City Break Londra
  • Pentru ca e greu sa atingi cele mai interesante obiective ale Londrei intr-un singur weekend, iti propunem un itinerariu perfect pentru trei zile : 

    Prima zi : Turnul Londrei – Tower Bridge – Shakespeare’s Globe – Croaziera pe Tamisa

    Incepe ziua cu un tur al Turnului , afla mai multe despre Beefeaters si despre secretele si scandalurile de la Curtea Angliei (  o sa vezi inclusiv  corbii care se odihnesc pe acoperisuri si locul unde aveau loc executiile ) .

    Incearca sa ajungi la prima ora, pentru a evita aglomeratia si cumpara-ti London Pass – cu el, castigi timp, pentru ca iti permite sa sari peste cozile enorme.

     

    Tower Bridge – situat pe malul Tamisei , iti ofera ocazia de a vedea orasul de sus , de la inaltimea unei pasarele de sticla.

     

    Shakespeare’s Globe – viziteaza Teatrul Elisabetan renovat, unde vei afla totul despre operele lui Shakespeare jucate aici. Iti recomandam si un tur al culiselor!

     

    Seara, ia-ti un bilet la unul din numeroasele vase de croaziera care strabat Tamisa. Vei trece pe langa Big Ben, Parlament , London Eye , Tower Bridge, pana la Greenwich. Sigur, nu putem garanta ca vremea capricioasa iti va permite sa te bucuri de panorama apusului, insa suntem siguri ca-ti va placea sa vezi cladirile emblematice ale Londrei, de la bordul vasului.

     

    A doua zi – Tur panoramic cu autobuzul Hop on – Hop off – Cabinetul lui Churchill- London Bridge

     

    Un tur cu autobuzul Hop On Hop Off e o modalitate excelenta de a explora orasul. Ai peste 60 de opriri si 3 rute posibile – nu vei putea sa atingi totul intr-o zi, dar cel putin vei putea vedea mare parte din obiective de la inaltime – la propriu – si vei putea decide ulterior unde merita sa te opresti.


    In continuare, viziteaza Apartamentele secrete si birourile subterane ale lui Winston Churchill, pentru a patrunde in atmosfera Londrei pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial – e o poveste despre secrete, frica, dar si camaraderie si curaj !

    Dupa-amiaza, opreste—te la London Bridge – a fost votata cea mai palpitanta atractie a Londrei si e o ocazie sa afli totul despre secretele si povestile intunecate ale marii capitale.


     Ziua a treia – Westminster Abbey – Palatul Kensington

    Incepe dimineata cu Westminster – catedrala in care, de peste 900 de ani, au fost incoronati regii Marii Britanii si locul unde se odihnesc Chaucer, Darwin si Newton. Fa o plimbare prin gradinile care o inconjoara si opreste-te la Coltul Savantilor, pentru a-i aduce un omagiu celui care a fost Sir Isaac Newton.

     

    In continuare, indreapta-te spre Kensington Palace – aici si-a petrecut copilaria Regina Victoria si tot aici a locuit Printesa Diana. Kensington e cea mai popular din resedintele regale ale Londrei. Ascuns intr-un colt al Parcului, e un loc bun pentru plimbarea de dupa-amiaza si pentru un ceai la Orangery Cafe.

    Daca te afli la Londra cu copiii , ar fi o idee buna sa-i duci la London Zoo – aici pot vedea peste 12000 de animale, grupate in areale tematice – Tiger Territory, Butterfly Paradise, Penguin Beach sau Meet the Monkeys. Iti recomandam , din nou, London Pass, care iti permite sa eviti cozile!

     

    Mini-sejurul tau la Londra ia sfarsit dupa trei zile aglomerate - dar suntem siguri ca te vei  intoarce! 

  • Unul dintre cele mai vizitate orase ale lumii din lume, Londra are ceva pentru toata lumea, de la istorie la cultura, arta, muzee celebre, arhitectura, diversitate, restaurante si magazine de top! 

    Te intampina cu cladiri emblematice de-a lungul istoriei (Turnul Londrei, Westminster Abbey, Hampton Court) in contrast cu locurile care vibreaza intr-un ritm contemporan ( Shard, Centrul Acvatic, Gherkin) - toate avand ca numitor comun grandoarea arhitecturala. 

