la cerere
vezi harta
Vacanta pe Costa Brava
 • În zilele noastre frumuseţea Costei Brava continuă să atragă turişti din toată lumea.  Ea a rămas printre destinaţiile preferate ale călătorilor pentru peisajele sale superbe, pentru renumele Barcelonei şi nu în ultimul rând graţie climei sale deosebit de plăcute, chiar şi în anotimpurile mai reci.

   
  Flamenco 

  Se spune că acest gen muzical specific andaluz – fericită îmbinare de cântec de chitară şi dans, cu influente orientale – este cea mai completă expresie a pasionalului suflet spaniol. Indiferent de variaţiunile sale, scopul flamenco-ului este atingerea stării de „duende”, o comunicare intensă şi interactivă cu publicul, care participă la actul artistic .

  Barcelona

  Ce au în comun Picasso, Gaudi şi Dali?  Toţi trei au locuit şi au creat în capitala catalană. În inima Cataloniei se află Barcelona, „un oraş de negustori, cuceritori şi oameni cu educaţie aleasă, rafinaţi, cărora le place luxul”. Puţine lucruri s-au schimbat de când aceste rânduri  au fost scrise într-un ghid de călătorie din secolul XIX.

  Pentru mulţi dintre vizitatorii oraşului, Barcelona se confundă cu arhitectura unică a lui Gaudi. De numele lui sunt legate multe poveşti cu parfum de  legendă. 

  La un an după începerea lucrărilor la o biserică neogotică, Gaudi e însărcinat să ducă proiectul la bun sfârşit. El schimbă toate planurile edificiului, şi prelungeşte termenele pe măsură ce şantierul avansează. Aceasta urma să fie Sagrada Familia, lucrarea în care Gaudi a investit cam tot ce mai avea: ultimii 16 ani din viaţă şi toţi banii câştigaţi.

  În final, barcelonezilor le-a rămas o construcţie fascinantă – însă neterminată – şi datoria morală de a o finaliza. Semnând diploma de arhitect a lui Gaudi, Elies Rogent spunea: „Cine ştie dacă am acordat această diplomă unui geniu sau unui nebun?” Timpul ne-a dat răspunsul: Gaudi a fost unul dintre cei mai geniali nebuni ai veacului său. Inima oraşului şi totodată principalul loc de promenadă, Rambla, concentrează cele mai ambiţioase proiecte arhitectonice din secolele xix şi xx: Casa Cusi, Casa Puig-Soler şi Casa Salleras construite în stil modernist şi Casa Bonaterra, Casa del Cafe Progres şi Casa Polideseia - toate trei în stil neoclasic.

   
  Figueres şi Girona

  Atins de geniul lui Dali, Figueres nu are cum să te lase indiferent. Nu trebuie ratat vechiul şi fermecătorul oraş Girona. În multe privinţe, aceasta poate fi considerată o Barcelona în miniatură, cu faleza sa riverană înlocuind faleza capitalei catalane.

  Din momentul în care a fost întemeiată, Girona a constituit un obiectiv strategic foarte important în regiune, iar luptele date pentru cucerirea şi apărarea ei au intrat în legendă.

   
  Muntele şi Mănăstirea Montserrat 

  La mai puţin de 50 de kilometri de Barcelona se află muntele sfant  Montserrat. Cea mai interesantă rută pentru a ajunge dinspre capitala Cataloniei la această destinaţie este un drum spectaculos pe valea râului Llobregat.

  Deopotrivă loc de pelerinaj şi rai al căţărătorilor şi mountainbikerilor, locul are o frumuseţe naturală deosebită.

 • Costa Brava este o regiune de coastă în nord-estul Spaniei, în provincia Girona. De la frontiera cu Franţa la Portbou şi până la sud de Blanes se întinde pe o porţiune de 200 km de coastă aspră, peşteri şi plaje care şi-au păstrat farmecul şi frumuseţea, în ciuda dezvoltării imobiliare intense si adeseori haotice din anii 1960 şi 1970.

  Dali, Picasso, Chagall si Man Ray s-au numărat printre artiştii captivaţi de satele de pescari de pe coastă şi de lumina extraordinara . Cu relieful său accidentat, păduri de pin, golfuri ascunse, Costa Brava reprezintăuna dintre cele mai pitoreşti zone din Spania.


  Plaja şi sporturi acvatice

  Costa Brava are unele dintre cele mai bune plaje din Spania. Cele mai multe dintre ele sunt premiate cu Steagul Albastru pentru calitatea deosebita a apei si nisipului.

