Pe urmele Fratilor Grimm
  • Uneori, basmele devin realitate. Lasa-te purtat in lumea magica a povestilor din copilarie din locul de nastere a Fratilor Grimm - Hanau si pana in Bremen. 


    ZIUA 1  - Frankfurt

    Cum nu avem un dovleac fermecat care sa ne poarte prin aceste locuri, la sosirea pe Aeroportul din Frankfurt, iti vei prelua masina inchiriata (cu GPS) si te vei indrepta spre Castelul Romrod - situat la numai o ora distanta de aeroport. Castelul dateaza din Secolul al 12-lea si aici iti vei petrece primele 2 nopti de poveste. In apropiere se afla Alsfeld - centrul istoric e unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura medievala.

    Probabil ca vei vrea sa vizitezi Casa Povestilor - trecandu-i pragul, vei fi transportat intr-o lume magica!  

    Exista o sala in care un povestitor iti va aminti actiunea basmelor din copilarie, iar la etajul doi, mai multe sali adapostesc o colectie de papusi veche de peste doua secole.

    Cu putine exceptii, saloanele, bucatariile si semineele de aici sunt originale si dateaza de sute de ani. 


    ZIUA a 2-a - Hanau si Steinau An Der Strasse (Turnul Vrajitoarelor si Teatrul de Hartie) 

    Astazi, actiunea povestii se muta in Hanau - locul nasterii Fratilor Grimm. Monumentul care aminteste de ei se inalta in centrul orasului, chiar in fata primariei. 

    Muzeul Bijutierilor merita si el vizitat, la fel si Castelul Philippsruhe, din centrul minunatului parc  Wilhelmsbad - unde se afla Teatrul de hartie. 

    Daca-ti mai ramane timp, repede-te pana la Gelnhausen  pentru o scurta vizita a Fortaretei construita de Barbarossa - si daca tot ai ajuns aici, nu rata Turnul Vrajitoarelor!

    Stradutele pietruite ale orasului Steinau an der strasse sunt impanzite cu cladiri din lemn, la fel ca si casa celor doi povestitori, in timp ce padurile din apropiere ar putea ascunde cu usurinta ceea ce ar fi putut fi casa Albei ca Zapada. 


    ZIUA a 3-a - Marburg, orasul din povesti

    Astazi, in drumul spre Nord, vei trece prin Marburg - centrul istoric e parca rupt din povesti - strazi inguste, pavate cu piatra, cladiri colorate si.. multe secrete. Universitatea fondata in 1527, la care Fratii Grimm au studiat Dreptul - e frecventata acum de 18000 de studenti  - de aceea, viata de noapte e intensa si vibranta.

    Mai merita vazute si cele doua Gradini Botanice. La finalul acestei zile pline, urcati in Turnul Imparatului Wilhelm de unde puteti admira  panorama orasului si imprejurimile.


    ZIUA a 4-a - Kassel (inima povestilor)

    Aici, cei doi frati au locuit mai mult de 30 de ani - lucrand ca bibliotecari la Fridericanum - primul muzeu public din Europa.

    Lista muzeelor e lunga - cel mai important e Muzeul Fratilor Grimm din Palatul Bellevue, iar Monumentul lui Hercule - simbolul orasului - e un minunat punct de belvedere.


    ZIUA a 5-a - Castelul Frumoasei din Padurea Adormita si Trendelburg

    In drum spre Palatul Petershagen, vei vizita Castelele Sababurg si Trendelburg. 
    Castelul din Sababurg - care a inspirat povestea Frumoasei din Padurea Adormita, dateaza din 1334  si a fost construit ca adapost pentru pelerinii aflati pe drum spre Gottsburen.

    La inceputul secolului al 19-lea, castelul a fost abandonat si s-a deteriorat rapid. Acum, dupa mai mult de 100 de ani, se pare ca printul din poveste a restaurat castelul si l-a deschis pentru vizite - complexul include un hotel, un restaurant si o cafenea si chiar o sala de teatru. 


    O atractie pe care n-ar trebui s-o ratezi: in fiecare sambata, din aprilie pana in octombrie, la 16.30, poti asista la materializarea povestii. Iar ca bonus, il vei intalni pe Contele Reinhard in persoana!

    In continuare, indreapta-te spre Trendelburg - vizitat indeosebi pentru Turnul lui Rapunzel - o  fortificatie medievala situata pe varful dealului, vizibila de la mare distanta de aici, Rapunzel l-a ajutat pe print sa urce, transformandu-si parul intr-o scara.

    Felinarele proiecteaza siluete ale personajelor, la lasarea intunericului - tot centrul orasului pare scena unui basm. 


    ZIUA a 6-a – Hameln

    Cunoscut ca si Hamelin, acest oras este casa unei povesti mai putin cunoscute, si anume Pied Piper.

    Deoarece soarecii joaca un rol-cheie in aceasta poveste, imagini cu aceste mici vietuitoare alcatuiesc decorul de poveste al acestui oras. 
    Orasul Vechi - minunat restaurat - se remarca prin cladirile construite din piatra si lemn, in stilul Renasterii. Aventureaza-te pe strazile inguste, cine stie, poate vei auzi sunetul flautului din poveste... 

