Sejur Maldive 8 zile
  • Travel Tips te invita sa descoperi ghirlanda de nestemate a Oceanului Indian, Insulele Maldive. Daca este in cautarea paradisului suprem si a linistii depline, Maldive este destinatia ideala pentru tine si persoana iubita. De asemenea aceste mici insule sunt ideale si pentru iubitorii de sporturi subacvatice.

    In Insulele Maldive, nisipul este la fel de alb ca si zambetele localnicilor!

    Aici, fericirea este o stare de spirit: pestii inoata in Oceanul Indian, vremea este de vis, marea de un albastru intens, iar razele soarelui te imbratiseaza calduros. 

    Insulele Maldive sunt un loc plin de caracter, destinatia perfecta pentru o escapada in luna de miere sau daca vrei pur si simplu sa intelegi ce inseamna expresia „raiul pe pamant”.

    Aici, viata este echilibrata, daca vorbim de cocktail-urile din mainile tale in timp ce stai pe plaja si admiri apusul de soare. 

    Insulele au multe de oferit, de la sporturi acvatice (diving, in special) si pana la centre de spa si wellness pentru cei care vor sa se relaxeze intr-o escapada romantica. 

  • Lux de neegalat, plaje uimitoare cu nisip alb si o lume subacvatica absolut uimitoare – toate acestea fac din Maldive o alegere evidenta pentru a-ti petrece cele mai frumoase vacante.

    Maldive este casa celor mai frumoase plaje din lume, aici fiind si cele mai numeroase: vei gasi cel putin una pentru cele 1200 de insule ale tarii.

  • Pescuitul este in sangele localnicilor. Pentru a experimenta satisfactia de a prinde si a gati propriul peste, o sesiune de pescuit in timpul noptii este activitatea perfecta (numeroase resorturi oferta astfel de sesiuni).


    Un mod inedit de a intelege si experimenta viata localnicilor este sa mergi intr-o excursie pe o insula din apropiere. Unele dintre ele sunt moderne: cu peretii casei viu colorate si zone portuare. 


    De asemenea, mergi intr-o excursie pe o insula pustie, fara locuitori. Cu peste 1000 de insule, dintre cere doar cateva sute fiind locuite, este usor sa gasesti o astfel de insula unde te poti relaxa in voie. 

  • In ceea ce priveste bucataria locala, ingredientele ei de baza sunt pestele si orezul. Dintre specialitatile traditionale care merita gustate, va recomandam ciorba de peste si curry cu peste. 


    Alimentele cele mai des consumate in Maldive sunt, dupa cum am mentionat deja, peÅŸtele, mai ales oceanic, precum si alte vietuitoare marine precum calamarii, crevetii, caracatitele, din care se prepara o mare varietate de mancaruri. Alte ingrediente importante sunt nucile de cocos, mango si ananasul. 


    Bucataria traditionala a Insulelor Maldive este de tip indian – incluzand multe mancaruri picante, gatite cu curry si diverse alte condimente. Restaurantele hotelurilor ofera o multitudine de specialităti gastronomice adaptate gustului turistilor din Vest: poti gusta aici mancaruri din zona mediteraneeana, italiene, franceze, chineze si arabe. 

    Oricarui fel de mancare principal, cu orez sau painea locala numită roshi, i se se spune „mancare lunga” - spre exemplu, peste gatit in diferite feluri, cartofi, etc. „Mancarurile scurte”, sau hedhikaa, includ diferite feluri de dulciuri si specialitati care se vand in magazinele de ceai – chiftelute de peste prajite intr-un invelis de faina si foietaj, crema dulce din galbenusde ou, lapte de cocos cu budinca de trandafiri sau placintele cu peste, foarte condimentate.

    Dupa felul principal de mancare, multi dintre localnici mesteca un amestec din frunze si nuci de betel, cuisoare si pasta de lamaie, toate prajite in ulei.

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe din marile metropole europene si din Orientul Mijlociu. Contacteaza-ne pentru a afla cea mai buna optiune. 

Travel Tips

- Viziteaza o insula nelocuita, perfecta nu numai pentru relaxare cat si pentru scufundari

- Fiecare resort are un SPA inclus, asa ca, daca vrei sa uiti de griji, lasa-te invaluit de aromele uleiului de cocos, ingredientul principal intr-o sesiune de relaxare. 

- Daca esti pasionat de pescuit, incearca pescuitul pe timp de noapte

- Daca esti pasionat de fotografii, un tur cu avionul deasupra apelor turcoaz iti va oferi peisaje fermecatoare pentru cadre perfecte.