Relaxare in Insula Chios
  • O insula “parfumata” cu arome de lamaie, portocala si mastic!
    Sate medievale, plaje cu nisip alb sau negru, vulcanic si plaje cu pietricele colorate, castele suspendate pe stanci, muzee, monumente bizantine, traditii incantatoare, pesteri impresionante - sunt doar cateva din motivele pentru care ar trebui sa incluzi Chios pe lista destinatiilor de vacanta.


    Chios se poate lauda cu peste 90 de plaje - amenajate si aglomerate sau pustii, unele foarte vizibile, altele ascunse in mici golfuri inconjurate de paduri de pini, fiecare  promite o noua experienta. 


    Pentru vacanta in Grecia, iti propunem Hotelul Medieval Castle din Mesta, un complex hotelier care combina toate facilitatile moderne cu experienta locuirii intr-un sat din secolul al XIV-lea si poate organiza excursii si calatorii scurte in sau in afara insulei Chios.

    Castelul medieval este un complex de spatii de cazare aflate in mai multe locuri din Mesta, un sat medieval de pe insula Chios, unde cresc copaci mastiha.

    Sejurul tau in oricare dintre acestea vor fi cu siguranta o experienta de neuitat. Acest sat este plin de viata si a fost in permanenta locuit inca din Evul Mediu.

    Mesta a fost construit in Evul Mediu si a dezvoltat un sistem de aparare complex împotriva inamicilor.

    Este un labirint de stradute inguste, multe dintre ele fara iesire, asa ca exista sanse sa te pierzi, insa acesta este si farmecul explorarii acestui satuc.

  • Un punct de confluenta a noptilor fierbinti, a produselor culinare de excepte, a pasiunii mediteraneene si a legendelor mitice, Grecia este o destinatie pe cat de fascinanta pe atat de incantatoare, fie ca este vorba despre plajele sale faimoase, fie despre relictele sale antice.

    Centrele urbane ale Greciei sunt gazdele catorva din cele mai valoroase si mai apreciate elemente de arhitectura antica si medievala - asa cum este Partenonul din marmura alba al Atenei, bisericile bizantine din Salonic - si decorul istoric al celor mai vechi povesti din mitologia universala.

    Pe litoral se gasesc plaje aglomerate, impanzite de umbrele cochete de soare si golfulete izolate scaldate de apele turcoaz ale marii.

  • Fa precum localnicii si recupereaza-ti energia intr-un somn linistitor de dupa-amiaza, in ziua in care dimineata ti-o petreci pe plaja, dupa ce toata noaptea ai petrecut intr-unul din cluburi, baruri, concerte in aer liber pe plaja, direct sub cerul liber.

    Poti sa-i numesti narcisisti pentru că se lauda cu modul lor de viata, dar grecii stiu foarte bine ce inseamna distractia.

  • Pregatita din fabuloasele produse mediteraneene, cu ajutorul condimentelor locale si faimosul ulei de masline grecesc, bucataria greaca inseamna mai mult decat musaca sau kebab, asa cum atestă multitudinea de taverne raspandite in zonele turistice importante - salate cu rodii sau ansoa, caserole delicioase ce combina carnea de porc si prunele si vestitele fructe de mare servite in arome neasteptate, precum vinete sau chimen dulce.

    Cateva dintre vinuri se ridica la inaltimea produselor adorabile pe care le insotesc.

cum ajungi acolo

Zbor Aegean Airlines pana in Grecia.

Travel Tips

Viziteaza Pestera Agio Galas. Se spune ca unul dintre peretii capelei de la intrare secreta un lichid care e considerat a avea puteri vindecatoare.