Holi - Festivalul culorilor
  • Sarbatoreste Holi Festival, un festival al culorilor, in fermecatoarea Indie in martie 2014.

    Vei avea sansa sa participi la Festivalurile Holi, unde vei fi improscat cu culoare, sa explorezi maiestuosul Taj Mahal si pietele vibrante din Jaipur, sa te plimbi cu motorisca si sa experimentezi bucataria din Delhi.

     
    Itinerariu:

    Ziua 1: Sosire in Delhi

    Ziua a 2-a: Vechiul si Noul Delhi
    Dupa ce te-ai delectat cu un mic dejun delicios in cadrul hotelului, porneste intr-un tur al orasului vechi si viziteaza Raj Ghat - edificiu in memoria lui Ghandi, Chandni Chowk – una dintre cele mai aglomerate si vechi piete si Jama - cea mai importanta moschee din Vechiul Delhi.

    Experimenteaza o calatorie cu motorisca care te va duce prin pietele colorate din Chandni Chowk. Intoarce-te la hotel si ia pranzul, dupa care viziteaza Mormantul lui Humayun si Qutbab Minar in New Delhi, denumit si Turnul Victoriei.

    Cina si cazare pentru 2 nopti in New Delhi, la The Grand New Delhi Hotel.


     
    Ziua a 3-a: Delhi/ Sawai Madhopur

    Dupa un mic dejun matinal in cadrul hotelului, poti lua trenul pana in Sawai Madhopur pentru a vizita The Golden Temple. Dupa-amiaza ti-o poti petrece facand safari in Parc, iar seara te poti caza in Parcul National Ranthambhore, unde vei lua si cina.


     
    Ziua a 4-a: Sawai Madhopur

    Safari dis-de-dimineata in Parc. Dupa safari, te poti intoarce la hotel pentru mic-dejun. Dupa-amiaza poti experimenta un alt safari in cadrul parcului, iar seara poti lua cina in cadrul hotelului.

    Cazare 2 nopti in Parcul National Ranthambhore, la Vanya Vilas.


     
    Ziua a 5-a: Sawai Madhopur /Mathura

    Dupa un mic-dejun matinal la hotel, ia trenul Kota Jan Shatabdi.

    Cazeaza-te la HOTEL, unde vei lua si pranzul. Dupa-amiaza mergi spre Barsana si viziteaza templul Radha Rani unde va incepe ceremonia de deschidere a Festivalului Holi.

    Fii martor la „Lathmaar Holi”, un obicei unic in care femeile urmaresc barbatii cu niste bete. La randul lor, barbatii canta mesaje provocatoare, pentru a distrage atentia femeilor.

    Dupa aceasta experienta, ia cina in cadrul hotelului.

    Cazare in Mathura, in cadrul hotelului Brijwasi Royal,  timp de 2 nopti.



    Ziua a 6-a: Mathura

    Mic-dejun la hotel.

    Dimineata, viziteaza templele din Mathura.

    Dupa-amiaza, mergi spre Nandgaon pentru a participa la „Lathmaar Holi”.

    Aici, cei din localnicii din Barsana vin in Nandgaon pentru a juca „holi” cu localnicii.

    Cina in cadrul hotelului. 

     


    Ziua a 7-a: Mathura/ Agra

    Mic-dejun in cadrul hotelului. Mergi spre Agra (aprox. 50km).

    Cazare la hotel.

    Ia pranzul la un restaurant traditional, iar ulterior mergi si viziteaza Fortul Agra, ItmadudDaullah si Taj Mahal (doar dupa apus).

    La intoarcere, ia cina in cadrul hotelului.

     Cazare o noapte in Agra, la Amarvilas.

     


    Ziua a 8-a: Agra/ Fatehpur Sikri/ Jaipur

    Mic-dejun la hotel.

    Mergi spre Jaipur cu o oprire la Fatehpur Sikri pentru a vizita zona absolut superba.

    Ia pranzul la un restaurant traditional, iar la sosire, cazeaza-te in Jaipur.

