la cerere
vezi harta
Vacanta in Tenerife
 • Considerată şi una dintre cele mai frumoase insule din lume, este şi singura destinaţie europeană unde se poate face plajă tot timpul anului . Deşi din punct de vedere administrativ aparţine de Spania, din punct de vedere geografic este mai apropiată de Africa.  

  Ai cel putin doua motive sa-ti petreci vacanta de vara in Tenerife : plajele nenumărate şi diferite una de cealaltă, de la plaje cu nisip auriu, la cele cu nisip negru vulcanic  şi vulcanul Teide - situat la 3700 de metri - cel mai inalt varf din Spania - in mijlocul unei rezervatii naturale, cu o flora deosebita! 

  Priveliştea de sus este pur şi simplu ameţitoare.  În fiecare an, în luna februarie sau martie (în funcţie de data Pastelui) se organizează pe insulă un festival recunoscut şi pe plan internaţional. 

  Cu o tradiţie de peste 3 secole, festivalul se organizează anual şi durează aproape 3 săptămâni. Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei şi a comunităţii autonome a Insulelor Canare, împreună cu oraşul Las Palmas.

  Oraşul reprezintă un punct de întâlnire pentru mai multe culturi fapt ce-i conferă caracterul cosmopolit. Odată ajunşi aici nu rataţi Auditorio de Tenerife – o clădire emblematică pentru arhitectura Spaniei, Torres de Santa Cruz – 2 turnuri gemene care sunt cele mai înalte clădiri din Insulele Canare. 

  Insa plajele cele mai frumoase sunt concentrate in partea de Sud a Tenerifelor - ar trebui sa iei in calcul asta, daca -ti doresti o vacanta in care sa te bucuri de mare. 

  Playa de Las Americas este una dintre cele mai renumite staţiuni din Tenerife. Aflată în sudul insulei, staţiunea a fost construită în anii 1960 cu scopul principal de a reprezenta un loc de distracţie şi relaxare. Aici veţi putea găsi baruri, cluburi de noapte, restaurante, plaje – cele mai multe cu nisip adus din Africa.

  Playa de Las Americas este un centru al vieţii de noapte din Tenerife. Los Cristianos este un oraş istoric, care in ultimii ani a devenit o foarte cunoscută şi apreciată staţiune turistică. Puteţi alege să faceţi o excursie în jurul portului pentru a vedea în larg, cu puţin noroc, delfini sau balene. Aici sunt 2 plaje cu nisip fin auriu : plaja principală (Playa de Los Cristianos) şi Las Vista Beach – creată artificial de om. Acestora li se alătură şi o plajă cu nisip negru vulcanic şi pietricele în zona Rincon. 

  O altă localitate cunoscută este Puerto de la Cruz, situat in  în nord-vestul insulei. Staţiune cu tradiţie pe insulă, pune la dispoziţie oaspeţilor săi numeroase baruri, terase, restaurante cu specific internaţional sau local si piete traditionale cu obiecte de artizanat. 

 • Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula are o lungime de 80 km, o lățime de 50 km și o suprafață de 2 034,38 km².

  Se află la 300 km de Continentul African și la 1000 km de Peninsula Iberică. La fel ca și celelalte insule din arhipelag, Tenerife este de origine vulcanică. Ultimele trei erupții, care au creat insula, au avut loc cu 3,5 milioane de ani în urmă. Cel mai înalt punct al insulei - și chiar al întregii Spanii - este vârful vulcanului Teide, având altitudinea de 3.717 m.

  De formă triunghiulară, Tenerife are o lungime a coastei de 342 km. Tenerife este cunoscută în lume ca „Insula eternei primăveri” (Isla de la Eterna Primavera),fiind la latitudinea Deșertului Sahara se bucură de o climă caldă pe tot parcursul anului.

  Aproape jumătate din teritoriul insulei (46,6%) se află sub protecția Red Canaria de Espacios Naturales Protegidos(Agenția pentru arii naturale protejate din Insulele Canare).

  Dintre cele 164 de de situri protejate în arhipelagul Insulelor Canare, 43 se află în Tenerife, fiind insula cu cele mai multe spații protejate. 

