Venetia - Escapada in cuplu la Hotel Cipriani
  • Sa vizitezi Venetia e ca si cum ai desface un cadou, iar clipele petrecute aici sunt similare cu sentimentul pe care il ai atunci cand iti dai seama ca sub folia frumos decorata este exact ceea ce visai.


    Fie ca sarbatoresti un moment special, te pregatesti sa lansezi „Marea Intrebare” sau pur si simplu vrei sa petreci clipe de neuitat in compania celui drag, noi te putem ajuta sa faci din acest moment unul magic. 

    Toate activitatile propuse sunt disponibile in cadrul Hotelului Cipriani.

     

    Plimbare cu gondola – Ar putea fi un cliseu, dar nimic nu e mai romantic decat o plimbare cu gondola in timp ce admiri incantatoarele cladiri in stil baroc si renascentist. Inchiriaza o gondola la oricare dintre principalele poduri - Rialto sau Accademia. Uita-te doar dupa cineva cu palarie si camasa in dungi.


    Pe urmele lui Casanova - Descopera romantismul acestui oras prin ochii celui mai mare cuceritor. Savurati un vin la Do Spade, situat in apropierea podului Rialto, pe vremuri locul de intalnire al celebrului cuceritor cu iubitele sale. Dupa aceea, mergeti si vizitati Palatul Doge, pentru a vedea locul lui de penitenta, pana in momentul in care acesta a evadat.


    Priveste apusul din Piata San Marco - Apusul din aceasta piata pitoreasca este unic, iar lumina ce mangaie Basilica San Marco si Palatul Dogilor in acest moment al zilei nu poate fi descrisa in cuvinte.


    Admira arta venetiana la Biserica Frari - Daca sunteti pasionati de arta, aceasta biserica veche in stil gotic situata in cartierul San Polo va va incanta privirea. In drum spre aceasta biserica, fa o plimbare impreuna cu cel drag pe alei ascunse si piete linistite.


    Grand Canal vazut de pe podurile Venetiei - Faceti o plimbare pe Podul Rialto si admirati apusul ce se varsa spre Grand Canal. Continuati promenada spre Podul Accademia si opriti-va la Muzeul Peggy Guggenheim pentru o doza de arta contemporana.


    Un pranz lenes pe insula Torcello - Mergeti pe urmele lui Ernest Hemingway si bucurati-va de o calatorie cu autobuzul pe apa spre insula Torcello, locul ce l-a inspirat pe scriitor, situat la 10 km de Piata San Marco. Aceasta insula respira romantism, iar un pranz traditional la restaurantul Locanda Cipriani intr-un foisor umbrit poate fi decorul perfect pentru o poveste idilica.


    Urmareste un spectacol la Teatrul La Fenice - Lasati-va cuprinsi de magia spectacolului de balet. Incepeti seara cu o calatorie romantica intr-un autobuz acvatic, trecand pe langa palatele de-a lungul Grand Canal spre Santa Maria del Giglio, cea mai apropiata statie de teatrul La Fenice.

  • Clopotele bisericilor anuntand sarbatoare, gondolieri manuind vaslele, mirosul puternic al cafelei, candelabre ce stau martore atator declaratii de dragoste, piete elegante si gondole plutind pe ape stralucitoare.. Venetia reprezinta fundalul perfect pentru o poveste de dragoste.

    Colectioneaza momente unice intr-un oras despre care se spune ca e imposibil sa nu gasesti ceva fermecator oriunde ti-ai intoarce privirea!
    Povestea de dragoste nu ar fi completa fara un decor pe masura. Hotelul Cipriani are ingredientele perfecte pentru ca voi sa traiti clipe unice intr-o atmosfera de poveste.


    Situat intr-o locatie retrasa, pe insula Giudecca, cu gradini ce odata il gazduiau pe Casanova, si vederi panoramice ale lagunelor, Hotelul Cipriani este locul ideal pentru a-ti marturisi dragostea.

    La numai patru minute cu barca de Piata San Marco, pe marginea Insulei Giudecca, Cipriani ofera o priveliste inegalabila asupra lagunei si Palatului Dogilor. Daca Venetia e un teatru, o experienta care atinge toate simturile, atunci Cipriani e, fara indoiala, Loja Regala. Decorat in stil venetian, hotelul fascineaza cu interioarele sale spectaculoase, cu restaurantul renumit si cu piscina – cea mai frumoasa din Venetia.

     

    Acest oras este alcatuit din nenumarate locuri fermecatoare, dar oaspetii Hotelului Cipriani au unica oportunitate sa viziteze Torre dell’Orologio, turnul istoric cu ceas din Piata San Marco, atractie inchisa pentru publicul larg. De aici, puteti savura un aperitiv in timp ce va desfatati cu imaginea panoramica ce-ti taie rasuflarea.