    Iti poti petrece timpul vizitand remarcabilele galerii de arta, muzeele, teatrele din West End si , daca ai mai mult timp la dispozitie, orasele din apropiere - mai ales Windsor. 

    Pune neaparat pe lista Muzeul Victoria & Albert - aici, vei vedea capodopere de arta si design vechi de 3000 de ani - insa gama exponatelor merge pana in zilele noastre: obiecte de mobilier, tablouri, sculptura, textile - lista e aproape infinita! 

    La Madame Tussauds vei avea ocazia sa te intalnesti cu cele mai mari celebritati ale lumii - de la Usain Bolt la One Direction - poate fi sansa ta sa te fotografiezi cu Majestatea Sa, Regina Elisabeta! 

    Palatul Parlamentului si Turnul Elizabeth - cunoscute tuturor sub numele de Big Ben - sunt una din cele mai populare atractii ale Londrei (Turnul nu e deschis vizitatorilor, doar rezidentii, in urma unei cereri scrise, pot obtine acces !)

    Big Ben  arata spectaculos noaptea, cand toate cele 4 fete sunt iluminate - sau, atunci cand Parlamentul este in sesiune -- atunci,o alta lumina e aprinsa deasupra cadranului.

    Top 10 locuri de vazut si vizitat: Tate Modern, Marylebone Stroll, The London Eye, Inns of Court, J. Sheekey, Kensington Garden, Berry Bros. & Rudd, The Royal Court Theatre, Smithfield Pub Crawl, Barfly si Roundhouse.

     Gata de plecare?

  • De la privelistea magnificului Turn al Londrei si pana la o tura ametitoare cu London Eye, capitala Marii Britanii ofera atat de multe atractii, incat e de inteles de ce, dupa prima vizita, vei dori sa te intorci! Insa, dincolo de marile repere, esenta Londrei sta in locurile neinvadate inca de turisti : te invitam sa descoperi Londra, asa cum o vad - si o iubesc - locuitorii ei. 

    Shopping si piete in aer liber 

    De cand au fost deschise marile centre comerciale Westfield, atat turistii cat si londonezii le-au luat cu asalt, asa ca iti recomandam sa le eviti - oricum, nu ofera nimic mai mult decat marcile obisnuite, prezente in majo

    Daca vrei, totusi, ceva deosebit, fa o plimbare pana in Brick Lane - acolo, pe langa haine vintage si branduri pe care nu le gasesti in Malluri ( Beyond Retro e doar unul dintre ele), vei descoperi nenumarate magazine mici, deschise si duminica - nu te vei intoarce cu mana goala!  Dupa o sesiune intensa de shopping, ofera-ti o gustare la Broadway Market. 

    Distractie 

    Estul si Sudul Londrei sunt in continuare in topul zonelor cu cele mai multe posibilitati de distractie. In weekend, Shoreditch si Hoxton sunt cele mai aglomerate - de la cluburi private, cu acces limitat, pana la pub-uri studentesti - amestecul e destul de eclectic. Cei care cauta locuri mai putin turistice se pot indrepta spre Dalston si Hackney - cu cluburi mai putin cunoscute, dar care nu fac rabat la distractie. Cele mai cunoscute si apreciate de localnici sunt Dalton Superstore si Passing Clouds

    Plimbarea de duminica

    Richmond, situat in sud-vestul orasului, are un farmec deosebit, cu parcurile sale- cea mai mare zona verde urbana din Europa, Tamisa, aflata in  imediata vecinatate si multimea de pub-uri intime si pline de culoare. 

    Highgate, din Nordul Londrei, are o atmosfera asemanatoare - mult mai putin turistica si mai relaxata- si merita sa iei aici pranzul de duminica. 

