la cerere
vezi harta
Vacanta in Tenerife
  • Considerată ÅŸi una dintre cele mai frumoase insule din lume, este ÅŸi singura destinaÅ£ie europeană unde se poate face plajă tot timpul anului . DeÅŸi din punct de vedere administrativ aparÅ£ine de Spania, din punct de vedere geografic este mai apropiată de Africa.  

    Ai cel putin doua motive sa-ti petreci vacanta de vara in Tenerife : plajele nenumărate ÅŸi diferite una de cealaltă, de la plaje cu nisip auriu, la cele cu nisip negru vulcanic  ÅŸi vulcanul Teide - situat la 3700 de metri - cel mai inalt varf din Spania - in mijlocul unei rezervatii naturale, cu o flora deosebita! 

    PriveliÅŸtea de sus este pur ÅŸi simplu ameÅ£itoare.  În fiecare an, în luna februarie sau martie (în funcÅ£ie de data Pastelui) se organizează pe insulă un festival recunoscut ÅŸi pe plan internaÅ£ional. 

    Cu o tradiÅ£ie de peste 3 secole, festivalul se organizează anual ÅŸi durează aproape 3 săptămâni. Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei ÅŸi a comunităţii autonome a Insulelor Canare, împreună cu oraÅŸul Las Palmas.

    OraÅŸul reprezintă un punct de întâlnire pentru mai multe culturi fapt ce-i conferă caracterul cosmopolit. Odată ajunÅŸi aici nu rataÅ£i Auditorio de Tenerife – o clădire emblematică pentru arhitectura Spaniei, Torres de Santa Cruz – 2 turnuri gemene care sunt cele mai înalte clădiri din Insulele Canare. 

    Insa plajele cele mai frumoase sunt concentrate in partea de Sud a Tenerifelor - ar trebui sa iei in calcul asta, daca -ti doresti o vacanta in care sa te bucuri de mare. 

    Playa de Las Americas este una dintre cele mai renumite staÅ£iuni din Tenerife. Aflată în sudul insulei, staÅ£iunea a fost construită în anii 1960 cu scopul principal de a reprezenta un loc de distracÅ£ie ÅŸi relaxare. Aici veÅ£i putea găsi baruri, cluburi de noapte, restaurante, plaje – cele mai multe cu nisip adus din Africa.

    Playa de Las Americas este un centru al vieÅ£ii de noapte din Tenerife. Los Cristianos este un oraÅŸ istoric, care in ultimii ani a devenit o foarte cunoscută ÅŸi apreciată staÅ£iune turistică. PuteÅ£i alege să faceÅ£i o excursie în jurul portului pentru a vedea în larg, cu puÅ£in noroc, delfini sau balene. Aici sunt 2 plaje cu nisip fin auriu : plaja principală (Playa de Los Cristianos) ÅŸi Las Vista Beach – creată artificial de om. Acestora li se alătură ÅŸi o plajă cu nisip negru vulcanic ÅŸi pietricele în zona Rincon. 

    O altă localitate cunoscută este Puerto de la Cruz, situat in  în nord-vestul insulei. StaÅ£iune cu tradiÅ£ie pe insulă, pune la dispoziÅ£ie oaspeÅ£ilor săi numeroase baruri, terase, restaurante cu specific internaÅ£ional sau local si piete traditionale cu obiecte de artizanat. 

  • Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparÈ›inând Spaniei. Insula are o lungime de 80 km, o lățime de 50 km È™i o suprafață de 2 034,38 km².

    Se află la 300 km de Continentul African È™i la 1000 km de Peninsula Iberică. La fel ca È™i celelalte insule din arhipelag, Tenerife este de origine vulcanică. Ultimele trei erupÈ›ii, care au creat insula, au avut loc cu 3,5 milioane de ani în urmă. Cel mai înalt punct al insulei - È™i chiar al întregii Spanii - este vârful vulcanului Teide, având altitudinea de 3.717 m.

    De formă triunghiulară, Tenerife are o lungime a coastei de 342 km. Tenerife este cunoscută în lume ca „Insula eternei primăveri” (Isla de la Eterna Primavera),fiind la latitudinea DeÈ™ertului Sahara se bucură de o climă caldă pe tot parcursul anului.

    Aproape jumătate din teritoriul insulei (46,6%) se află sub protecția Red Canaria de Espacios Naturales Protegidos(Agenția pentru arii naturale protejate din Insulele Canare).

    Dintre cele 164 de de situri protejate în arhipelagul Insulelor Canare, 43 se află în Tenerife, fiind insula cu cele mai multe spaÈ›ii protejate. 