    Merita vizitat si Glaserlebniswelt - unde-i poti urmari pe sticlari la munca si poti admira adevarate opere de arta din sticla.


    ZIUA a 7-a – Bremen

    Azi vei ajunge la Bremen – centrul, capodopera de arhitectura renascentista, inclus in Patrimoniul UNESCO – vei vedea aici statuia de bronz a Muzicantilor din Bremen, atractia principala a orasului.

    Din mai pana in septembrie, in fiecare duminica la ora 12.00, muzicantii din Bremen isi spun povestea, live in aer liber, in curtea catedralei, intr-un spectacol antrenant.

    Legenda spune ca oricine ajunge aici si atinge picioarele statuii magarului poate sa-si puna o dorinta care i se va indeplini – cu conditia sa le atinga in acelasi timp cu ambele maini!

    Merita sa te plimbi pe Bottcherstrasse – bulevardul “ secret” din Bremen. Strada veche si ingusta dateaza din perioada medievala.

    Era initial un cartier general al dulgherilor si fierarilor, dar la inceputul secolului al 20-lea a fost reconstruit in stil expresionist de comerciantul Ludwig Roselius si acum e o insiruire de magazine, restaurante si galerii de arta.


    ZIUA a 8-a – Si-am incalecat pe-o sa..

    Azi poti vizita Centrul German pentru Emigrare – spectacolele ce reconstituie momente importante din istorie sunt deosebit de apreciate – motiv pentru care Centrul a fost distins cu premiul “Muzeul European al Anului 2007“.


    De aici, poti alege sa-ti prelungesti sederea cu cateva zile la Bremerhaven sau poti returna masina la Aeroportul din Hamburg, Frankfurt sau Berlin.

    La sfarsitul calatoriei, vei ramane cu un singur gand, acela ca basmele de demult ar putea fi reale..

     

    Pachetul include: 

    - Doua nopti de cazare la Castelul Romrod 

    - Doua nopti de cazare la Castelul Waldeck

    - Doua nopti de cazare la Palatul Petershagen 

    - O noapte de cazare la Hotel Sail City in Bremen

    - Mic dejun tip bufet

    - Brosuri cu itinerariul 

     

    Circuitul ia sfarsit la orice aeroport principal din Germania (Frankfurt, Berlin, Hamburg).

  • La inceputul secolului al 19-lea, locuitorii au impartasit povestile din folclorul local fratilor Wilhelm si Jacob Grimm, care le-au adunat in cea mai cunoscuta colectie a zilelor noastre..

     

    Copiilor le vor placea orasele medievale, castelele fermecate si padurile misterioase!

     

    Evadeaza din cotidian intr-un taram de basme, legende si mituri, unde petrecerile nu se opresc niciodata: piese de teatru in aer liber, teatru de papusi, festivaluri de basm, spectacole medievale. Acest traseu te va purta prin locuri in care visele din copilarie prind viata. 

  • Asista la un spectacol in aer liber, fie el piesa de teatru sau festival!

     

    Intotdeauna adreseaza-te formal cand vorbesti cu cineva, inainte ca persoana respectiva sa accepte sa folosesti varianta informala. E o forma de respect des intalnita in aceasta zona.

    • Hotel Schloss Romrod - Romrod

      Amplasat intr-un castel din sec. XII-lea, hotelul Schloss Romrod combina confortul modern cu o atmosfera istorica. Bucurati-va de camere confortabile, decorate cu bun gust si mergeti la plimbare prin gradinile idilice ale castelului. 

      Hotelul este un punct de start ideal pentru excursii de 1 zi la Marburg si Fulda, dar si excursii in diversele parcuri naturale din Hesse.

      la cerere
    • Palatul Petershagen

      Ideal amplasat in centrul orasului Petershagen, pe malul raului Weser, dispune de 20 de camere confortabile, mobilate elegant, care pastreaza atmosfera istorica. Restaurantul, cu pereti intregi din sticla, are vedere la rau si la domeniul Castelului. Daca vrei sa-ti construiesti propria poveste, poti sa incepi cu o prima noapte la Petershagen! 

      la cerere
  • Atunci cand Alba ca Zapada a gustat din marul otravit, cu siguranta nu auzise de numeroasele restaurante din aceasta zona unde ai ocazia sa gusti preparate traditionale extrem de apetisante. 

    Nu pleca fara sa incerci faimosul schnitzel, dar si preparate mai neconventionale cum ar fi coada de sobolan flambata (fii fara griji, de fapt e porc) sau friptura de gasca. 
cum ajungi acolo

Indiferent de unde te decizi sa-ti incepi itinerariul, ai zboruri directe din Bucuresti - pe Frankfurt, pe Munchen sau pe Berlin. Ar fi bine sa-ti inchiriezi masina, ca sa fii sigur ca atingi toate obiectivele din circuit. 

Travel Tips

Chiar daca oferta de hoteluri din regiune e destul de buna, incearca sa te cazezi la un castel - doar asa vei intra in atmosfera de poveste. La sectiunea Hoteluri care ne plac am ales doua propuneri pentru tine.