Litoralul romanesc
  • Minunata Riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a-3-a mare europeana ca intindere si a 2-a ca adancime, cu salinitate redusa, temperatura apei vara, fiind de 20-25 grd. C). Platforma litorala coboara lin de la plaja, pe o fasie de 100 - 200 m. spre larg, adancimea apei fiind redusa, eliminandu-se astfel orice factor de risc.

    Ţărmul mării, falezele înalte sau în trepte din anumite sectoare, lacurile litorale ÅŸi pădurile din sudul regiunii reprezintă resursele naturale principale ale litoralului, cărora li se adaugă valorile antropice, culturale, reprezentate de cele peste 200 de monumente istorice din regiune (143 numai în municipiul ConstanÅ£a).

    Oferta turistică a staÅ£iunilor litorale este extrem de variată, în cadrul acesteia regăsindu-se: cura heliomarină, balneoterapia, sporturile nautice, pescuitul, nudismul, viaÅ£a de noapte din cluburi ÅŸi discoteci, parcurile de distracÅ£ie, gastronomia, etc.


  • Intre Mamaia si Mangalia, se intinde parca, un singur oras (16 statiuni), o complexa statiune care adauga splendorii sale contemporane si vestigiile vremurilor trecute. Turistii dornici de a simti pe viu diferenta intre vechi si nou, pot vizita si vestigiile celor trei colonii fondate de greci aici in secolele 7-6 inainte de Hristos: Histria in nord, Tomis in centru (in zilele noastre Constanta, cel mai important port la Marea Neagra al Romaniei si care gazduieste un impozant muzeu arheologic), Callatis (in prezent orasul Mangalia), cat si monumentul de la Adamclisi (aflat la circa 100 km vest de litoral).
    De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Mamaia, Constanta, Techirghiol, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.

     

    La foarte mare cautare sunt activitatile si sporturile legate de apa. In fiecare statiune exista baze de agrement care va stau la dispozitie cu hidrobiciclete, skijet-uri, barci, salupe, ambarcatiuni cu vele si echipamente pentru ridicari cu parasuta, windsurf, tractari cu banane si colaci gonflabili. Dintre toate statiunile, Mamaia este cea care exceleaza la acest capitol. In statiune exista 8 baze de agrement: 

    - 4 pe malul marii: zona Parc, zona Flora, zona Iaki-Riviera, zona Lido
    - 4 pe malul lacului Siutghiol: Tic-tac, Capitanie, Pinguin, Caraiman.

    Plimbarile cu vaporasul pe mare reprezinta o alternativa de relaxare pentru cei care iubesc apa. Puteti gasi astfel de vaporase in mai toate statiunile litoralului, atat pe mare, cat si pe lacuri (lacul Siutghiol si lacul Techirghiol). Spre exemplu, in statiunea Mamaia va puteti imbarca pe un astfel de vapor in zona noului ponton de la Cazino. O incursiune in largul Marii Negre dureaza 1 ora - 1 ora si jumatate, iar o astfel de experienta merita traita macar odata. Cu vaporul puteti vizita si Insula Ovidiu. Imbarcarea se face la debarcaderul din zona Cazino, iar plimbarea este una lina, dumneavoastra vand sansa sa admirati un peisaj extraordinar. 
    Scufundarile din apele Marii Negre reprezinta o alta experienta care trebuie incercata! Sub apa veti descoperi o lume aparte, un univers ce merita imortalizat in albumul dumneavoastra de vacanta. 

    Daca doriti un altfel de agrement acvatic va recomandam o vizita la Parcul Aqua Magic din Mamaia. Indiferent de varsta, instalatiile acvatice cu care este dotat parcul va vor imbia la distractie si va vor creste adrenalina la maxim. Cei care prefera relaxarea pot pluti lin pe Lazy River sau pot zabovi ore in sir pe sezlonguri sau la terasele din incinta parcului.

    Pescuitul sportiv este o alta forma de agrement de care se pot bucura turistii sositi pe litoral. Acestia pot avea parte de fir intins atat pe malul marii, cat si pe malul lacurilor care danteleaza tarmul. In apele sarate sau dulci ale litoralului se gaseste o varietate mare de peste, asa ca nu uitati sa va puneti unditele in bagaje.

  • Multe din statiunile de pe litoral au o dubla specializare, fiind si statiuni balneoclimaterice, celebre pentru curele de apa sarata si namol sapropelic, statiunea Techirghiol, statiune Mangalia, statiunea Saturn, Statiunea Eforie si statiunea Neptun ofera, prin bazele de tratament proprii, numeroase posibilitati de cura si tratamente pentru o gama larga de afectiuni.

    • Hotel Phoenicia Holiday Resort - Mamaia Nord

      Situat in Mamaia Nord, la 150 de metri de plaja, Phoenicia Holiday Resort oferă o plajă privată, cu ÅŸezlonguri ÅŸi divertisment oferite gratuit. ReÅŸedinÅ£a oferă de asemenea acces gratuit la internet Wi-Fi. 

      Toate apartamentele de la Phoenicia includ bucătării mobilate și utilate, aer condiţionat, balcon şi TV cu ecran plat cu programe prin cablu. Băile sunt echipate cu cadă spa, articole de toaletă şi uscător de păr.

      La Phoenicia Holiday Resort există un loc de joacă pentru copii, pe grupe de vârstă, piscine cu tobogane, activități distractive È™i face painting pentru copii.

      OaspeÅ£ii care preferă să îÅŸi petreacă timpul în mod activ au la dispoziÅ£ie un teren de fotbal ÅŸi un teren de tenis. 


      la cerere
    • Hotel Phoenicia Luxury - Mamaia Nord

      Situat pe malul marii, cel mai tanar membru Phoenicia Hotels & Resorts si-a deschis portile. Arhitectura moderna, calitatea dotarilor si amplasamentul unic vor face din Hotelul Phoenicia Luxury gazda perfecta pentru petrecerea vacantei dumneavoastra.

