la cerere
vezi harta
Sevilia, orasul ridicat de Hercule
  • De ce Sevilia?  Iata doar cateva motive: 

    In primul rand , merita amintit ca locuitorii sai sunt foarte mandri de cultura, traditia, monumentele si istoria Seviliei. Pentru ei, Sevilia e inima Spaniei - nu Barcelona si nici Madridul.

    In al doilea rand : orasul pulseaza in ritmul celor doua mari evenimente anuale, in jurul carora sevilienii isi organizeaza viata de zi cu zi : Semana Santa si Feria. Semana Santa are loc in saptamana dinaintea Pastelui - dar asta nu inseamna ca trebuie sa postesti - vei vedea ca strazile si barurile sunt pline. Familii intregi, de la bunici la copii, toata lumea petrece pana la orele mici ale diminetii. In timpul Saptamanii Sfinte, procesiunile religioase strabat orasul in lung si-n lat - aglomeratia e atat de mare incat poate dura ore sa traversezi centrul. Vinerea Mare e punctul culminant - alaiurile religioase pornesc din biserici la miezul noptii si se intorc la rasaritul soarelui. 

    In contrast, Feria de Abril are loc la doua saptamani dupa Semana Santa  - cea mai mare si mai colorata manifestare publica din Andalucia are loc aici , pe un teren dedicat - El Real de la Feria. in partea de Vest a Guadalquivir--ului. Deschiderea festivalului debuteaza cu aprinderea sutelor de felinare ( luni noaptea) - dupa care urmeaza  sase nopti de distractie : mancare, dans, petreceri 

    In al treilea rand: Sevilia e fierbinte, literalmente. Peste 3000 de ore de soare pe parcursul unui an intreg. Putin probabil sa ai nevoie de umbrela aici.

    In al patrulea rand - aici isi au originile Flamenco si luptele de tauri!  Si, in al cincilea rand , Sevilla e locul in care se afla a treia catedrala din lume ca dimensiuni, cu un turn de 76 de metri numit Giralda. Tot aici se afla si mormantul lui Cristofor Columb! 

    Cateva repere importante : 


    Catedrala Sevilia – acest locas de cult are o arhitectura unica si adaposteste o multime de obiecte artizanale. In spatele Portii Printilor, se afla locul de veci al lui Cristofor Columb.

    O alta comoara a catedralei este Turnul Giralda, cu o inaltime de 76 m. Nu ratati o vedere splendida asupra orasului din varful acestui turn.


     
    Corida din Sevilia – cel mai bun loc daca vrei sa vezi un spectacol de lupta cu tauri.  Poti afla o multime de lucruri interesante, precum legenda din spatele coridelor si cum se pregatesc toreadorii inaintea unei infruntari – orice miscare este planuita cu lux de amanunte inainte ca toreadorii sa intre in ring.

     

    Muzeul coridelor – acest muzeu se afla chiar sub Corida din Sevilia si are o colectie interesanta de costume traditionale folosite de catre cei mai mari toreadori din Spania, impreuna cu fotografii si articole despre luptele celebre. 

     
    Muzeul Flamenco – Aici vei avea ocazia sa admiri costume ale dansatorilor celebri si instrumente muzicale vechi.

  • Daca vrei sa vezi modul de viata al locuitorilor din Andaluzia, Sevilia este destinatia perfecta prin diversitate si caracter! 

    Poti s-o vizitezi in " Semana Santa" , cand intregul oras e invaluit de atmosfera profund religioasa, dar nu rata ocazia de a vizita pietele romantice, barurile cu tapas sau cafenelele unde localnicii, impatimiti ai vietii de noapte, petrec pana dimineata. 

    Odata ajuns in Sevilia, e imposibil sa nu auzi - si nu o singura data- ca orasul a fost intemeiat de Hercule. Vei mai auzi, de asemenea, ca Madridul este capitala Spaniei, dar, in schimb,  Sevilia este capitala lumii. Un sambure de adevar exista, pentru ca, oriunde te-ar indrepta pasii , strazile inguste ale Seviliei respira istorie. 

