Eden Roc at Cap Cana - Punta Cana, Rep. Dominicana
  • Acest complex tip boutique din Punta Cana se afla pe un teren cu suprafata de 12140 de hectare, care include 2 terenuri de golf Jack Nicklaus si un port de agrement.

    Complexul dispune de o piscina privata in aer liber si foisor. Oaspetii de la Eden Roc At Cap Cana beneficiaza de acces la clubul privat Caletón Beach Club. Acesta are 2 restaurante gourmet si o piscina in aer liber. Preparate cu fructe de mare sunt servite la La Palapa by Eden Roc, iar sandvisuri si salate pot fi savurate la restaurantul si barul Pool. Camerele spatioase sunt decorate in stil francez, italian si spaniol, iar fiecare dintre acestea este inconjurata de o gradina tropicala ce te invaluie intr-un peisaj de poveste. Aceasta vedere este printre cele mai inspirationale din intreg complexul. Pe langa toate acestea, complexul ofera lectii de gatit, plimbari cu catamaranul si plimbari calare. Se pot organiza excursii de pescuit si plimbari cu barci charter.

    Aeroportul International Punta Cana este la 20 de minute de mers cu masina de complex. Serviciul gratuit de transfer de la/la aeroport este inclus in tarif. Acest hotel este afiliat cu Relais & Châteaux.

  • In prima colonie din Americi, viata pulseaza in ritmuri de merengue si bachata. Pe strazile inguste unde odinioara se auzeau pasii conchistadorilor, suvoaiele de masini fac loc calestilor trase de cai si turistilor dezorientati, porniti in cautarea lui Columb.

    Casele viu colorate, cu porti de fier forjat si manastiri sobre, vechi de cinci sute de ani, privesc de pe trotuarul opus cluburile de dans, magazinele aglomerate si restaurantele care servesc ceviche, sancocho si mangu.

    Pentru cei aventurosi, Puerto Plata, in Nord, ofera un amestec extravagant de paduri tropicale, fortarete si cascade in miniatura. Daca n-am reusit sa te facem curios, mai adauga la peisaj patru sute de kilometri de plaje cu nisip fin, scaldate de ape atat de limpezi incat e greu de spus daca te scufunzi in mare sau in cer!
    Atunci cand spui „Republica Dominicana”, plajele insorite cu nisip alb, baseball si peisajul in care palmierii domina de-a lungul plajelor iti vin in minte numaidecat.

    Insa trebuie sa stii ca aceasta insula ofera mult mai mult. Avand in vedere asezarea geografica, Republica Dominicana surprinde prin diversitate, de la decorul montan la deserturile insetate de cactusi, de la vai fertile la paduri tropicale luxuriante. Optiunile de turism sunt nenumarate, printre care numaram turismul de aventura, de relaxare sau eco-turism. 

     

    Obiective:

    Santo Domingo: Muzeul Artei Moderne, Columbus’Lighthouse, Amber Museum, Larimar Museum, Rum Museum, El Malecón, Parcul National Los Tres Ojos, Catedrala Santo Domingo, Fortareata Ozama - din varful careia puteti admira o panorama spectaculoasa a orasului.

    Punta Cana: Parcul Manati - unde poti vedea pasari tropicale, reptile si diverse spectacole cu papagali, Parcul Ecologic The indigenous eyes - in acest parc ecologic gasesti peste 500 de specii de plante exotice. 

    Puerto Plata: Cabarete Beach - ideala pentru tineri datorita sporturilor acvatice care se practica in zona, precum si pentru faimosul festival de jazz ce are loc in fiecare toamna,  Damajagua - pentru cei mai aventurosi dintre turisti unde poti gasi cele 27 de cascade ale Damajagua.

    La Romana: Cueva de las Maravillas - muzeu unic faimos pentru picturile rupestre, Insula Catalina.

    Insula Saona: rezervatie naturala, cunoscuta pentru plajele ei absolut superbe. Pe aceasta insula se poate ajunge fie din Punta Cana, fie din La Romana. 

  • Nu iti fa griji atunci cand cineva intarzie. Este un obicei des intalnit, care face parte din viata lor, asa ca nu are sens sa te ingrijorezi pe tema asta. Intra in ritmul lor, bucura-te de natura si uita notiunea timpului pe durata sederii tale. Se spune ca singurele lucruri care ajung la timp in Republica Dominicana sunt facturile.