    Timp de mai bine de 500 de ani, Torre dell’Orologio strajuieste mandru in nordul pietei, insa trebuie precizat ca nu este doar un simplu ceas. Cele doua statui denumite „Lunile Venetiei” anunta ora exacta, batand in clopotul imens, amintind ca timpul nu iarta pe nimeni.

  • Venetia, ca orice alt oras din lume, ar cateva mici "secrete" pe care le poti descoperi oricand, doar observand detaliile din jurul tau. 

    Toamna, intreaga Piazza San Marco este inundata efectiv de apele canalului. Se poate intampla ca si in timpul verii sa nu se poate vizita Basilica San Marco din cauza apei care patrunde in interiorul ei.
    In Piazza San Marco se afla si trei localuri renumite, printre care si Caffe Florian, deschisa inca din 1720. Mobilierul cafenelei este cel original, iar oglinzile sunt inegrite de sutele de ani ce au trecut peste ele.
    • Hotel Cipriani - Venetia, Italia

      La numai patru minute cu barca de Piata San Marco, pe marginea Insulei Giudecca, CIpriani ofera o priveliste inegalabila asupra lagunei si Palatului Dogilor. Daca Venetia e un teatru, o experienta care atinge toate simturile, atunci Cipriani e, fara indoiala, Loja Regala. Decorat in stil venetian, hotelul fascineaza cu interioarele sale spectaculoase, cu restaurantul renumit si cu piscina – cea mai frumoasa din Venetia.

      la cerere
    • Hotel Moresco

      Considerat un paradis ferit de agitatie, cu interioare în stil veneÅ£ian din secolul al XIX-lea, hotelul Moresco este la numai 5 minute de mers pe jos de Piazzale Roma si de statia Rio Novo. Cu camere elegant decorate si spatioase, hotelul este pregatit sa va ofere odihna si pacea de care aveti nevoie, dupa o zi de explorat orasul fascinant. 

      Gradina hotelului este o oaza ascunsa, tipic pentru Venetia. O mica bijuterie protejata de ziduri vechi, oferind un cadrul incantator pentru diminetile de vara sau pentru odihna necesara intre 2 excursii prin Venetia. 

      la cerere
    • Hotel Gritti Palace

      The Gritti Palace a fost readus la splendoarea sa originală, fiind o fostă reşedinţă nobiliară situată pe Canal Grande din Veneţia, cu vedere la biserica Santa Maria delle Salute. Toate camerele sunt luxoase şi amenajate cu antichităţi şi sticlă de Murano.

      The Gritti este recunoscut pentru serviciile oferite cu pasiune, pentru experienta culinara delicioasa si pentru paradisul intim creat in centrul de Wellness. 

      la cerere
    • Hotel Ai Reali

      Deschis in 2013, acest hotel de Lux se afla intr-un palat din secolul 17 renovat complet, ce a apartinut unui aristocrat Venetian, si este situat in centrul istoric la Venetiei, intre Rialto si Piazza SAn Marco.

      Hotelul Ai Reali, ce gazduieste restaurantul "Alle Corone" si Centrul Spa Realli, iese in evidenta pentru serviciile impecabile oferite, precum si pentru atentia personalului la cel mai mic detaliu, pentru a ii face pe oaspeti sa se simta ca acasa.


      la cerere
    • Hotel Ruzzini Palace

      Oaspetii hotelului Ruzzini Palace au ocazia sa paseasca intr-un loc destinat celebrarii perioadei aristocrate din Venetia, intensificata prin luxul modern si prin farmecul aparte.

      Hotelul Ruzzini Palace este amplasat în Campo Santa Maria Formosa, una dintre cele mai mari ÅŸi cele mai vechi pieÅ£e din VeneÅ£ia, ÅŸi la 10 minute de plimbare de Rialto. Hotelul oferă conexiuni excelente de transport intrucat taxiurile pe apă opresc chiar în faÅ£a hotelului. 


      la cerere
  • Pe langa delicioasele preparate traditionale din aceasta zona, rasfatati-va simturile cu deserturi elegante pe baza de ciocolata.

    Cu totii stim ca acest ingredient are efect afrodiziac, iar acest decor este unul perfect pentru a degusta delicii precum: soufle de ciocolata, inghetata cu ciocolata amaruie, prajitura calda cu ciocolata si crema de cafea, semifreddo, toate purtand semnatura Hotelului Cipriani.

cum ajungi acolo

Venetia are doua aeroporturi. Cel mai apropiat, San Marco, este dincolo de laguna, iar Treviso este la 20 km de Venetia, deci nu foarte departe.
Wizz Air face legatura intre trei orase romanesti si aeroportul Treviso: Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. 

Travel Tips

Fa o plimbare cu o „bragozzo” si porneste intr-un tur de aproximativ 4 ore in care vei avea ocazia sa degusti vinuri traditionale si sa admiri peisaje pitoresti care de obicei sunt greu de accesat cu taxiul acvatic.

Acest tur este disponibil doar pentru oaspetii Hotelului Cipriani.