  Majoritatea dintre cele mai cunoscute plaje sunt cu nisip auriu, dar există si plaje cu pietricele şi prundiş sau locuri unde se poate face snorkelling. 

  Cele mai cunoscute plaje de pe Costa Brava sunt cele din Tossa de Mar, Lloret de Mar, Pineda, Santa Susana, Calella, Malgrat, Blanes si Roses

 • Nu trebuie să rataţi o plimbare pe celebrul Bulevard Rambla. În timp ce veţi admira frumuseţea inconfundabilă a acestei artere catalane, veţi putea face şi shopping, aici găsindu-se atât magazine ale unor mari nume ale modei internaţionale, cât şi branduri de calitate ale designer-ilor spanioli. 

  In weekend veţi putea admira spectacolul inedit oferit de Fântâna Magică, în Plaça d’Espana din Barcelona. Fântâna atrage sute de vizitatori care urmăresc fascinaţi timp de 15 minute spectacolul de lumină, apă şi muzică, avand in fundal Palatul National, si el iluminat. 

  O vizită la Montserrat, important centru spiritual creştin, vă va oferi ocazia să vedeti statuia Fecioarei Maria, supranumită La Moreneta, grotele unde credinciosii pretind ca ar fi vazut aparitii ale acesteia si, mai ales, manastirea benedictina construita pe stanci.

  • Blau Mar

   Situat in Llafranc, Blau Mar ofera o panorama fantastica a Golfului! Llafranc e un mic sat catalan, care si-a pastrat atmosfera traditionala, cu o amplasare privilegiata intre munti si mare. Frumusetea idilica a zonei, gradinile mari si linistea care-l inconjoara il recomanda pentru o vacanta relaxanta si retrasa. 

   la cerere
  • Hotel Sagaro

   S’Agaró se afla in inima Costa Brava, in golful idilic cu acelasi nume si a devenit in scurt timp de la deschidere, unul din cele mai apreciate hoteluri din zona. Situat chiar pe plaja Sant Pol, se bucura de o plaja cu nisip fin, departe de zgomotul si agitatia Coastei in plin sezon. Restaurantul Sa Conca ofera preparate traditionale ( cu accent pe fructele de mare, tapas si paella), iar centrul de spa e renumit pentru tratamentele de infrumusetare si relaxare. 

   la cerere
  • Mas de Torrent

   Mas de Torrent e rezultatul renovarii minutioase a unei ferme din secolul al 18-lea. Rezultatul iti taie respiratie - echilibrul intre arhitectura veche si designul modern e perfect. Oaspetii au la dispozitie 37 de apartamente, toate amenajate pentru a oferi o vacanta relaxanta si exclusivista.

   Restaurantul Mas de Torrent e considerat unul dintre cele mai bune din toata regiunea Emporda:  ingrediente locale proaspete, propria crama si somelieri priceputi - de aceea a obtinut doua stele Michelin! 

    


   la cerere
 • Bucătăria de pe Costa Brava , gratie apropierii de mare, se bazeaza pe peste si fructe de mare. Iti recomandam restaurantele din zona Barceloneta, unde te poti bucura de paella cu peste sau fructe de mare proaspete.

  Nu putem sa nu amintim celebrul "Jamon" , care se vinde crud sau afumat , si carnatii condimentati Chorizo. Cartofii prajiti sunt innobilati la rangul de " Patatas Bravas" si se servesc de obicei impreuna cu un sos picant. 

  La desert , merita incercata "Crema Catalana", un fel de crema de zahar ars, deosebit de fina si savuroasa. 

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe pana la Barcelona, atat cu companii de linie, cat si low cost, in fiecare zi. Daca optezi pentru zboruri low cost, ai grija sa-ti achizitionezi bagajul de cala in avans, altfel, vei plati dublu in aeroport! 

Travel Tips

Nu ratați cel mai original muzeu din Catalonia Muzeul - Teatru Dali din Figueres. Dali a decis să construiască  muzeul pe ruinele Teatrului Municipal, distrus în secolul XIX în războiul civil din Spania.  Este cel mai mare obiect suprarealist din lume. 

Cei care doresc să înveţe lucruri noi în concediu, pot începe cu câteva mişcări deflamenco. Timizii vor putea să se rezume la a viziona un astfel de spectacol, însă toată lumea trebuie să încerce măcar un pahar de sangria, împreună cu mâncăruri tradiţionale spaniole precum paella (orez cu fructe de mare) sau tortilla (cartofi, ou și ceapă prăjite în tigaie sub formă de omletă).