Sejur Sri Lanka 8 zile
  • Vacanta exotica pentru orice buzunar!

    Travel Tips te invita sa descoperi cea mai accesibila destinatie exotica, Sri Lanka. Aceasta mica insula iti va incanta simturile si te va purta prin cultura si traditiile budiste. Vei avea parte in aceste 8 zile de sejur de o vacanta completa: plaje rubinii, natura ce iti va taia rasuflarea si o cultura veche de mii de ani, toate la un pret accesibil pentru orice buzunar.

     

    Itinerar pe scurt:

    Ziua 1: Sosire in Colombo 

    Ziua 2-7: Waikkal/ Negombo/ Beruwela/ Bentota/ Hikkaduwa

    Ziua 8: Plecare din Colombo

  • Situata in Oceanul Indian, aceasta insula tropicala are o istorie ce dateaza inca de la inceputurile timpului. Este locul in care cultura si traditiile budiste inca supravietuiesc cu succes si unul dintre putinele locuri unde natura inca este neatinsa de factorul uman. Putine destinatii pot oferi turistului o gama atat de mare de atractii naturale si antropice. Insula contine 8 atractii incluse in patrimoniul Mondial, 1600 de kilometrii de plaja, 15 parcuri nationale, peste 200 000 de hectare de plantatii de ceai, nenumarate gradini botanice si peste 25 000 de cascade.

    Pe scurt Sri Lanka este Perla Oceanului Indian, o destinatie in care indiferent daca vrei sa te relaxezi la plaja, sa faci trekking prin parcurile nationale, sa vizitezi vestigiile vechi de sute de ani, sa te rasfeti cu tratamentele ayurvedha te vei simti ca un rege la tarife accesibile.

    Cu aproximativ 1600 km de plaje, Sri Lanka este o destinatie ideala pentru cei care vor sa se relaxeze la plaja sau pentru iubitorii de sporturi nautice. Cele mai populare statiuni de plaja sunt: Bentota, Negombo, Kalutara, Beruwela, Hikkaduwa si Waikkal, toate situate in sud vestul insulei. In estul insulei cea mai populara este zona Golfului Koddiyar, zona ideala pentru iubitorii de surf. 

  • Popoarele care s-au perindat pe aceste meleaguri si-au lasat amprenta si asupra bucatariei locale, rezultand astfel un mix unic. Una dintre regulile de baza la servirea mesei este nefolosirea tacamurilor, ci numai a mainilor pentru a manca. Localnicii sunt convinsi ca in felul acesta se pot bucura pe deplin de gustul preparatelor. Pe fiecare masa se gaseste si un castron cu apa pentru spalarea mainilor. Dupa fiecare fel de mancare apa din castron se schimba.

    Mancarea de baza este orezul cu curry preparat cu o cantitate rezonabila de condimente. Impreuna cu felurile principale se servesc si mici garnituri asezate migalos pe farfurii separate. De obicei se servesc cu sambol, un amestec de nuca de cocos, chilli si alte condimente. In Sri Lanka curryul se prepara si fara carne, numai din banane, mango, cartofi sau dovleac. Dintre felurile de orez, poate cel mai gustos dintre ele este orezul rosu.

    In Sri Lanka mancarea este foarte ieftina, astfel ca un fel principal este aproximativ 2-3 euro.

    Iti recomandam ca pe timpul sederii tale in Sri Lanka sa consumi numai apa imbuteliata. Aceasta mica din Oceanul Indian este faimoasa la nivel mondial si pentru ceaiurile sale. Localnicii beau o infuzie de ceai cu lapte si zahar. Mai poti incerca berea locala de ghimbir si thambili, un suc natural dintr-un soi de nuca de cocos de culoare portocalie.

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe din marile metropole europene si din Orientul Mijlociu. Contancteza-ne pentru a afla cea mai buna optiune. 

Travel Tips

- Cumpara avocado de la standurile locale, sunt ieftine si delicioase

- Nu te urca intr-un tuk tuk fara sa negociezi tariful inainte 

- Nu face fotografii in fata sau langa o statuie a lui Buddha; unii localnici considera acest lucru drept lipsa de respect.