 • Muntele Teide - cel mai înalt  din Spania şi al treilea vulcan ca mărime din lume- cu craterul de 16 km - este locul unde s-a filmat pelicula „Clash of Titans”, cu Ralph Fiennes si Liam Neeson. 

   

  Merita vizitat si Parcul Loro , situat în Puerto de la Cruz : acesta îşi aşteaptă vizitatorii cu nenumărate specii de: leii de mare, delfini, papagali , chiar si balene! 

   

  Auditorio de Tenerife – o clădire emblematică pentru arhitectura Spaniei, Torres de Santa Cruz – 2 turnuri gemene care sunt cele mai înalte clădiri din Insulele Canare.

  • Vincci Seleccion Plantacion del Sur

   Situat in Sudul Tenerifelor, Vincci Seleccion e o capodopera de stil arhitectonic colonial, la doar 500 de metri de plaja Bahia del Duque. Amatorii de golf se vor bucura sa stie ca au la dispozitie cel mai bun teren de golf din insula. 

   Poti alege intre cazare in cladirea principala sau in vile, raspandite pe toata suprafata gradinii, pentru mai multa intimitate. Oricare ar fi unitatea de cazare aleasa, numitorul comun este eleganta - nu vei fi dezamagit! 

   la cerere
  • Villa Cortes

    

   Hotel exclusivist de 5 stele , situat in Sudul Insulei, cu arhitectura inspirata de stilul colonial. Pe langa selectia de camere decorate elegant si confortabil, ofera restaurante tematice si gourmet, un centru spa si cinci terenuri de golf  - toate cu vedere la Oceanul Atlantic. Asa ca, daca vrei o vacanta de vis, Villa Cortes e alegerea perfecta.
    
    
    
    

    

   la cerere
  • Iberostar el Mirador

   Lux, atentie la detalii si eleganta - astfel e definit Grand hotel Mirador! Dispune de 120 de apartamente si se bucura de o amplasare perfecta : chiar vis-a-vis de Playa del Duque, in Sudul Tenerifelor.

   Ar trebui sa stii ca Iberostar Mirador este destinat exclusiv adultilor - deci e perfect pentru o vacanta relaxata si intima. Iti vor placea gradinile care-l inconjoara ( peste 72000 de metri patrati de vegetatie luxurianta), piscinele mari, centrul de wellness si, mai ales, restaurantul ! 

   la cerere
 • În Tenerife restaurantele sunt foarte diversificate şi pot satisface absolut orice gusturi. Staţiunile Playa de las Americas si Los Cristianos sunt împânzite de sute de restaurante de toate felurile şi pentru toate buzunarele.

  Mâncarea tradiţională spaniolă, Paella, se găseşte în mai toate restaurantele din Tenerife, la preturi rezonabile . 

  Printre restaurantele cu mâncare tradiţională din Tenerife se numără Otello, restaurant cu tradiţie pe insulă şi specializat în preparate din pui şi Oasis de Valle care este aflat în partea de nord a insulei - punctul principal de atractie al acestuia fiind propria  grădină zoologică, situata in centrul unui parc. 

cum ajungi acolo

In timpul verii, ai zboruri directe charter din Bucuresti pana la Aeroportul din Sudul insulei. Zborul dureaza peste 5 ore , asa ca, inarmeaza-te cu rabdare, pentru ca destinatia merita din plin asteptarea.

Daca te decizi sa vizitezi Tenerifele in afara sezonului turistic, poti ajunge cu zboruri cu escala, fie prin Germania ( Frankfurt ) , fie prin Spania ( Barcelona sau Madrid) . 

Travel Tips

Viziteaza Santa Cruz - amplasat între golful Santa Cruz şi masivul Anaga. Oraşul este situat într-o zonă abruptă, formând o zonă metropolitană, cu oraşul San Cristóbal de La Laguna. Santa Cruz se mai numeşte „Oraşul Prietenos” si găzduieşte unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume.

Mergi in Parcul National Garajonay, rezervaţie autentică de dafini  şi patrimoniu al Umanităţii, este un paradis al uneia dintre cele mai vechi păduri ale planetei și ale Spaniei. Găzduind peste 400 de specii de plante, parcul oferă priveliști unice, scăldate aproape tot timpul anului de soarele arzător.