    Seara libera pentru a explora pietele colorate din Jaipur, faimoase pentru broderii, bijuterii si textile.

    Cina in cadrul hotelului.

    Cazare 2 nopti in Jaipur, la The Raj Palace.

     


    Ziua a 9-a: Jaipur

    Mic-dejun la hotel.

    Dimineata, viziteaza Amber Fort si experimenteaza o calatorie cu elefantul.

    Ia pranzul in cadrul unui restaurant traditional, iar ulterior, viziteaza Palatul si Observatorul.

    Seara, ia cina in cadrul hotelului.

     



    Ziua a 10-a: Jaipur/ Delhi

    Mic-dejun la hotel. 

    Pleaca spre Delhi, de unde vei lua avionul inapoi acasa.

  • Bine ai venit in cea mai colorata tara de pe pamant!

    In India, venirea primaverii este intampinata cu o sarbatoare a culorilor.

    Traditia spune ca in aceasta zi, puterea binelui a invins raul si l-a ars, la propriu. Tot in aceasta zi de sarbatoare, milioane de hindusi din intreaga lume se aduna pentru a arunca unii in altii cu pulberi colorate, transformand locurile „bataliilor“ in adevarate oaze de culoare.

  • Nu rata o plimbare cu elefantul in Jaipur! Experienta va fi unica, incantatoare si molipsitoare!

     

    Ospitalitatea localnicilor este nemarginita. Asa ca, nu te sfii, intra in vorba cu ei si vei avea numai de castigat. Unii te vor invita sa iei masa cu ei!

  • Bucataria indiana este cea mai condimentata mancare din lume si fara doar si poate cea mai complexa. Daca esti in cautarea unor experiente culinare de neuitat, India este o destinatie pe care trebuie sa o bifezi macar o data in viata. 

    Nu pleca din India fara ca macar sa incerci unul din aceste feluri traditionale absolut delicioase:

    Tandoori  Chicken este un pui marinat in pasta de usturoi si ghimbir, iaurt si condimente. Este de un rosu intens, culoare data de chili. 


    Chicken Biryani este o specialitate traditionale ce contine bucati suculente de pui și orez basmati gatite cu sofran si apa de trandafiri. Carnea si orezul sunt gatite impreuna, asa ca aroma carnii intra in orez si il face si mai gustos. Este un fel de mancare ce se manca cu mainile in India. Aroma este atat de puternica incat ramane si dupa ce te speli pe maini.


    Orice masa indiana este incompleta fara Tadka Daal – una din cele mai cunoscute mancaruri indiene. Daal inseamna linte, iar Tadka reprezinta modul de preparare, in acest caz calire.  Nu este considerat felul principal al mesei, dar fara el nu poti sa zici ca ai terminat de mancat.


    Trebuie sa incerci si varianta indiana de shaorma, Chicken Kathi roll, ce contine pui picant tandoori, infasurat intr-un rulou din ou si servit cu menta.


    Vaca este sacra pentru hindusi, se considera ca are mii de zeitati in ea asa ca nu este ucisa. Dar sa nu te mire ca unele retete contin si carne de vita. Acestea apartin musulmanilor din India, care o pot manca. O specialitate cu carne de vita este kebapul


    La capitolul paine, poti incerca Lachha, care este o paine din mai multe straturi, Naan, o paine foarte pufoasa sau Pappadam, o paine crocanta cu seminte de chimen, coriandru, piper negru si usturoi.


    Pentru desert, trebuie neaparat sa incerci Kheer, care este un orez cu lapte, dar preparat diferit fata de cum se face in romania. Se gateste foarte incet, cu foarte mult lapte si crema, cu aroma de trandafiri si cu sofran. 


    Foarte bune sunt si Bebinca (un fel de budinca facuta din straturi subtiri de clatite din lapte de cocos) si Gulab Jamun (un desert foarte popular indulcit cu cardamom, zahar si sirop de miere).

cum ajungi acolo

Cu avionul pana in New Delhi.

Travel Tips

Evita hainele sumare!

 

Saluta ca un localnic: impreuneaza-ti palmele la piept si rosteste Namaste.