  • Invata cativa dansi de flamenco - doar asa vei putea intra complet in ritmul si atmosfera spaniolilor!

     

    Arunca harta! Alege sa cutreieri pe jos, fara ghid, strazile intortocheate - cea mai mare satisfactie va fi sa descoperi cafenele, restaurante si magazine fermecatoare ferite de circuitul turistic! 

    • Gran Meliá Colón

      Situat in centrul istoric si cultural, Gran Melia Colon e o capodopera de design si confort. A fost preferatul marilor toreadori si personalitatilor din arta si cultura. Tonurile de auriu si rosu se armonizeaza cu mobilierul modern, care poarta semnaturile lui Philippe Starck si Marcel Wanders. Daca bugetul iti permite, iti recomandam un upgrade la serviciul Red Level, care ofera o serie de beneficii ce vor satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Incearca restaurantul hotelului - specializat in preparate traditionale andaluze, nu vei fi dezamagit!

      la cerere
    • Hotel Alfonso XIII

      Alfonso XIII se numara, din 1929, printre cele mai prestigioase hoteluri ale lumii. E amplasat ideal, in centrul Seviliei, aproape de Reales Alcazares si Catedrala, in cartierul istoric Santa Cruz. A fost complet renovat, pastrandu-si insa personalitatea si statutul iconic, atat pentru turisti, cat si pentru localnici. 

      la cerere
    • Casa de Carmona

      Casa Palacio de Carmona e, asa cum spune si numele, un spectaculos palat renascentist, cu 33 de camere, fiecare decorata in stil unic. E situat in centrul istoric al Carmonei, un orasel linistit, cu vestigii romane, catedrale si manastiri, dar si restaurante si baruri de tapas - la numai 20 de minute distanta de Sevilla. E o capodopera de arhitectura in stil renascentist spaniol : iti vor placea diningul elegant - Gracia- dar si Felipe-s Bar, sau verandele pline de verdeata, sala de jocuri cu semineu, biblioteca si gradina, in miijlocul careia se afla o piscina. Sala de mese Gracia e amplasata in fostele grajduri ale Palatului, acum renovate si decorate elegant cu fresce, mese de mahon si portelanuri de colectie. 

       

      la cerere
  • Daca spui Sevilia - te gandesti la tapas. Insa daca vrei sa gusti ceva iesit din comun, poti comanda coada de taur in foietaj, adica Rabo de Toro -  exista si multe  supe care au la baza acelasi ingredient.


    Vegetarienii se vor bucura de Gazpacho - supa rece de legume, mai exact de rosii, castraveti, ardei si usturoi in care se adauga crutoane. Sau poti incerca  Cocido Andaluz, interpretarea locala a unei supe de pui cu multe legume.

    Apoi, n-ar trebui sa ratezi Huevos o Flamenca: ou prajit in  sos de rosii, insotit de celebrul salam Chorizo. 


    Mai ai loc de desert? Incearca Polvorones - prajituri mici cu migdale si zahar  -  prezente in orice restaurant. Sau Churros - gogosi lungi inmuiate in crema de ciocolata! 

cum ajungi acolo

Ai zboruri cu escala, pana la Sevilia  sau zboruri directe pana la Malaga, situat la aprox. 200 km distanta. Daca planuiesti un tur mai cuprinzator al regiunii, iti recomandam sa inchiriezi masina, pentru mai multa mobilitate.  

Travel Tips

Viziteaza Sevilla in timpul Feria de Abril : festivalul din a doua parte a lunii aprilie e opusul ( jucaus) al sobrei Semana Santa. Cea mai mare si mai colorata manifestare publica din Andalucia are loc aici , pe un teren dedicat - El Real de la Feria. in partea de Vest a Guadalquivir--ului. Deschiderea festivalului debuteaza cu aprinderea sutelor de felinare ( luni noaptea) - dupa care urmeaza  sase nopti de distractie : mancare, dans, petreceri cu costume, pana dimineata!