provocatoare si misticism in cele mai pure forme...

  • Nu rata o plimbare cu elefantul in Jaipur! Experienta va fi unica, incantatoare si molipsitoare!

    Ospitalitatea localnicilor este nemarginita. Asa ca, nu te sfii, intra in vorba cu ei si vei avea numai de castigat. Unii te vor invita sa iei masa cu ei!

  • Bucataria indiana este cea mai condimentata mancare din lume si fara doar si poate cea mai complexa.

    Daca esti in cautarea unor experiente culinare de neuitat, India este o destinatie pe care trebuie sa o bifezi macar o data in viata. 

    Nu pleca din India fara ca macar sa incerci unul din aceste feluri traditionale absolut delicioase:

    Tandoori Chicken este un pui marinat in pasta de usturoi si ghimbir, iaurt si condimente. Este de un rosu intens, culoare data de chili. 


    Chicken Biryani este o specialitate traditionale ce contine bucati suculente de pui È™i orez basmati gatite cu sofran si apa de trandafiri. Carnea si orezul sunt gatite impreuna, asa ca aroma carnii intra in orez si il face si mai gustos. Este un fel de mancare ce se manca cu mainile in India. Aroma este atat de puternica incat ramane si dupa ce te speli pe maini.


    Orice masa indiana este incompleta fara Tadka Daal – una din cele mai cunoscute mancaruri indiene. Daal inseamna linte, iar Tadka reprezinta modul de preparare, in acest caz calire.  Nu este considerat felul principal al mesei, dar fara el nu poti sa zici ca ai terminat de mancat.


    Trebuie sa incerci si varianta indiana de shaorma, Chicken Kathi roll, ce contine pui picant tandoori, infasurat intr-un rulou din ou si servit cu menta.


    Vaca este sacra pentru hindusi, se considera ca are mii de zeitati in ea asa ca nu este ucisa. Dar sa nu te mire ca unele retete contin si carne de vita. Acestea apartin musulmanilor din India, care o pot manca. O specialitate cu carne de vita este kebapul

    La capitolul paine, poti incerca Lachha, care este o paine din mai multe straturi, Naan, o paine foarte pufoasa sau Pappadam, o paine crocanta cu seminte de chimen, coriandru, piper negru si usturoi.


    Pentru desert, trebuie neaparat sa incerci Kheer, care este un orez cu lapte, dar preparat diferit fata de cum se face in romania. Se gateste foarte incet, cu foarte mult lapte si crema, cu aroma de trandafiri si cu sofran. 


    Foarte bune sunt si Bebinca (un fel de budinca facuta din straturi subtiri de clatite din lapte de cocos) si Gulab Jamun (un desert foarte popular indulcit cu cardamom, zahar si sirop de miere).

cum ajungi acolo

Zborul cu o escala din Bucuresti.

Travel Tips

Evita hainele sumare!

Saluta ca un localnic: impreuneaza-ti palmele la piept si rosteste Namaste.