      Hotelul dispune de 180 de spatii de cazare destinate atat pentru cupluri ce doresc sa aiba parte de liniste si relaxare intr-o atmosfera romantic, cat si pentru grupuri de prieteni dornici de distractie si aventura, dar si pentru familiile cu copii de toate varstele.

      Toate camerele au vedere laterala catre mare si ofera un spatiu generos de cazare, camerele avand suprafata de 45 mp, iar apartamentele 71 mp.

      la cerere
    • Mercur Minerva Family Club - Mamaia

      Situat in centrul statiunii Mamaia, la doar 50 m de farmecul plajei, complexul pune la dispozitia turistilor 25.000 metri patrati de confort si distractie. Turistii beneficiaza de trei locatii moderne de cazare: Vila Maia 4*Hotel Mercur 3* si Hotel Minerva 3*, cu o capacitate totala de 282 de camere.

      Experienta de vacanta poate incepe in Vila Maia 4* care ofera 9 apartamente cu living si dormitor si 6 garsoniere cu terasa proprie. In plus, in corpurile de cazare Mercur 3* si Minerva 3* sunt disponibile 215 de camere duble Standard (matrimoniale si twin) si 35 de camere duble Family, fiecare cu balcon propriu.

      Complexul Mercur Minerva Family Club se remarca atat prin pachetele de servicii de tip DemipensiuneAll Inclusive si All Inclusive Premium cat si prin variate modalitati de petrecere a timpului liber: petreceri pe plaja, spectacole si seri tematice.

      Gandite pentru nevoile familiilor cu copii, un Restaurant spatios cu servicii de tip bufet, o Pizzerie pentru micile placeri de zi cu zi si un Lounge bar&cafenea completeaza prezenta piscinelor si a teraselor care ofera acces rapid la plaja larga si nisipoasa.

      la cerere
    • Hotel Iaki - Mamaia

      Hotelul Iaki este situat la doar 20 de metri de plaja din Mamaia ÅŸi oferă acces gratuit la o piscină sezonieră în aer liber ÅŸi un restaurant cu o terasă de vară, care serveÅŸte preparate culinare din bucătăria românească ÅŸi internaÅ£ională. Conexiunea WiFi este gratuită în hol, în barul cu pian ÅŸi în toate camerele.

      La un cost suplimentar, oaspeţii beneficiază de acces la un centru spa elegant cu piscină interioară, saună, cadă cu hidromasaj, zonă de fitness, duş emoțional şi duş cu hidromasaj. Sunt disponibile şi servicii de masaj, cu confirmare prealabilă.

      Camerele şi suitele hotelului Iaki sunt dotate cu aer condiţionat, TV prin cablu şi minibar.

      Piano Bar - amplasat pe terasă, È™i Sunrise Bar - situat lângă piscina în aer liber, oferă băuturi È™i gustări pe tot parcursul zilei. 

      la cerere
    • Complex Iris-Nalba-Mimoza - Jupiter

      Complexul a fost renovat in etape, primele hoteluri fiind hotelurile Iris si Nalba in 2006, si hotel Mimoza in 2010, fiind un complex modern si confortabil, unul din cele mai moderne din statiune. Avantajul hotelurilor este dat de pozitia lor intr-o zona foarte linistita, de conditiile foarte bune de cazare.

      Camerele dotate cu TV, minibar, aer conditonat, pot fi cu 2 paturi sau cu pat matrimonial, avand bai atat cu cadite de dus cat si cu cada. Apartamentele sunt formate dintr-un living cu canapele colt, dormitor cu pat matrimonial, baie cu cada si sunt dotate cu TV, minibar, aer conditonat. Spatiile de cazare sunt renovate anual, avand un mobilier deosebit finisat in lemn.

      Complexul din statiunea Jupiter atrage prin farmecul gradinilor interioare, original amenajate care confera un loc propice pentru relaxare.

      la cerere
    • Hotel Melodia - Venus

      Situat la granita statiunii Venus cu statiunea Cap Aurora, Complex Melodia este cea mai noua locatie de 4 stele de pe litoralul romanesc, un loc in care oaspetii nostri vor putea experimenta 13.000 mp de liniste, relaxare, natura, aer curat, rasfat culinar si un mix unic de zambete, ospitalitate si servicii diverse.

      Mai mult decat un hotel de 4 stele, complex Melodia este un concept turistic, de leisure si ambianta al carui obiectiv este de a va oferi o experienta minunata de vacanta. Complexul dispune de 109 camere, un restaurant atractiv si generos, atat ca si spatiu, cat si ca si preperate, piscine si 3 sali moderne de conferinta pentru organizarea evenimentelor private si corporative.

      la cerere
  • In aceasta zona poti experimenta bucataria romaneasca traditionala, de unde nu va lipsi pestele, dar si bucatarii internationale, datorita numeroaselor restaurante din zona: italian, libanez, si multe altele.

cum ajungi acolo

Sosele din mai multe directii permit accesul rutier catre Constanta, de unde porniti mai departe catre statiunea aleasa.

Poti ajunge fie cu autoturismul personal, fie cu autocarul/ microbuzul, fie cu trenul insa retine ca acesta te va duce doar pana la Mangalia, dupa care vei lua un microbuz pana in statiunea aleasa.

 

Travel Tips

Alege unul din hotelurile cu plaja privata - acesta-ti va asigura sezlongul pe parcursul sejurului, si-ti va oferi si ceva liniste in plus.