  • Muntele Teide - cel mai înalt  din Spania ÅŸi al treilea vulcan ca mărime din lume- cu craterul de 16 km - este locul unde s-a filmat pelicula „Clash of Titans”, cu Ralph Fiennes si Liam Neeson. 

     

    Merita vizitat si Parcul Loro , situat în Puerto de la Cruz : acesta îÅŸi aÅŸteaptă vizitatorii cu nenumărate specii de: leii de mare, delfini, papagali , chiar si balene! 

     

    Auditorio de Tenerife – o clădire emblematică pentru arhitectura Spaniei, Torres de Santa Cruz – 2 turnuri gemene care sunt cele mai înalte clădiri din Insulele Canare.

    • Vincci Seleccion Plantacion del Sur

      Situat in Sudul Tenerifelor, Vincci Seleccion e o capodopera de stil arhitectonic colonial, la doar 500 de metri de plaja Bahia del Duque. Amatorii de golf se vor bucura sa stie ca au la dispozitie cel mai bun teren de golf din insula. 

      Poti alege intre cazare in cladirea principala sau in vile, raspandite pe toata suprafata gradinii, pentru mai multa intimitate. Oricare ar fi unitatea de cazare aleasa, numitorul comun este eleganta - nu vei fi dezamagit! 

      la cerere
    • Villa Cortes

       

      Hotel exclusivist de 5 stele , situat in Sudul Insulei, cu arhitectura inspirata de stilul colonial. Pe langa selectia de camere decorate elegant si confortabil, ofera restaurante tematice si gourmet, un centru spa si cinci terenuri de golf  - toate cu vedere la Oceanul Atlantic. Asa ca, daca vrei o vacanta de vis, Villa Cortes e alegerea perfecta.
       
       
       
       

       

      la cerere
    • Iberostar el Mirador

      Lux, atentie la detalii si eleganta - astfel e definit Grand hotel Mirador! Dispune de 120 de apartamente si se bucura de o amplasare perfecta : chiar vis-a-vis de Playa del Duque, in Sudul Tenerifelor.

      Ar trebui sa stii ca Iberostar Mirador este destinat exclusiv adultilor - deci e perfect pentru o vacanta relaxata si intima. Iti vor placea gradinile care-l inconjoara ( peste 72000 de metri patrati de vegetatie luxurianta), piscinele mari, centrul de wellness si, mai ales, restaurantul ! 

      la cerere
  • În Tenerife restaurantele sunt foarte diversificate ÅŸi pot satisface absolut orice gusturi. StaÅ£iunile Playa de las Americas si Los Cristianos sunt împânzite de sute de restaurante de toate felurile ÅŸi pentru toate buzunarele.

    Mâncarea tradiÅ£ională spaniolă, Paella, se găseÅŸte în mai toate restaurantele din Tenerife, la preturi rezonabile . 

    Printre restaurantele cu mâncare tradiÅ£ională din Tenerife se numără Otello, restaurant cu tradiÅ£ie pe insulă ÅŸi specializat în preparate din pui ÅŸi Oasis de Valle care este aflat în partea de nord a insulei - punctul principal de atractie al acestuia fiind propria  grădină zoologică, situata in centrul unui parc. 

cum ajungi acolo

In timpul verii, ai zboruri directe charter din Bucuresti pana la Aeroportul din Sudul insulei. Zborul dureaza peste 5 ore , asa ca, inarmeaza-te cu rabdare, pentru ca destinatia merita din plin asteptarea.

Daca te decizi sa vizitezi Tenerifele in afara sezonului turistic, poti ajunge cu zboruri cu escala, fie prin Germania ( Frankfurt ) , fie prin Spania ( Barcelona sau Madrid) . 

Travel Tips

Viziteaza Santa Cruz - amplasat între golful Santa Cruz ÅŸi masivul Anaga. OraÅŸul este situat într-o zonă abruptă, formând o zonă metropolitană, cu oraÅŸul San Cristóbal de La Laguna. Santa Cruz se mai numeÅŸte „OraÅŸul Prietenos” si găzduieÅŸte unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume.

Mergi in Parcul National Garajonay, rezervaÅ£ie autentică de dafini  ÅŸi patrimoniu al Umanităţii, este un paradis al uneia dintre cele mai vechi păduri ale planetei È™i ale Spaniei. Găzduind peste 400 de specii de plante, parcul oferă priveliÈ™ti unice, scăldate aproape tot timpul anului de soarele arzător.