     

    Claxonezi cat poti de tare atunci cand ramai blocat in trafic. Este ceva normal si, desi nu va schimba cu nimic situatia si nimeni nu te va auzi, pentru ca fiecare isi va auzi propriul claxon, te vei simti ca un adevarat dominican.

    • Hotel Eden Roc at Cap Cana - Punta Cana, Rep. Dominicana

      Gandeste-te la arhitectura magnifica a Rivierei Francezei. Apoi adauga influente coloniale spaniole. Si imagineaza-ti niste vile de poveste, ascunse in mijlocul padurilor de palmieri ce marginesc plajele Caraibelor – aceasta e o descriere care paleste in fata realitatii! Arhitecta italiana Marina Nova a creat aici cel mai interesant hotel din zona – un paradis de lux, liniste si stil, cu ferestre imense, verande luminoase si curti interioare de unde poti admira spectacolul naturii!

    • Hotel Tortuga Bay - Punta Cana, Rep. Dominicana

      Membru al Leading Hotels of the World si singurul hotel din regiune distins cu AAA Five Diamond, Tortuga Bay ofera eleganta, intimitate si servicii la cel mai inalt nivel. Este situat pe cea mai populara plaja din Caraibe, in apropierea unei rezervatii naturale cu 15 izvoare si propria plaja cu nisip alb. Toate cele 13 vile care compun resortul au fost amenajate de Oscar de la Renta. 

    • Zoetry Agua

      Ofera-ti o vacanta exclusivista – Zoetry Agua are tot ce ti-ai putea dori: liniste, izolare, romantism, interioare luxoase si restaurante de top. Cele 96 de bungalowuri sunt raspandite de-a lungul unei plaje albe cu palmieri, scaldata de apele stralucitoare ale Marii Caraibelor.

       

  • Bucataria dominicana se bazeaza pe mancarea traditionala, cu ingrediente simple, ca la mama acasa. Totusi, sunt cateva mancaruri traditionale pe care ar trebui sa le incerci in timpul vizitei tale in RD.

    Una dintre ele este sancocho - pentru a-ti da seama de gustul acestui fel de mancare,  se spune ca transforma dusmanii in prieteni, iar prietenii in indragostiti.

    De asemenea, daca nu vrei sa dai gres in ceea ce priveste garnitura, alege tostones - rondele de banane prajite. Ar trebui sa stii ca mancarea traditionala a RD se numeste „Dominican Flag” si consta in orez, fasole si pui.

    Iar asa cum ii sta bine unei natiuni mari producatoare de zahar, dominicanii sunt mari amatori de dulciuri. Printre acestea, merita incercate dolce de leche - zahar amestecat cu lapte fiert si flan - un fel de zahar ars aromatizat. Cei mai petrecareti dintre voi ar trebui sa stie ca, in RD, trestia de zahar este sursa excelentului rom dominican.

    Insa preferata tuturor este mamajuana - un lichior de casa afrodisiac, care vindeca orice, preparat din diferite frunze si radacini macerate in rom. 

cum ajungi acolo

In Republica Dominicana ajungi cu avionul pe Aeroportul Punta Cana, conexiunea dintre zboruri se realizeaza la Londra, Paris, Madrid sau in Miami.

Travel Tips

Fa o plimbare cu „Chu Chu Colonial ”. Acest trenulet te poarta prin zona Coloniala a orasului Santo Domingo. Dureaza 45 de minute, dar are puterea sa te poarte inapoi in timp. Pe parcursul turului, vei avea ocazia sa afli istoria monumentelor, caselor coloniale, parcurilor, muzeelor si bisericilor din zona.

Mergi sa vezi un meci de baseball. In Republica Dominicana, baseball-ul este mai mult decat un sport, e o pasiune pe care o poti vedea pe fata oricarui dominican.  Se spune ca, intr-un anumit moment al vietii, orice localnic si-ar fi dorit sa devina jucator de baseball.

Invata cativa pasi de merengue. Acest tip de dans originar din Republica Dominicana te va face sa te simti ca un adevarat localnic!