    • The Cavendish

      Mai mult decat o baza ideala pentru vizitarea Londrei cu toate atractiile sale, foarte apropiat de teatre, dar si de magazinele de lux si cele mai bune restaurante, The Cavendish e o oaza de liniste unde te poti relaxa dupa o zi aglomerata. E situat chiar la intersectia Duke Street si Jermyn Street , in centrul Mayfair , pe locul in care a functionat pe vremuri primul Cavendish, al carei proprietari a fost Rosa Lewis - cunoscuta sub numele de "Ducesa de pe Duke Street". Cladirea actuala a fost inaugurata ca hotel in 1966. Era pe atunci unul dintre cele mai moderne hoteluri ale orasului. Acum, in linia traditiei incepute in urma cu 50 de ani, Cavendish continua sa ofere stil, lux, eleganta si caracter! 

      la cerere
    • Mandarin Oriental

      Intr-un oras atat de aglomerat ca Londra, poate fi greu sa te relaxezi, inconjurat de verdeata, dar in acelasi timp aproape de Royal Park, Hyde Park, Knighsbridge si magazinele Harrods si Harvey Nichols. Totusi, Mandarin Oriental, cel mai apreciat hotel al Londrei, demonstreaza ca e posibil.  Pe langa serviciile impecabile, ofera posibilitatea de a lua masa la unele din cele mai bune restaurante ale Londrei - aici vei avea ocazia sa savurezi meniuri semnate de Heston Blumenthal sau sa te bucuri de ceaiul de dupa-amiaza si cocktailuri cu sampanie la Rosebery Lounge. 

      la cerere
    • Hilton Trafalgar

      Amplasarea e imbatabila - Hilton Trafalgar e ultra central- perfect pentru turismul de afaceri cat si pentru cei care viziteaza Londra in vacanta. In imediata apropiere se afla Parlamentul, Big Ben, London Eye si teatrele! Camerele sunt spatioase- un plus pentru Londra, unde hotelurile au, in general, camere mici, iar serviciile pot satisface toate exigentele.

      la cerere
    • Best Western Cromwell

      Best Western The Cromwell este situat in partea de Sud a Parcului Kensington, intr-o zona linistita, dar aproape de toate obiectivele turistice. E o alegere buna, atat ca amplasare, cat si ca servicii, perfect pentru familii cu copii, dar si pentru cupluri, iar pretul e excelent! 

      la cerere
  • Iata lista cu cele 10 preparate traditionale britanice pe care ar trebui sa le incerci, odata ajuns la Londra!

     
    Fish & Chips – combinatie devenita celebra in toata lumea, una din cele mai autentice preparate britanice! Se mananca, de obicei, cu piure de mazare si se asezoneaza cu sare si otet. Recomandarea noastra : Poppy’s


    Friptura cu Yorkshire Pudding  - friptura de duminica e o traditie englezeasca – se serveste de obicei incepand cu ora 12 si pana dupa-amiaza la 17 . Indiferent care e ingredientul principal – pui, curcan, vita, porc sau miel, e important sa fie insotita de Yorkshire Pudding, sos si legume ! Preferatele noastre sunt : The Three Stags (Kensington) si Anchor & Hope (Waterloo)

    Cockles : recomandate celor aventurosi! Cockles sunt, de fapt, scoici – foarte populare in Londra, in special in zona East End, pentru ca erau un fel simplu si ieftin . Unde sa le mananci pe cele mai bune? La Borough Market.

    Micul dejun englezesc – cum il recunosti pe cel perfect? Trebuie sa includa: carnati, oua, ciuperci, rosii, cartofi si paine prajita. Recomandarea noastra: Breakfast Club.


    Ceaiul de dupa-amiaza – cea mai raspandita traditie britanica, include de obicei sandwich-uri, biscuit cu dulceata si smantana, patisserie si , evident, ceai! Dar poti sa adaugi si un pahar de sampanie! Noua ne-a placut : Fortnum & Mason Diamond Jubilee Tea Salon din zona Piccadilly. 

cum ajungi acolo

Ai zboruri directe din toate marile orase ale Romaniei spre trei dintre aeroporturile care deservesc Londra : Heathrow, Stansted si Luton. Daca optezi pentru linii aeriene low cost, asigura-te ca ai inteles restrictiile referitoare la bagaj. Orice aeroport ai alege, exista multiple variante de transfer pana in centrul Londrei. 

Travel Tips

Daca vizitezi Londra pentru prima oara , poti incepe cu un tur pietonal al orasului....gratuit! 

Sandemans New Europe Tour sunt o alegere foarte buna, cu ghizi dinamici, glumeti si ...100% britanici! (Pentru asta ai venit la Londra, nu-i asa?) Aceste tururi pietonale ating toate reperele importante, ca Buckingham, Palatul Parlamentului si Westminster Abbey.